اخبار اقتصادی روز

پیشنهاد ایجاد شرکت هواپیمایی مشترک ایران و عمان



در ادامه رویکرد دولت سیزدهم در بحث دیپلماسی اقتصادی و ارتباط با کشورهای خارجی، وزیر راه و شهرسازی ایران با همتای عمانی خود دیدار و در خصوص موضوعاتی از جمله توسعه فعالیت های هوایی ایران و عمان و راه اندازی این هواپیما گفتگو کرد. خط کشتیرانی ایران و عمان

به گزارش ای بی اس نیوز، رویکرد دولت سیزدهم به دیپلماسی اقتصادی و کشورهای خارجی، همکاری با همه طرف های خارجی به ویژه همسایگان و کشورها است. علاوه بر این، در ماه های اخیر مذاکرات و توافقاتی با برخی کشورها منعقد شده است.

در همین راستا و به دنبال گسترش روابط ایران با کشورهای دوست و همسایه، مهرداد بذرپاش – وزیر راه و شهرسازی – هفته گذشته با سعید بن حمود المائولی – وزیر حمل و نقل، ارتباطات و فناوری اطلاعات عمان دیدار و گفت‌وگو کرد. محور این گفتگو، پیگیری و اجرای توافقنامه عشق آباد و عزم دو کشور ایران و عمان برای پیگیری این توافق بود.

همچنین موضوعاتی مانند گسترش و ارتقای همکاری ها در حوزه های بنادر دو کشور برای تبادل و حمل کالا و ارتقای گردشگری، ایجاد ایرلاین مشترک بین دو کشور و بهبود وضعیت مسیرهای پروازی ایران و عمان و همچنین در خصوص مشارکت دو کشور برای تسهیل در صدور ویزا از جمله موضوعاتی بود که مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

برگزاری نشست کشورهای عضو توافقنامه عشق آباد برای اجرای مفاد آن

بذرپاش در خصوص مذاکرات دو کشور و همکاری های آینده بر پیگیری و اجرای توافقنامه عشق آباد و عزم دو کشور برای اجرای آن تاکید کرد و گفت: در گذشته مذاکرات مناسبی بین ایران و عمان در شکل قرارداد عشق آباد قرارداد عشق آباد بین کشورهای ترکمنستان، ازبکستان، عراق، ایران و عمان منعقد شد که یک توافق راهبردی است. از این رو قرار شد نشستی در سطح وزیران این اعضا چه در ترکمنستان یا ایران و یا حتی در عمان برگزار شود تا آخرین توافقات صورت گرفته در جلسات قبلی برای اثربخشی بیشتر پیگیری شود.

وی گفت: توافقات خوبی با وزیر حمل و نقل و ارتباطات عمان با محوریت فعالیت های بندری، اقتصادی و تجاری صورت گرفته است. بنابراین مقرر شد دو کشور با محوریت بندرشانس در عمان و بندرعباس در ایران فعالیت خود را گسترش دهند. وزیر حمل و نقل، ارتباطات و فناوری اطلاعات عمان روز گذشته به بندرعباس و چندین بنادر جنوب ایران سفر کرد و در این نشست اذعان داشت: ظرفیت های خوبی در بنادر ایران وجود دارد و بنابراین باید هرچه زودتر روابط اقتصادی و دریایی بین دو کشور توسعه یابد. تا جایی که ممکن است. به زودی این تفاهم نامه ها به اطلاع مدیران بنادر جنوبی دو کشور می رسد و تلاش می کنیم هر چه سریعتر همکاری های اجرایی آغاز شود.

توافق ایران و عمان برای سرمایه گذاری در بنادر دو کشور

وزیر راه و شهرسازی ضمن اعلام آمادگی ایران برای سرمایه گذاری در بنادر عمان و توسعه حمل و نقل و زیرساخت ها گفت: با وزیر حمل و نقل و ارتباطات عمان توافق شده است تا توافقات قبلی در اسرع وقت اجرایی شود و پیشنهاداتی نیز ارائه شده است. ایران در خصوص سرمایه گذاری در بنادر عمان انجام داده است. و از طرفی کشور عمان پیشنهادهایی برای سرمایه گذاری در بندر چابهار داشت و منتظر پیشنهادات نهایی از سوی کشور عمان هستیم. ما اعلام کردیم که آماده همکاری با عمان و سرمایه گذاری در این کشور هستیم.

توسعه فعالیت های هوایی ایران و عمان

بذرپاش گفت: توسعه کسب و کار در بخش هواپیمایی از دیگر موضوعات مورد بحث بود. پیشنهاد ایجاد شرکت هواپیمایی مشترک ارائه شد و مقرر شد بررسی های لازم در این زمینه از سوی دو کشور ایران و عمان انجام شود و نتیجه آن اعلام شود. موضوع اعطای آزادی پنجم و اجازه دادن به شرکت های هواپیمایی برای اعطای آزادی پنجم نیز مورد موافقت قرار گرفت.

وی همچنین موضوع تسهیل روادید را از دیگر محورهای گفت وگوی دو کشور برشمرد و اعلام کرد: با توجه به اینکه این روزها فعالیت فعالان اقتصادی ایرانی در عمان و حجم تردد فعالان اقتصادی و تجاری افزایش یافته است. باید روابط را تسهیل کند. در این راستا مقرر شد شرایط صدور ویزا تا سقف 120000 در سال تسهیل شود.

راه اندازی خط کشتیرانی ایران و عمان

وزیر راه و شهرسازی افزود: خطوط کشتیرانی مسافری بین بندرعباس و بنادر عمان برای تردد مسافران توسعه می‌یابد. ما تلاش می کنیم خط کشتیرانی ایران و عمان را در اسرع وقت راه اندازی کنیم تا فعالیت اقتصادی تسهیل شود.

سطح روابط تجاری و اقتصادی ایران و عمان در حال گسترش است

همچنین سعید بن حمود المائولی – وزیر حمل و نقل، ارتباطات و فناوری اطلاعات عمان – در خصوص جزئیات این دیدار ضمن ابراز خرسندی از سفر به ایران، گفت: هدف اصلی از این سفر بود. برای ارتقای سطح روابط تجاری و اقتصادی دو کشور و در خصوص توافقات حمل و نقل در زمینه های مختلف بحث شد که قطعا این گفت وگو نقش مهمی در روابط دو کشور خواهد داشت. بنابراین هدف از این سفر افزایش حجم و تعداد مبادلات دو کشور بود که به طور قطع مرکز روابط تجاری و اقتصادی دو کشور را تشکیل خواهد داد.

وزیر حمل و نقل عمان به توافقات دو کشور از جمله ارتقای حمل و نقل در حوزه دریایی اشاره کرد و افزود: اکنون پیگیر موضوع توافقنامه حمل و نقل جامع بین دو کشور هستیم. همچنین موضوع نوسازی و سرعت کشتی بین بنادر ایران و بنادر عمان نیز مورد بررسی قرار گرفت.

المائولی همچنین از بندرعباس و توانمندی های حمل و نقل دریایی ایران بازدید کرد. وی درباره این بازدید گفت: کوتاه بودن زمان دسترسی بین بنادر ایران و بنادر عمان مزیتی برای گسترش و تسریع در حمل و نقل کشتی و کالا بین دو کشور سلطان نشین عمان و جمهوری اسلامی ایران است. .

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *