پیش نیازهای مهم برای کاهش تورم در ایران
یکی از اعضای هیئت اتاق بازرگانی تهران معتقد است: برای کاهش تورم و بهبود شرایط تولید، دولت باید مقدمات اساسی در اقتصاد ایران داشته باشد.
عباس ارگون در گفت وگو با ای بی اس نیوز، اظهار کرد: همانطور که در سخنان رهبران و انتخاب شعارهای سال در سال های اخیر شاهد بودیم، احتمالا امروز اقتصاد چالش اصلی کشور و بهبود وضعیت اقتصادی است. شرایط هم در سطح تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی و هم در ارتباط با معیشت مردم باید به عنوان یک اولویت مهم در دستور کار قرار گیرد. در چنین شرایطی بسیار مهم خواهد بود که هر دستگاه تصمیمگیری و اجرایی، دستور کار و نحوه پیگیری اهداف خود را تعیین کند.
وی با بیان اینکه تورم بالا در اقتصاد ایران عوامل زیادی دارد، تصریح کرد: یکی از چالش های اصلی اقتصاد ایران ناشی از بزرگی دولت است. اشغال دولت در بسیاری از حوزه های اقتصادی باعث شده که بخش های مستقل فضای کافی برای فعالیت پیدا نکنند و از سوی دیگر وقتی برای منابع مالی دولت مشکلی پیش می آید، شاهد این هستیم که اقتصاد با مشکل مواجه می شود.
این عضو اتاق بازرگانی تهران مشکل کسری بودجه را برشمرد و گفت: زمانی که با مشکلاتی مانند محدودیت درآمدهای نفتی مواجه هستیم و از سوی دیگر در تمام این سال های گذشته به مجموعه فکری نکرده ایم. با مالیات های عادلانه و دقیق، وضعیت ما به سمت کسری بودجه است و این مشکل می تواند منجر به افزایش تورم شود. بنابراین تلاش برای کوچکتر کردن و چابکتر کردن دولت و توجه به توانمندیهای بخش خصوصی میتواند گام مهمی در کاهش تورم باشد.
آرگون کاهش تورم مورد انتظار را از دیگر اولویت های مهم در این حوزه دانست و توضیح داد: موضوعاتی مانند کاهش تحریم ها، ارتقای سطح روابط با کشورهای منطقه و جهان، بازگشت شاخص های اقتصادی به ثبات. و البته قابل پیش بینی کردن آینده از جمله مواردی است که نگاه مثبتی به ذهنیت جامعه نسبت به آینده اقتصاد می دهد و همین موضوع می تواند انتظارات تورمی را کاهش دهد. همانطور که اخیراً بار دیگر شاهد آن بودیم، گاهی اوقات اخبار منفی و مثبت می تواند بر بازارهای ما تأثیر بگذارد و بنابراین با افزایش ثبات فضای اقتصادی کشور، کاهش تورم را به دنبال خواهد داشت.
وی همچنین بر نقش مهم تولید در کاهش تورم تاکید کرد و افزود: در واقع محرک اصلی تورم تولید پول بیشتر از تولید کالا و خدمات در اقتصاد یک کشور است. بنابراین، زمانی که تولید منفجر می شود، می توان بخشی از تورم را نیز با استفاده از قابلیت های آن مدیریت کرد. این در حالی است که تولید نیازمند رشد سرمایه گذاری است و عملکرد ما در یک دهه گذشته در این زمینه مثبت نبوده است. با ثبات اقتصادی و روشن شدن افق های اقتصادی در سال های آتی می توان انتظار داشت که علاقه سرمایه گذاران برای ورود به تولید نیز افزایش یابد و در این مسیر قطعاً شاهد بهبود وضعیت تولید و با بهبود وضعیت شاخص هایی مانند تورم.
انتهای پیام