
عضو هیئت مدیره و خزانه دار خانه اصناف ایران پیشنهاد کرد: کارمزد تراکنش های دستگاه های کارتخوان بین سه طرف یعنی مردم، اصناف و بانک توزیع شود.
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری، آنا به نقل از اتاق صنایع ایران اعلام کرد: بر اساس بخشنامه بانک مرکزی مورخ 13 تیرماه 1402 کلیه صاحبان شرکت های کارتخوان، به استثنای نانوایی ها، سوپرمارکت ها و درگاه های پرداخت آنلاین، برای هر تراکنش ملزم به پرداخت کارمزد هستند. این مشکل بار مالی اصناف را در این شرایط سخت افزایش داده است.
از سوی دیگر اخذ مالیات از واحدهای صنفی بر اساس تراکنش های دستگاه های کارتخوان و تجمیع واریزی به حساب شرکت اعمال می شود. از طرفی تمامی تراکنش های انجام شده در بستر دستگاه کارت خوان فروشگاه الزاماً به معنای فروش نبوده و به گفته کارشناسان مالیاتی اصناف، این بستر مبنای صحیحی برای محاسبه میزان سود معاملاتی حاصل از فروش و تعیین مالیات بر درآمد آنها نخواهد بود. واضح است که مبنای مالیات استانی باید بر اساس میزان سود باشد نه میزان فروش. این دو دلیلی است که شرکتها استفاده از دستگاههای کارتخوان را که به بخشی از فرهنگ فرآیند خرید تبدیل شدهاند، غیرقابل توجیه میدانند.
«مهدی امید» عضو هیأت مدیره و خزانهدار اتاق اصناف ایران در این باره گفت: موضوع اخذ کارمزد از تراکنشهای کارتخوانها را باید از دو منظر نگاه بانکها به این هزینهها و درآمدها و تصور بررسی کرد. که شرکت ها از آنها دارند.
امید ادامه داد: کشورهای نمونه برای اینکه بتوانند تفاوت هزینه خدمات گیرنده را جبران کنند، قسمت زیادی از هزینه های پایداری گیرنده را با کارمزدهای جمع آوری شده جبران می کنند. از این منظر، قابل توجیه است، اما چالش این است که نسبت حق امتیاز/خدمات از نظر تصمیم گیرندگان سیاسی سازگار است. در واقع انتقاد شرکت ها نیز به این سمت است، نمی توان از کشورهای پیشرو در مالیات و دریافت حق الامتیاز الگوبرداری کرد، اما آنها از سمت ارائه خدماتی مانند آنها غافل شده اند و به همان اندازه ادامه نداده اند. خدمات به شرکت ها و مشاغل.
شرکت ها در قبال آنچه می پردازند انتظار خدمات خوبی دارند
وی افزود: در هنگام دریافت این شارژها باید نگرش پذیرندگان و افرادی که از دستگاه کارتخوان استفاده می کنند نیز بررسی شود. طبیعی است که این شرکت ها در قبال مبلغی که می پردازند انتظار خدمات خوبی دارند.
رئیس خانه مرکزی اصناف استان خراسان شمالی گفت: امروزه دستگاه های کارتخوان در کشور ما فقط حواله پول است و تنها چند سرویس جزئی دیگر دارند. این در حالی است که کشورهای همسایه ما برای هر عملیات بانکی و هر عملیات و خدماتی که ارائه می دهند، کارمزد دریافت می کنند، اما در مقابل خدمات ویژه و سریع ارائه می کنند. به عنوان مثال، آنها به محض افتتاح حساب بدون تمدید حساب، یک کارت اعتباری ارائه می دهند. آنها در حال در نظر گرفتن تسهیلات ویژه برای تجارت هستند. فروش اقساطی و … را تسهیل می کنند، اما در بانک های کشور چنین خدمات ویژه ای برای امانی ارائه نمی دهند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر جهت گیری جریان های خرید به سمت فرآیند الکترونیکی و دستگاه های کارتخوان حاصل سال ها فرهنگ سازی تشکل های اقتصادی کشور بوده است چرا که ثمرات و مزایای بسیاری از جمله شفافیت، رهگیری بهتر است. و کنترل جریان پول، کاهش هزینه چاپ پول کاغذی صرفه جویی در وقت بانک ها و افزایش بهره وری آنها رضایت مردم و سایرین را به همراه داشته است و انتظار می رود اجرای هزینه های صورتحساب از دستگاه های کارتخوان منسجم و همپوشانی داشته باشد. سیاست های.
امید تصریح کرد: با این وجود اخذ عوارض از کارتخوان ها حتی تا این حد در نظر گرفته نشده است، زیرا اگر خواهان شفافیت در گردش پول از اصناف هستیم، باید سیاست هایی را در جهت ترغیب اصناف و بنگاه های اقتصادی به استفاده از کارتخوان ها هدایت کنیم. اما اخذ کارمزد از دستگاههای POS نه تنها در این راستا، بلکه اساساً در جهت مخالف سیاست قبلی است و نتیجه آن میتواند باعث کاهش شفافیت مالی و استفاده مجدد از پول نقد و پول کاغذی در فرآیند خرید و فروش شود. .
مردم، سندیکا و شبکه بانکی اضلاع مثلث ذینفعان استفاده از دستگاه کارتخوان هستند.
عضو هیئت مدیره و خزانه دار خانه اصناف ایران گفت: افزایش استفاده از خدمات الکترونیک نیازمند فرهنگ سازی، بهبود و تقویت زیرساخت های الکترونیکی است. اگر قرار باشد مردم به عنوان خریدار، واحد تجاری به عنوان پذیرنده دستگاه های کارتخوان و شبکه بانکی به عنوان ارائه دهنده خدمات از این ابزار الکترونیکی بهره مند شوند، سه ضلع این مثلث باید هزینه و کارمزد هر تراکنش را بپردازند. و کارمزد تراکنش های دستگاه های کارتخوان پرداخت شود و بین سه طرف مردم، اصناف و بانک ها تقسیم شود.
وی گفت: “هزینه هر تراکنش در نگاه اول مبلغ کمی به نظر می رسد، اما مطمئناً در مقایسه با سایر کشورها شامل پول زیادی می شود.” با توجه به اینکه پرداخت از طریق دستگاه های کارت خوان آنی نیست و واریز آن با محدودیت زمانی همراه است، این امر به مشکل تر شدن جریان نقدینگی برای تامین کالا برای اصناف تبدیل شده است. از سوی دیگر، با توجه به مزیت هایی که قبلاً به آن اشاره کردیم، اگر چشم انداز بانک ها در موضوع کارمزد برای پایداری خدمات آن موجه باشد، اما به نظر من این چشم انداز یک چشم انداز ناقص است زیرا این هزینه ها برای بانک سیستم در ازای مزایای بسیاری که ذکر کردیم. و به مفهوم نهادینه شدن فرهنگ الکترونیک و شفافیت ارائه شده، نه تنها برای نظام بانکی هزینه دارد، بلکه در درازمدت برای افزایش بهره وری و صرفه جویی در زمان نسبت به سیستم بانکی سودمند است. رواج پول کاغذی
به گزارش امرید، در دنیای مدرن امروزی، فروشندگان کارت خوان چشم انداز درآمدی ندارند. برعکس، آن را بستری برای رسیدن به رضایت و آرامش مردم در فرآیند خرید می دانند. می دانیم که اگر قرار است زیرساخت خدمات الکترونیک بانک ها در این زمینه تقویت شود و خدمات خوبی ارائه شود، باید به عنوان منبع درآمدی برای بانک ها در نظر گرفته شود و هیچ کس منکر این نیست، اما این درآمدزایی نباید تنها باشد. هدف بانک مرکزی
کارتخوان ها نباید فقط راهی برای انتقال پول باشند
عضو هیئت مدیره و خزانه دار اتاق اصناف ایران همچنین خاطرنشان کرد: با همه این توضیحات، اگر همچنان سیاست وصول کارمزد بانک مرکزی قرار است اجرا شود، خواسته صنوف این است که نگاه و رویکرد بانک های فعال در این حوزه باید انجام شود. تغییر یافته. کارتخوان ها نه تنها باید عامل انتقال پول باشند، بلکه بانک ها باید آن را بستری برای توسعه فرآیند الکترونیکی و فرهنگ الکترونیک خرید با دید ساختارگرایانه و با خدمات مشابهی که در کشورهای دیگر اجرا می شود و مصادیق آن است. برای عملیاتی شدن آن در بالا ذکر شد در سطح اصناف باید برنامه های اجرایی موثری داشته باشند تا در صورت نیاز به پرداخت هزینه تراکنش، در ازای آن خدمات مناسب دریافت کنند.
به گفته عضو هیئت مدیره و خزانه دار اتاق اصناف ایران، کاسبه با دریافت این حقوق معترض است و اتاق اصناف ایران به عنوان بالاترین مرجع نظارت بر امور صنفی و برقراری ارتباط بین اصناف و نهادهای ذیربط، با این نوع حق الامتیاز مخالف است. مجموعه. بنابراین این روش باید مورد بازنگری قرار گیرد.