نایب رئیس انجمن صنایع نساجی گفت: ترکیه در سال گذشته 35 میلیارد دلار پوشاک و منسوجات صادر کرد که نشان می دهد رقم 560 میلیون دلاری صادرات ایران ناچیز است و باید به این صنعت توجه بیشتری شود. برای توسعه صنعت نساجی در برنامه هفتم در نظر گرفته شود تا تولیدکنندگان بتوانند بخش بزرگی از این صنعت را درونی کنند.
به گزارش ای بی اس نیوز، شاهین کاظمی، نایب رئیس انجمن صنایع نساجی ایران در نشست خبری بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی صنعت نساجی، یازدهمین نمایشگاه بین المللی پوشاک و دهمین نمایشگاه بین المللی کفش، کیف و چرم که از سوم مهرماه به طور همزمان برگزار می شود. تا 26، گفت: مدتی است که زمان برگزاری نمایشگاه تا ساعت 15 در نظر گرفته شده است که برای شرکت کنندگان مشکل ایجاد می کند. چون اکثر مردم بعد از ساعت کاری به نمایشگاه می آیند. نمایشگاه تلاش و هزینه زیادی را برای برگزارکنندگان می طلبد، بنابراین باید مثمر ثمر باشد و تدبیری اندیشیده شود تا بتوانیم از آن استفاده بهینه کنیم.
وی با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه اشاره ای به صنعت نساجی نشده است، تصریح کرد: در حال حاضر 600 هزار نفر به صورت مستقیم در این صنعت مشغول به کار هستند و 7 تا 8 هزار واحد نساجی در کشور فعال هستند. همچنین در حالی که ارزش صادرات هر تن پتروشیمی به طور متوسط ۶۵۰ دلار است، این ارزش در صنایع پایین دستی نساجی با فرآوری به پارچه تا کیلویی ۳۰۰۰ دلار و با تبدیل به پوشاک تا ۶۰۰۰ دلار در هر کیلو میرسد. .
به گفته نایب رئیس انجمن صنایع نساجی ایران، در سال گذشته ارزش واردات در صنایع نساجی و پوشاک 1.8 میلیارد دلار بوده که 685 میلیون دلار آن مربوط به پارچه بوده است.
وی پیشنهاد فعالان حوزه نساجی را گنجاندن پنج میلیارد دلار بودجه برای توسعه صنعت نساجی در برنامه هفتم عنوان کرد و گفت: در این صورت تولیدکنندگان ظرفیت داخلی سازی کل صنعت را دارند. . البته باید محدودیت های خاصی را در نظر گرفت. به عنوان مثال در زمینه پنبه به دلیل محدودیت های کشت نمی توانیم کار زیادی انجام دهیم اما با مزیت داشتن نفت و پتروشیمی می توانیم به بزرگترین تامین کننده پتروشیمی پنبه مرتبط با صنعت نساجی منطقه تبدیل شویم. این در حالی است که اکنون در حال واردات پلی استر و برخی اقلام دیگر در این زمینه هستیم.
کاظمی افزود: صادرات صنعت نساجی در سال گذشته بالغ بر 560 میلیون دلار بوده که از این میزان 280 میلیون دلار مربوط به کف سازی بوده است. دومین بخش که صادرات زیادی دارد، الیاف مصنوعی است که در داخل جذب نمی شود.
وی در پایان گفت: ترکیه در سال گذشته 35 میلیارد دلار پوشاک و منسوجات صادر کرد که نشان می دهد رقم 560 میلیون دلاری صادرات ایران ناچیز است و باید به این صنعت توجه بیشتری شود.
با توجه به عرضه 3.5 میلیارد دلاری پوشاک قاچاق در بازار
در ادامه این نشست مجید افتخاری عضو هیئت مدیره اتحادیه تولید و صادرات پوشاک با اشاره به حضور 84 شرکت پوشاک در این نمایشگاه گفت: صنعت پوشاک موتور محرکه کل زنجیره بوده و بیشترین ارزش افزوده و بیشترین اشتغال را دارد. بنابراین این سوال مطرح می شود که چرا با این ظرفیت ها این حجم بازار در اختیار کالاهای قاچاق قرار می گیرد؟
وی با بیان اینکه شاهد سونامی عجیبی هستیم و سابقه حمله به کالاهای قاچاق در بازار ایران وجود ندارد، تصریح کرد: هر ساله سکه های جدید به صورت قاچاق وارد بازار می شود و توان شرکت های ملی را از بین می برد. در حال حاضر بخش قابل توجهی از بازار داخلی قاچاق است و عرضه پوشاک قاچاق بیش از 3.5 میلیارد دلار برآورد می شود، اما برنامه ای برای مبارزه با قاچاق وجود ندارد.
به گفته وی، در گذشته تنها پوشاک ترکی در بازار قاچاق ایران یافت می شد اما پس از مدتی لباس های بنگلادشی به صورت کیلویی به فروش می رسید و این محصولات در ایران با یک دهم قیمت اصلی به فروش می رسد. پس از رفع محدودیت های کرونا، پوشاک چینی به بازار ایران اضافه شد. از این رو سازمان تولید با چالش ها و مشکلات داخلی جدید به ویژه در زمینه تامین انرژی مواجه است.
وی همچنین از تغییر ساعت برگزاری نمایشگاه به ساعت 15 انتقاد کرد و خواستار تغییر ساعت نمایشگاه شد.
انتهای پیام