جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴

پیشنهاد وزیر اقتصاد برای دائمی شدن تبصره 18/ شکاف منابع تبصره 14 دلیل تاخیر در پرداخت تسهیلات اشتغال زایی است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی در مراسم تجلیل از برگزیدگان تبصره 18 قانون بودجه اظهار داشت: مجلس در تغییر جهت اعتبارات اشتغال کمک کرد. ما باید به مشکل تامین مالی تولید پاسخ های مناسب بدهیم، به این معنا که مدل های مختلفی از سیستم های تامین مالی بر اساس مقیاس های مختلف تولید داریم. این ساده ترین راه برای پیروی از یک الگو و مجبور کردن همه به پوشیدن لباس فرم است، اما بهترین نیست. ما تجربه ای در توسعه بانک های تخصصی داشتیم که متاسفانه به مرور زمان کمرنگ شد.

وی گفت: در مرحله بعد بازار سرمایه کمی پررنگ شد. در مرحله بعد شاهد دخالت های بودجه ای دولت بودیم. سه اتفاق مهم در این زمینه رخ داد. یکی از مواردی که در بانکداری اتفاق افتاده است، اهمیت فزاینده تامین مالی زنجیره ای، مانند اوراق وام مسکن است. در حوزه بازار سرمایه نیز بحث تامین مالی از طریق صندوق پروژه مطرح شد و چند مورد خوب از جمله تامین 6 حمت منابع برای دو پروژه در سال 1402 رخ داد. علاوه بر مداخلات بودجه ای دولت، مکانیسم نوت 18 ایجاد شد.

چهار کلمه کلیدی در مورد تبصره 18 وجود دارد. عدالت، کارایی، ثبات و دقت این کلمات کلیدی هستند. در زمینه بهره وری منابع از آن استفاده شده است. جهت ثبات به دلیل بازگشت منابع، انگیزه های زیادی برای بازگشت کانابه ایجاد شد. در این روش نظارت جدی تری توسط نهادهای مختلف انجام می شود. ویژگی اصلی نوت 18 توجه بیشتر به مناطق کم برخوردار است. این چهار نکته یکی از مهمترین مظاهر همکاری دولت و مجلس را تشکیل می دهد، زیرا سیاستمدار همواره دغدغه هزینه کردن را داشته است.

وزیر اقتصاد تاکید کرد: متأسفانه به دلیل نبود سیاست های بالادستی صنعتی مجبور شدیم با جلسات کارشناسی بین دستگاه ها تعادل پیدا کنیم. تلاش زیادی لازم بود. در سال 1401 گام خوبی برداشته شد و در صورت تکمیل سیستم می توان گفت در تبصره 18 به بلوغ رسیده ایم، شاید باید این موضوع از قالب بودجه سالانه حذف و دائمی شود.

اولاً در خصوص منابع باید شرایط برای تخصیص به موقع فراهم شود. اولین اجرای موفق تبصره 18 را در سال 1401 انجام دادیم. به دلیل این شرایط در سال های 1401 و 1402 تاخیر وجود دارد. حتی در صورت کمبود منابع در تبصره 14 سازمان برنامه این قسمت را در اولویت قرار می دهد. اگر منبع نوت 18 تغییر نکند، در سال های آینده با تاخیرهای مشابهی مواجه خواهیم شد.

خاندوزی با بیان اینکه نکته دیگر بودجه عمرانی استانی است، گفت: هرچه بتوانیم فرآیندها را در استان ها شفاف کنیم و حساب های پیشرفت و عدالت را بیشتر پاسخگو باشیم، آرام آرام از پروژه های اصلی هر استان صندوق حمایت خواهیم داشت. . استان در این صندوق ها می توانند تصمیم بگیرند که مثلا منابع را به جای هزار پروژه روی 100 پروژه متمرکز کنند. اگر این اتفاق در آینده نزدیک رخ دهد، پایداری منابع افزایش خواهد یافت.

از حدود 19 منبع، طی سه سال گذشته برای تبصره 18 به 17 و سپس 13 منبع رسیدیم، اما به طور متوسط ​​با تجهیز منابع، حدود 40 منبع وجود خواهد داشت. هر دستگاهی که بتواند سریعتر به تعهدات خود عمل کند، در سال آینده سریعتر پرداخت خواهد کرد. ما به دنبال رسوب نیستیم و قصد داریم سرعت این لوکوموتیو را افزایش دهیم.

تاخیر بانک ها در پرداخت تسهیلات تبصره 18

شمس الدین حسینی، نماینده مجلس و رئیس کمیسیون پرش تولید مجلس نیز در این جلسه گفت: در حوزه تبصره 18 تغییرات ساختاری داشته ایم و در بودجه های سنواتی متوجه شدیم که در عمل تسهیلات مدیریت شده پس داده نشده است. به دولت ما باید از منابع دولتی در بحث تولید استفاده کنیم و این به خوبی پیش رفته است. اصل دیگر انتقال منابع از کمک به منابع پایدار بود که با پرداخت تسهیلات اتفاق افتاد. با توجه به ارقام بودجه سه سال اخیر، اعتبار این رتبه را حدود 50 درصد می بینیم.

وی افزود: در حال حاضر این تبصره یک حساب است اما ممکن است در آینده به موسسه مالی تبدیل شود. یکی دیگر از اهداف تبصره 18 توزیع استانی بود. ما هم می خواستیم تاسیسات به شرکت های کوچک و متوسط ​​برسد، چون شرکت های بزرگ به هر حال مشکلاتشان را حل می کنند. در سال 1402 بر اساس تعهدات سال 1401، 17 فقره حمت در اختیار بانک ها قرار گرفت. تا به امروز در سال های 1401 و 1400 بیش از 60 حمت منابع اختصاص یافته است اما در عمل 50 حمت تخصیص یافته است که نشان دهنده تاخیر در پرداخت است.

لزوم تخصیص منابع در تبصره 18 برای رفع مشکلات استانی

مهدی تقیانی عضو کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی نیز در خصوص تعهدات تبصره 18 گفت: تاکید در تبصره 18 باید بر حل مشکل استان باشد. استان ها باید در فرآیند تصمیم گیری مشارکت بیشتری داشته باشند. فرمانداران باید اهداف این درجه را بدانند و در مرحله بعد در فرآیند تصمیم گیری موثرتر باشند.

absnews

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *