دولت آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد که تا پایان سال 15 میلیون بشکه نفت از ذخایر نفتی اضطراری را که بخش نهایی طرح برداشت استراتژیک از ذخایر است به فروش خواهد رساند و برنامه پر کردن این ذخایر را آغاز خواهد کرد. این اقدام در راستای مبارزه با گرانی بنزین در آستانه انتخابات میان دوره ای 17 آبان انجام می شود. اما اعلام این خبر تاثیری در کاهش قیمت ها نداشت زیرا آمارهای آمریکا نشان می داد که ذخایر استراتژیک نفت در هفته گذشته به کمترین میزان از اواسط سال 1984 رسیده است و همزمان ذخایر نفت تجاری به طور غیرمنتظره ای کاهش یافته است.
به گزارش ای بی اس نیوز، قیمت نفت برنت با 12 سنت کاهش به 92 دلار و 26 سنت در هر بشکه رسید. قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت با 4 سنت کاهش، 84 دلار و 47 سنت در هر بشکه بود. نفت خام برنت شب گذشته سه سنت بسته شد و قرارداد وست تگزاس اینترمدیت برای تحویل در دسامبر یک سنت بسته شد.
دورنمای تحریم های اتحادیه اروپا علیه واردات نفت و فرآورده های نفتی روسیه و تصمیم اوپک پلاس برای کاهش تولید نفت، از قیمت ها حمایت کرد. کاهش تولید اوپک پلاس و تحریمهای اتحادیه اروپا باعث محدود شدن بیشتر عرضه به بازار نفت میشود. تحریم های اتحادیه اروپا علیه واردات نفت روسیه در ماه دسامبر و علیه واردات فرآورده های نفتی در ماه فوریه اعمال می شود.
قیمت نفت در معاملات جهانی روز جمعه با کاهش خوشبینی نسبت به افزایش تقاضای انرژی در چین و نگرانیها در مورد تورم بالا کاهش یافت.
استفان اینس، مدیرعامل شرکت مدیریت دارایی SPI، در یادداشتی نوشت: با موضع گیری اعضای کلیدی فدرال رزرو ایالات متحده که از افزایش مداوم نرخ بهره حمایت کرده اند، نسبت به بهبود تقاضای سوخت در چین خوش بینی وجود دارد. پس از کاهش کووید.19 قرنطینه رنگ از دست داد. همه به تقویت تقاضای کالا با بازگشایی چین امیدوار بودند اما هنوز به چنین وضعیتی نرسیده ایم.
بر اساس گزارش رویترز، وزرای اوپک پلاس در نشست پنجم اکتبر کاهش تولید دو میلیون بشکه در روز از ماه آینده را تصویب کردند، اما به دلیل ناتوانی برخی از اعضای این گروه برای تولید بیشتر، کاهش واقعی تولید حدودا یک میلیون بشکه در روز
نفت برنت از ابتدای این هفته 0.7 درصد افزایش یافته است، اما وست تگزاس اینترمدیت با کاهش هفتگی 1.3 درصدی مواجه است.
پاتریک هارکر، رئیس بانک فدرال رزرو فیلادلفیا، گفت: بانک مرکزی ایالات متحده در تلاش است تا اقتصاد را برای مبارزه با تورم کند کند و به افزایش نرخ هدف کوتاه مدت ادامه خواهد داد.
بلومبرگ نیوز به نقل از منابع آگاه گزارش داد که پکن قصد دارد دوره قرنطینه مسافران ورودی را از 10 روز به 7 روز کاهش دهد، اما پکن هنوز این موضوع را به طور رسمی تأیید نکرده است. چین، بزرگترین واردکننده نفت جهان، محدودیتهای کووید-19 را در سال جاری حفظ کرده است که تأثیر منفی بر فعالیتهای تجاری و اقتصادی و کاهش تقاضا برای سوخت گذاشته است.
انتهای پیام