حسن بیک محمدلو
تغییرات اساسی و سریع در روندها و رویه های اقتصادی، سیاسی و غیره فن آوری در دنیای امروز تأثیر عمیقی بر عملکرد و سیاست های کشورها گذاشته است. تحقیقات نشان می دهد که تنها تعداد کمی از کشورها، به ویژه در کشورهای جهان سوم، توانسته اند چنین تغییراتی را به درستی و به موقع تشخیص دهند و نسبت به آن واکنش نشان دهند و بسیاری از آنها زمانی که تغییر به شدت و وضوح کامل برسد، اقدام کرده و یا خواهند کرد. . چاره ای جز پذیرش نتایج و واکنش منفعلانه نیست. این کشورها اغلب سعی می کنند کشور را بر اساس تجربیات گذشته رهبری کنند و نیازهای آینده را بر اساس روندها و رویدادهای تاریخی تحلیل کنند که قطعا با استفاده از این روش ها چالش های عمیق و عقب نشینی های سنگینی را تجربه خواهند کرد..
خبرگزاری ای بی اس نیوز – رهبر معظم انقلاب به مناسبت دومین مرحله از همایش از دیدگاه قرآن و حدیث، با استفاده از گروه های آگاه و دلسوز، بیاناتی را مبنی بر آینده نگری در طول چهل سال بیان کردند که این گروه ها باید با رویکرد علمی مبتنی بر عمل کنند. در مورد تعالیم اسلامی به همین دلیل استقرار سیستم های نظارتی در کشور ضروری است که در زیر توضیح داده شده است:
این حرکت با طراحی منظر آغاز می شود و تثبیت آن، تثبیت آن اگر با قابلیت انتقال آن به دیگران تنظیم شود، زمینه ساز توانمندسازی دیگران خواهد بود..چشم انداز آینده، تدوین آن چشم اندازها، توانمندسازی افراد از طریق آرمان ها، سه عنصر مجزا از یک زنجیره هستند..بررسی اجمالی – تصورات شکل گرفته – فرآیندی تعاملی است که به همان اندازه که مربوط به گذشته است با آینده نیز مرتبط است، اما باید گفت که با برنامه ای برای آینده مرتبط است و تدوین آن به ثبات و توانمندسازی منجر می شود. مردم کشور.
absnews
در مقابل کشورهایی که با رویکردهای آینده نگر و با نگاهی کاملا متفاوت به تغییر نگاه می کنند و نه تنها به دنبال حذف و کنترل آن نیستند، بلکه به دنبال آثار و نشانه های بالقوه آن هستند و از تغییر استقبال می کنند. این کشورها که الهام بخش دیگران هستند، می دانند که موفقیت آنها تا حد زیادی به توانایی آنها در واکنش به تغییرات محیطی بستگی دارد و بنابراین مهمترین دغدغه آنها ایجاد ساختار سازمانی انعطاف پذیر، تشکیل و رهبری گروه های تفکر، تعیین و دستیابی به تغییر است. راهبردی و انتخاب افرادی که انگیزه و توانایی تغییر استراتژیک را دارند و این دغدغه ها جز در سایه تفکر استراتژیک منجر به اعتماد و بقای سازمان نخواهد شد..
به همین ترتیب یک رویکرد نظارتی در آینده توصیه می شود که شامل نظارت سیستماتیک محیط خارجی برای درک بهتر ماهیت و میزان تغییر باشد. این درک منجر به شناسایی فرصتها، چالشها و تحولات آتی خواهد شد.
سیستمهای پیشبینی ملی با نظارت بر یک منطقه خاص، برنامههای اقدام مناسبی را برای شناسایی چالشها و فرصتهای آتی در آن حوزه انجام خواهند داد. علاوه بر آینده، مسائل ردیابی در مجاورت پارادایم فعلی نیز انجام می شود. نظارت یک رویکرد بسیار مفید برای شناسایی اولیه حوزه های کلیدی برای تجزیه و تحلیل بیشتر و تهیه یک سناریو یا نقشه راه برای آنها است..