پیشنهاد 1300 میلیارد تومان پاداش پس انداز/ حذف یارانه آب و برق برای مصرف کنندگان بزرگ
وزیر نیرو گفت: سال گذشته بخش قابل توجهی از قبوض مشترکان برق از جمله پاداش پسانداز واریز شد، یعنی 1300 میلیارد تومان پاداش پسانداز به مشترکان برق پرداخت شده است و به شما قول میدهم در تابستان آینده. پاداش های پس انداز بسیار بیشتری ارائه خواهد شد.
به گزارش ای بی اس نیوز، علی اکبر محرابیان با بیان اینکه مدیریت مصرف آب و برق بدون مشارکت هر هموطن بیمعنی و بیثمر است، گفت: طرفهای مدیریت مصرف مردم هستند و بدون شک اگر ملت شریف ایران نتایج خوبی به دست میآید. با آنها است، گفت: سند تحول دولت مهم ترین سند این است که وزارت نیرو با جدیت در تلاش برای تحقق آن است، این سند شامل احکام بسیاری در بخش های مختلف است، قوانین مالی برشی از این سند تحول است. همچنین برنامه هفتم توسعه، اجرای عملیاتی سند تحول خواهد بود، به عبارتی سند تحول، میثاقی بین اعضای دولت و مردم خواهد بود تا بتوانیم به تعهدات خود عمل کنیم.
از قطع برق روزانه 6 ساعته در تمامی بخش ها جلوگیری شده است
وزیر نیرو با اشاره به خاموشی های پی در پی در تابستان سال های اخیر گفت: در تابستان سال 1400 از 9 اردیبهشت تا 10 شهریور جدول خاموشی ها منتشر شد و روزانه یک تا سه خاموشی وجود داشت که هر کدام حدود 2 ساعت طول می کشید. در تابستان 1401 حدود 20000 مگاوات خاموشی رخ داد. این مقدار بیش از 25 درصد از نیازهای مردم و بخش مصرف کننده را نشان می دهد.
وی تصریح کرد: در چنین شرایطی باید حدود یک ربع شبانه روز (6 ساعت) برق تمام بخش ها اعم از خانگی، کشاورزی، صنعتی، تجاری، عمومی، اداری و … قطع می شد. ، در زمان پیک مصرف؛ اما با مدیریت، قطعی برق رخ نداد، در بخش تولید و صنعت برق به طور کامل در صنایع کوچک و کوچک تامین شد، سپس در شهرهای صنعتی با تقسیم روزهای تعطیل و در روز تعطیل، در آنجا برق رسانی شد. حداکثر 12 ساعت خاموشی بود. برای صنایع بزرگ اتفاق افتاد.
وی خاطرنشان کرد: در صنعت فولاد ایران با گواهی انجمن بین المللی فولاد در تیرماه سال گذشته نسبت به تیرماه 1400 رشد 63 درصدی تولید داشته ایم.
محرابیان در خصوص تامین برق تابستان امسال نیز گفت: نگرانی جدی برای تامین برق تابستان 1402 وجود دارد، چراکه نارضایتی ها همچنان ادامه دارد و طبیعتا رفع آن سال ها طول می کشد، در شرایطی است که کمتر از نیمی از نیروگاه ها برنامه ریزی شده بر اساس برنامه ششم به بهره برداری رسیده اند.
وزیر نیرو با اشاره به پیش بینی 140 اقدام برای تابستان 1402 افزود: این برنامه ها از ابتدای مهرماه سال گذشته آغاز شده است. برخی از این اقدامات به ایجاد نیروگاه های جدید، رفع محدودیت ها از نیروگاه های موجود، توسعه و بهبود شبکه، ایجاد پست ها و احداث خطوط جدید خلاصه می شود. اما در کنار این اقدامات، بهره مندی از روش های نوین مدیریت مصرف با جدیت دنبال می شود.
یارانه آب و برق از طرح مصرف حذف می شود
محرابیان با بیان اینکه در سال 1402 طرح ها و پروژه های بسیاری در صنعت آب و برق به مرحله بهره برداری رسید، گفت: طبق قانون مقرر شد با مشترکینی که مصرف آنها چندین برابر الگوی مصرف است، مطابق قانون یارانه برخورد شود. برای این دسته از مشترکان باید حذف شود، اما در حال حاضر این یارانه باقی مانده است.
وی یادآور شد: امروز هزینه برق رسانی و اتصالات در برخوردارترین و محروم ترین نقاط کشور یکسان است. در برخی از ساختمان های لچکاری این هزینه کمتر از قیمت فروش یک سانتی متر از این ساختمان است.
وزیر نیرو در این خصوص تاکید کرد: هزینه باید بر اساس الگو شامل یارانه ها باشد و بیش از همه براساس انتخاب افراد و مشترکان باشد. در حالی که یارانه هزینه های بالاتر از مدل حذف می شود.
وی در پایان با اشاره به دستاوردهای وزارت نیرو در یک سال گذشته خاطرنشان کرد: تلاش شده تا اجرای بسیاری از پروژه ها در حوزه آب و برق تسریع شود که بر این اساس برخی به مرحله عملیاتی و برخی دیگر به مرحله بهره برداری رسیده اند. مرحله بهره برداری از جمله پروژه های موثر وزارت نیرو که با بازتاب های بین المللی همراه بود می توان به اجرای طرح انتقال آب به دریاچه ارومیه اشاره کرد.
تعداد روستاهای مشمول «جهاد آبیاری» امسال افزایش می یابد
وی اجرای «طرح جهاد آبرسانی» را از جمله اقدامات قابل توجه و موثر دولت سیزدهم برشمرد و گفت: این طرح با هدف آبرسانی به روستاهای بدون آب یا تحت تنش آبی کشور اجرا می شود.
وی با بیان اینکه 23 درصد روستاهای مشمول طرح جهاد آب در استان سیستان و بلوچستان است، گفت: روستاهای بی آب کشور تحت عملیات آبرسانی، مهندسی، اعتصابی و جهادی و بسیج تمامی امکانات و امکانات موجود آبرسانی می شوند. توانایی ها.
محرابیان با بیان اینکه طرح جهاد آبرسانی در 7 هزار و 200 روستا در مرحله اول اجرا می شود، افزود: این طرح در پایان سال گذشته بیش از 30 درصد پیشرفت داشته است و پیش بینی می کنیم تعداد روستاهای تحت پوشش افزایش یابد. امسال و در نهایت با ارتقای عملیات گسترده تر و بسیج همه امکانات در دولت سیزدهم شاهد حل مشکل آب و تنش در این مناطق باشیم.
وی سپس قانون مالی 1402 را از نظر توجه به صنعت آب و برق ارزیابی کرد و گفت: بدون شک وزارت نیرو برای پیشبرد طرح ها و پروژه های صنعت آب و برق به اعتبارات زیادی نیاز دارد. اما با توجه به ظرفیت های کشور، لازم است از دولت و شورای اسلامی برای حمایت از تدوین قانون بودجه 1402 قدردانی شود، زیرا در این قانون صنعت آب و برق ویژه و ممتاز تلقی شده است؛ بنابراین در اجرا وزارت نیرو در مراحل بعدی تلاش می کند تا پروژه های بیشتری را با منابع کمتر نسبت به گذشته و با اولویت بندی محقق کند.
صنعت آب و برق صادرکننده پیشرو خدمات فنی مهندسی کشور است
وزیر نیرو با اشاره به روند هموارسازی صنعت آب و برق در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران گفت: پیشرفت صنعت برق آب و برق بعد از پیروزی انقلاب و قبل از آن قابل مقایسه است. قبل از انقلاب، تامین زیرساخت های این صنعت در دست کشورهای خارجی بود و تکنسین های ایرانی در آن زمان تنها قدرت تعویض روغن ترانس را داشتند، در حالی که امروز تقریباً در صنعت برق به خودکفایی کامل رسیده ایم.
محرابیان با بیان اینکه صنعت آب و برق صادرکننده پیشرو خدمات فنی مهندسی در کشور است، تصریح کرد: امروزه نه تنها بزرگترین نیروگاه ها از جمله نیروگاه های گازسوز، نیروگاه های بخار و برق آبی کشور توسط ملی طراحی و ساخته می شوند. اما سایر پروژه های این صنعت در سراسر کشور توسط متخصصان ایرانی اجرا و عملیاتی می شود.
به گفته وی، امروز بیش از چهار پروژه عظیم در کشورهای مختلف از جمله سریلانکا، پاکستان و عراق آماده بهره برداری است و پیش بینی می شود این پروژه ها به طور رسمی افتتاح شوند.
وی همچنین مهمترین برنامه کاری وزارت نیرو در سال 1402 در کنار مدیریت مصرف را انجام پروژه های نیمه تمام عنوان کرد و افزود: سالهاست که هموطنان شهر سنندج نیازمند تامین و شرب پایدار هستند. آب به این شهر می رسد، اما این گونه است که پروژه آبرسانی پایدار این شهر تحت عنوان انتقال آب از سد آزاد به شهر سنندج طی 10 سال از آغاز به کار تنها 10 تا 15 درصد پیشرفت داشته است. کار می کند اما در دولت سیزدهم این نیاز تشخیص داده شد و اعتبار مناسبی به آن داده شد به طوری که در کمتر از 10 ماه 85 درصد از این پروژه تکمیل و به بهره برداری رسیده و با حضور رئیس جمهور افتتاح شد.
وزیر نیرو تاکید کرد: امروز کیفیت آب شرب توزیع شده در سنندج بسیار خوب است و رضایت قابل توجهی را به همراه دارد.
نیروگاه بادی 50 مگاواتی “میل نادر” سیستان و بلوچستان در آستانه افتتاح است.
محرابیان با بیان اینکه یکی از برنامه های جدی وزارت نیرو توجه به تولید انرژی های تجدیدپذیر به ویژه انرژی خورشیدی و بادی است، ادامه داد: برای توسعه این نیروگاه ها در سطوح مختلف از جمله داخلی برنامه ریزی شده است. و نیروگاه های بزرگ. در این راستا می توان به نصب پنل های خورشیدی تا پنج کیلووات در پشت بام و منازل خانواده های تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی امام خمینی (ره) اشاره کرد که انرژی، برق و درآمد پایدار خانواده ها را تامین می کند.
به گفته وی، در کنار تولید برق تجدیدپذیر در بخش خانگی در سایر سطوح از جمله بخش صنعتی، پروژه های متعددی راه اندازی شده است که این طرح ها از چند کیلووات تا 600 مگاوات در حال انجام است.
وزیر نیرو در ادامه از افتتاح نیروگاه های تجدیدپذیر 10 و 20 مگاواتی خبر داد و گفت: این نیروگاه ها به مرور زمان به مرحله بهره برداری می رسد به عنوان مثال نیروگاه بادی 50 مگاواتی سیستان و بلوچستان در آستانه بهره برداری است. افتتاح شد، اکنون برق این نیروگاه به صورت آزمایشی به شبکه وصل شده است و پیش بینی می شود در روزهای آینده این پروژه به طور رسمی افتتاح شود.
وی ابراز امیدواری کرد با تمام طراحی ها، اندازه گیری ها و مصوبات و اجرای پروژه ها در سال جاری گام بلندی در راستای تولید انرژی های تجدیدپذیر برداشته شود. سال گذشته حدود 6 هزار مگاوات نیروگاه حرارتی راه اندازی شد، علاوه بر این با اقدامات نرم افزاری دانش بنیان بیش از 1000 مگاوات به ظرفیت نیروگاهی کشور اضافه شد.
انتهای پیام