به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، سیدجواد سادات با اشاره به اینکه موضوع ساماندهی قراردادها از سال 87 آغاز شده است، افزود: با ظرفیتی که ایجاد شده است اکنون بیش از 90 درصد مشاوران املاک این سوال را رعایت کرده و نسبت به اخذ آن اقدام می کنند. کد ساعت با این وجود وزارت راه باید فضایی را فراهم می کرد که طرفین قرارداد (موجر و مستاجر) بتوانند قرارداد خود را ثبت کنند که اکنون این امکان فراهم شده است.
وی با بیان اینکه قراردادهای اجاره در سامانه وزارت راه و شهرسازی به صورت 24 ساعته صادر می شود و هر مستاجر و موجر باید شاهد داشته باشد، افزود: کد یکبار مصرف و پیامک به صورت جداگانه برای موجر و مستاجر ارسال و به صورت واقعی تایید می شود. سیستم املاک هویت ساخته شده است.
وی سامانه املاک را سامانه ارتباطی کارآمدتر بین موجر و مستاجر دانست و گفت: داشتن کد رهگیری برای تمامی قراردادها ضروری است. در حال حاضر یکی از بدی های موجود ثبت قراردادها در اوراق قدیمی است که بعضاً فروخته می شود و مبنای قانونی ندارد. به همین دلیل لازم است قراردادهای دارای کد رهگیری بین مردم پخش شود.
مشاور وزیر راه و شهرسازی در خصوص رعایت افزایش اجاره بها تا 25 درصد گفت: در رابطه با بازار اجاره چندین اداره باید این قانون را رعایت کنند که مشاوران املاک نیز از جمله آنها هستند.
سادات با تاکید بر اینکه شرکت و مشاوران املاک متولی مردم هستند، تصریح کرد: سال گذشته برای مالکان تعیین تکلیف و استثنا شد. با این حال، ما سعی کرده ایم قوانینی را وضع کنیم که به نفع مستاجران نیز باشد. سال گذشته 70 درصد سرمایه گذاری ها به نفع مستاجران انجام شده است.
وی درباره وام کمک ضمانت مسکن مستاجران نیز گفت: به بانک مرکزی پیشنهاد داده ایم با استفاده از ابزار مالی در کنار وام ضمانت مسکن به مستاجران کمک کند.
وی ادامه داد: امیدواریم این پیشنهاد به زودی در هیات ارز و اعتبار تصویب شود. بر این اساس به مستاجرینی که در سال گذشته از امکانات رفاهی برخوردار شده اند کمک می شود.
absnews