یکی از اعضای کمیته انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: “چین به عنوان یکی از بزرگترین کشورهای جهان دارای قدرت و نفوذ در همه زمینه ها است و کشورهایی مانند روسیه ، هند و پاکستان با توانایی های خود می توانند مکان مناسبی برای تجارت ، اقتصاد باشند. و فعال سازی بهتر سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران تلقی شود.
سنگدوینی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران به دلیل دارا بودن منابع غنی انرژی ، نفت و گاز ، وزن مهمی در سازمان همکاری شانگهای محسوب می شود ، افزود: «ایران می تواند با استفاده از دانش و تجربیات خود در خلیج فارس نفت و گاز حفاری کند. کشورهای عضو. “پیشرفت بیشتری از جمله چین داشته باشید. زیرا کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای دارای فناوری جدید و کارآمدی هستند و این فناوری می تواند نقش بسیار مهمی در رشد اقتصادی و صنعتی کشور ایفا کند.
وی با بیان اینکه سازمان همکاری شانگهای ظرفیت مناسبی برای افزایش سرمایه گذاری در این کشور است ، گفت: ایران عملاً در کریدور شمال-جنوب و غرب-شرق قرار دارد و در طول سالها بسیاری از کشورها سعی کردند جایگزین ایران در غرب آسیا شوند. بودن. اما جمهوری اسلامی ایران همچنان مهمترین کریدور برای عبور از این منطقه به آسیا است.
نماینده مردم گرگان و آق قلا توسعه زیرساخت های کشور با بهره گیری از ظرفیت سازمان همکاری شانگهای را از دیگر عناصر مهم این عضویت برشمرد و گفت: و واردات بین ایران و کشورهای عضو علاوه بر کاهش تحریم های آمریکا علیه ایران منجر به توسعه زیرساخت های کشور می شود.
سنگدوینی با اشاره به توافق 25 ساله ایران و چین ، گفت: رویکرد و چشم انداز مجلس شورای اسلامی برای افزایش روابط تجاری و اقتصادی با کشورهای قدرتمند آسیایی از جمله چین و کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای ، مثبت است و این و چنین توافقاتی و عضویت می تواند برای هر دو طرف ، نتیجه یک موقعیت برد-برد خواهد بود.
به گزارش ای بی اس نیوز ، جمهوری اسلامی ایران در بیست و یکمین اجلاس سازمان همکاری شانگهای ، با حضور رهبران 12 کشور عضو و ناظر ، از جمله سید ابراهیم رییسی رئیس جمهور مورد قبول ، نهمین عضو سازمان همکاری شانگهای (SCO) شد.
این رویداد مهم به دستور روسیه ، پذیرش تاجیکستان برای ریاست دوره شانگهای و موافقت همه کشورهای عضو ، رخ داد و فصل جدیدی را در روابط راهبردی ایران با بالاست رقم زد.
رمضان علی سنگدوینی روز شنبه در گفت و گو با ای بی اس نیوز درباره عضویت ایران در این سازمان گفت: “ایران عضو سازمان همکاری شانگهای است که بیش از 40 درصد جمعیت جهان را نمایندگی می کند.” کشوری مانند چین نیز به عنوان یکی از اعضای مهم این سازمان در نظر گرفته می شود که قدرت نوظهور جهانی و رقیب اصلی ایالات متحده در اقتصاد است.
یکی از اعضای کمیته انرژی مجلس شورای اسلامی در مورد تاثیر عضویت ایران در سازمان همکاری های اکتشافی و معدنی شانگهای گفت: در سال های اخیر ، چین به عنوان یکی از قدرتمندترین کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای نفت و گاز بودیم. به از سوی دیگر ، طبق آمارهای موجود ، ایران دارای بزرگترین ذخایر نفت و گاز در جهان است که به شدت مورد نیاز چین و هند است و روابط راهبردی ایران با توافقنامه همکاری شانگهای مکمل خاصی برای سیاست های تحقیقاتی در شرق جمهوری اسلامی ایران
وی با اشاره به بدهی برخی از کشورهای اروپایی در قبال تعهدات خود در قبال ایران ، افزود: کشورهای اروپایی در سالهای اخیر ثابت کرده اند که برای حفظ منافع جمهوری غیرقابل اعتماد هستند. جمهوری اسلامی ایران و احترام به تعهدات خود. به از سوی دیگر ، ایران به تازگی به عنوان عضو ناظر اتحادیه اوراسیا تبدیل شده است و عضویت آن در سازمان همکاری شانگهای می تواند از پتانسیل اقتصادی کشورهای این منطقه که حدود 65 درصد از جمعیت را تشکیل می دهند ، بهره ببرد. به