اجتماعی

پیشنهاد واردات خودروی دوگانه سوز/عرضه 30 میلیارد دلار زیرساخت CNG در دهه 80 • رکنا

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، حمیدرضا سهرابی در نشست خبری با خبرنگاران اظهار داشت: تا چند سال پیش بیشتر انفجارهای خودروهای دوگانه سوز در هنگام سوخت گیری مربوط به تغییراتی در مخازن بود که صاحبان خودروها بنا به دلایلی این کار را انجام می دادند. مانند قاچاق تانک، اما انفجارهای اخیر به دلایل دیگری مانند تاریخ انقضای مخازن خودروها و فرسودگی مخازن به دلیل شرایط نامناسب نگهداری آنها بوده است.

وی افزود: عمر مفید و قابل استفاده باک خودروها 15 سال است و حدود یک میلیون خودرو که بیش از 15 سال پیش به دوگانه سوز تبدیل و این باک ها را نصب کردند، امروز دارای مخازن فرسوده هستند که نیاز به تعویض دارند.

عضو هیئت مدیره انجمن صنفی CNG با اشاره به کمبود تقاضا برای CNG خاطرنشان کرد: بسیاری از موارد فرسودگی باک خودرو به دلیل شرایط نامناسب نگهداری با بازرسی چشمی قابل تشخیص است و از سوخت گیری این خودروها جلوگیری می شود تا تصادفی رخ ندهد. .

وی در پاسخ به رکنا به نقل از ایلنا، درباره برنامه وزارت حراست برای تولید خودروهای دوگانه سوز گفت: وزیر حراست که پیگیر واردات خودرو بود، خودروهای برقی را در خودروهای 1، 2، 3 لیتری قرار داد. در لیست خودروهای وارداتی، اما سوخت CNG خودروها در نظر گرفته نشده و در قبوض و طرح های مربوط به واردات خودرو سهمی به این خودروها نداده است.

وی افزود: برای رفع کمبود بنزین تنها یک راه حل عملیاتی و کوتاه مدت وجود دارد و آن استفاده از زیرساخت های موجود برای تامین CNG است و نه تصمیم خاصی لازم است و نه صرف هزینه و سرمایه گذاری این راه حل را اجرا کنید، زیرا زیرساخت وجود دارد و باید مورد استفاده قرار گیرد و فقط باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.

سهرابی اذعان داشت: متأسفانه سوخت CNG فقط برای خودروهای اقشار ضعیف یا کم درآمد معرفی شد، در حالی که در همین کشورهای همسایه خودروهای لوکس بنزینی، بی ام و و مازراتی با سوخت CNG در جاده ها تردد می کنند.

یکی از اعضای هیئت مدیره انجمن صنفی CNG کشور با بیان اینکه زیرساخت های تامین CNG ایران شبیه زیرساخت های دیگر در دنیا نیست، گفت: در دهه 80 5 میلیارد دلار برای ایجاد این زیرساخت هزینه شد اما تا پایان دهه 80 به ارمغان آورد. 30 میلیارد دلار به کشور به گفته وی هیچ سرمایه گذاری تا این حد برای کشور سودآور نبوده است.

وی افزود: متاسفانه با کاهش تقاضا در بخش CNG، مصرف 24 میلیون مترمکعبی CNG در سال گذشته به 21 میلیون مترمکعب در روز کاهش یافته است.

سهرابی با انتقاد از کم توجهی دستگاه های ذیربط دولتی به مسائل ایمنی خودروهای بنزینی گفت: 5 سال از صدور مصوبه ایمنی خودرو می گذرد اما نه تنها این مصوبه اجرایی نشده است، بلکه مطلع شدیم که این مصوبه مهم خواهد شد. به زودی توسط انجمن ملی پخش فرآورده های نفتی منتشر و لغو خواهد شد.

در ادامه رضا نیکزاد یکی دیگر از اعضای هیئت مدیره انجمن صنفی CNG نیز گفت: ظرفیت فعلی تامین CNG در کشور با زیرساخت های موجود 45 میلیون متر مکعب در روز است که در صورت استفاده کامل از این ظرفیت معادل 45 است. میلیون لیتر بنزین در روز با مصرف CNG. ممکن است و نه تنها مشکل عدم تعادل بنزین حل می شود، بلکه می توانیم صادرکننده بنزین نیز باشیم.

وی افزود: مشکل اصلی صنعت CNG این است که مدیر مناسبی ندارد. طی 11 سال گذشته، تنها 300 جایگاه CNG ساخته شده است که از این تعداد 120 جایگاه توسط بخش خصوصی سرمایه گذاری شده است.

نیکزاد مصوبه شورای عالی اقتصاد را ظرفیت بسیار خوبی برای جایگزینی باک های فرسوده خودروها دانست و گفت: از ظرفیت این مصوبه می توان برای جایگزینی باک های 400 تا 500 هزار خودرویی که باک آنها فرسوده و تعویض شده است استفاده کرد. با هزینه دولت، که امنیت سوخت CNG را افزایش می دهد.

وی در خصوص هزینه های ایستگاه در سال جاری گفت: برآوردها حاکی از افزایش 160 درصدی هزینه ها است، اما هزینه ها 60 درصد افزایش یافته است. اما با رسیدن به هفتمین ماه سال، افزایش کارمزد هنوز اجرایی نشده است که امیدواریم این مصوبه دولت که ابلاغ شده به زودی اجرایی شود.

اخبار خبرگزاری رکنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا