معاون سازمان برنامه و بودجه گفت: سیاست های اقتصادی دولت و بانک مرکزی مبتنی بر دستیابی به آرامش و ثبات در بازارها به ویژه بازار ارز است. از این رو با سیاست مالی اتخاذ شده در بودجه سال آینده، پیش بینی می شود که حرکت پول از سایر بازارها به بازار سرمایه تسریع و تسهیل شود و پیش بینی می شود رشد اقتصادی مانند شش سال اول 7.5 درصد باشد. ماههای امسال در صورت تداوم سیاستگذاری، مسائل پولی و مالی و اتخاذ راهکارهای پیشبینیشده در برنامه هفتم در سال 1403 در همین محدوده باقی میماند.
به گزارش ای بی اس نیوز، سعید شوالپور به تشریح رویکردهای سیاست مالی و پولی بودجه 1403 پرداخت و گفت: یکی از سوالاتی که در رابطه با لایحه بودجه 1403 مطرح می شود این است که سیاست انقباض مالی چه تاثیری در بودجه سال آینده خواهد داشت. بر بخش واقعی اقتصاد و آیا در بازار سهام نیز خواهد بود؟ نکته مهم این است که جو بورس و بازار سرمایه بیش از هر چیز دیگری در اقتصاد به آرامش و عدم تلاطم در سایر بازارها بستگی دارد، یعنی آیا بازارهای دیگری که در اقتصاد به آنها بازار موازی می گویند، به دلیل تغییرات قیمتی است. و افزایش تورم و در صورت افزایش نرخ ارز، بی ثباتی و تلاطم به وجود می آید، طبیعتا شاهد خروج پول از بازار سرمایه به سایر بازارها خواهیم بود.
معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه گفت: سیاست های اقتصادی دولت و بانک مرکزی با هدف رسیدن به آرامش و ثبات در بازار ارز است و نرخ تورم ماهانه در کانال مشخصی تثبیت می شود. بنابراین با تداوم سیاست های مالی و پولی در بودجه سال آینده، این آرامش و ثبات اقتصاد حفظ می شود و وجوهی که در سایر بازارها وجود دارد به سمت بازار سرمایه و بخش های تولیدی سرازیر می شود.
کنترل ترازنامه بانکی با هدف مهار تورم و کاهش عدم تعادل بانکی
وی با اشاره به نقش بانک مرکزی در سیاست گذاری پولی گفت: بانک مرکزی در ماه های اخیر با کنترل ترازنامه بانک ها سعی کرده تعادل حرکت پولی بازار پول و بازار سرمایه را حفظ کند. این سیاست منجر به کنترل نقدینگی شده و با ثابت نگه داشتن تورم در کانالی خاص، منجر به کاهش هزینه های جاری می شود.
تداوم ثبات در بازار ارز منجر به کاهش نرخ تورم می شود
شوالپور خاطرنشان کرد: پیش بینی های کارشناسان بازار سرمایه نشان می دهد با ثبات بازار ارز، نرخ تورم نیز در کانال های فعلی حفظ می شود. بنابراین در ماههای آینده شاهد رشد بازار سرمایه خواهیم بود و نقش مکمل سیاستگذار پولی که بانک مرکزی است، انضباط بازار پول و انضباط بانکهای نرخ سود است که منجر به افزایش بیشتر خواهد شد. تنش ها به رشد شاخص بورس و رونق بازار سرمایه کمک کند.
تأثیر بودجه 1403 بر فعالیت های تجاری و سود تجاری تأثیر منفی ندارد
معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه با اشاره به نگرانی منتقدان نسبت به افزایش سهم مالیات ها نسبت به سال 1402، تاکید کرد: واقعیت این است که نرخ مالیات تغییر نکرده است و این افزایش مالیات ها به دلیل شناسایی مالیات های جدید است. مودیان و جلوگیری از فرار مالیاتی که منجر به افزایش مالیات و قیمت می شود و بنابراین برآورد ما نشان می دهد که بودجه 1403 تاثیر منفی بر فعالیت شرکت ها و سود شرکت ها نخواهد داشت و افزایش سودآوری شرکت ها خبر خوبی برای شرکت هاست. بازار سرمایه و همچنین فضای کسب و کار.
وی افزود: نباید دغدغه ای برای شرکت های دولتی و خصوصی وجود داشته باشد. فعالان بخش خصوصی و بازار کمتر نگران انقباضات مالی هستند و دغدغه آنها همیشه زمانی بوده است که بودجه انبساطی بوده و دولت بدون در نظر گرفتن منابع درآمدی هزینه های جاری خود را افزایش داده است.
ورود بخش خصوصی به اقتصاد
شوالپور افزود: در اقتصاد اثری به نام اثر برون سپاری بخش خصوصی دولتی داریم. به عبارت دیگر، هر بار که دولت سهم خود را در اقتصاد افزایش می دهد، این به معنای کاهش سهم بخش خصوصی است. بنابراین کاهش بودجه در واقع به این معناست که ما فضا را برای بخش خصوصی و توسعه سرمایه گذاری تجاری و ورود کسب و کارها به اقتصاد باز می کنیم. البته نباید از کارکرد اولیه دولت که بهبود فضای کسب و کار است غافل شد.
معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه گفت: یکی از سوالات مطرح شده در خصوص بودجه 1403 این است که آیا این بودجه با هدف دستیابی به رشد اقتصادی هشت درصدی در برنامه هفتم همخوانی دارد؟ وی گفت: بر اساس برنامه هفتم توسعه هدف اقتصاد دستیابی به رشد اقتصادی هشت درصدی است و سال 1403 اولین سال اجرای برنامه هفتم توسعه است. برنامه هفتم نسبت به برنامه های قبلی توجه به تامین مالی است، یعنی رشد در اصول. در برنامه هفتم راهکارهای مختلفی برای جذب منابع مالی و دستیابی به رشد اقتصادی 8 درصدی پیش بینی شده است.
وی افزود: در راستای اصول برنامه هفتم توسعه، با تغییر رابطه مالی دولت با شرکت نفت و همچنین تغییر نوع ورود و نقش صندوق توسعه ملی در اقتصاد و ورود آن به حوزه تامین مالی توسعه میادین نفتی و ارائه راهکارهایی برای جلب مشارکت مردمی در بازار سرمایه و از این طریق زمینه شکوفایی و رشد اقتصادی را فراهم می کند.
افزایش هزینه های عمومی لزوما به رشد اقتصادی منجر نمی شود
وی بیان کرد: فعالان بازار و همه افراد دارای سابقه و تجربه در عرصه اقتصاد می دانند که افزایش هزینه های دولت لزوماً منجر به رشد اقتصادی نخواهد شد. علاوه بر این، آنچه بر رشد بودجه دولت تأثیر مستقیم دارد، طرح های تملک دارایی های ثابت و پروژه های عمرانی است.
شوالپور تاکید کرد: بودجه 1403 محدودیتی برای مشارکت دولت در پروژه های عمرانی و تملک سرمایه ایجاد نکرد، ضمن اینکه رویکرد دولت در برنامه هفتم توسعه و لایحه قانون بودجه 1403 جلب مشارکت بخش خصوصی است. به عبارت دیگر دولت در نظر دارد از منابع بودجه 1403 در پروژه های تملک سرمایه و استفاده از مشارکت بخش خصوصی در این حوزه استفاده کند.
انتهای پیام