چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

پیام سال نو سید حسن خمینی/ انشاالله وارد سالی شیرین و پر امید می شویم

حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در مراسم تحویل سال نو در حرم مطهر امام خمینی (ره) با اشاره به اینکه در حال حاضر سال سخت و تلخی را پشت سر می گذاریم و انشاالله وارد سالی شیرین و امیدوار کننده خواهیم شد، گفت: و سال بخیر، فرمود: خوب و پر برکت و از خداوند رحمت و کرامت را برای جامعه خود بخواهیم. امیدواریم خداوند مشکلات فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و خانوادگی که گریبانگیر همگان است را به فضل و کرامت خود حل کند.

حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در مراسم تحویل سال نو در حرم مطهر امام زمان (عج) با تبریک سال نو گفت: امسال در آغاز سال، مناسبت بسیار زیبایی شکل گرفته است. و تقارن سرچشمه طبیعت و سرچشمه قرآن است. یکی از دعاهای مستحب بعد از نماز در ماه رمضان عبارت «تغییر حالت» است. «خدایا حال بد ما را با حال خوب ما جایگزین کن». یعنی خدایا حال بد ما را به حال خوب خودت تبدیل کن. این دقیقاً همان مضمونی است که در لحظات آغاز سال نو با استفاده از اسماء مبارکه الهی را مورد خطاب قرار می دهیم و از او می خواهیم که «حال را به سوی بهتر تبدیل کند».

امام یدگار افزود: آیه چهارم سوره یونس می فرماید: بازگشت شما به سوی اوست و وعده خدا حق است که خلقت را آغاز می کند و سپس باز می گردد. این بدان معناست که همه ما به سوی خدا باز خواهیم گشت. خداوند یک وعده واقعی داده است. خداوند مردم را می آفریند و سپس باز می گرداند. فخر رازی در زیر این آیه آیه لطیفی دارد، می گوید در قرآن همیشه این امر مجازات شده است تا زندگی پس از مرگ را محال ندانید. او می گوید طبیعت نمونه ای از خداوند برای آشنا ساختن ذهن انسان به تفکر درباره مرگ است.

وی ادامه داد: فخر رازی در مفاتیح الغیب زیر این آیه روایتی از پیامبر(ص) نقل کرده که ظاهراً سایر منابع این روایت را ندارند. روایت مضمونی بسیار تکان دهنده دارد. «اگر مصدر دیدی زیاد یاد کن» یعنی وقتی منبع را دیدی یادت باشد که روزی از خاک بیرون می آیی. همه ما فکر می کنیم دیدن بهار باید انسان را به یاد زندگی بیاندازد اما طبق تعبیر پیامبر(ص) دیدن بهار باید یادآور زندگی پس از مرگ باشد.

سید حسن خمینی یادآور شد: در بسیاری از منابع ادبی ما، نگاه به مرگ، نگاه به «هیچ» نیست، بلکه نگاه به «قیامت» است. پیامبر اکرم (ص) می فرمایند وقتی دیدی بهار می آید و درختان در حال شکوفه دادن هستند، یادت باشد که روزی تو نیز از خواب زمستانی بیدار می شوی.

وی گفت: تقارن سرچشمه طبیعت و منبع قرآن که به نوعی سرچشمه مؤمنان، دین و اندیشه دینی است، تقارن تولد دوباره جان ما و تولد دوباره طبیعت است. باد بهاری درختان را زنده می کند و می تواند بدن ما را خنک کند، اما برگ و بار دیگری در فضای معنوی ما وجود دارد که این نوع نسیم دیگر را می طلبد. برای خوب شدن مردم بهانه های الهی وجود دارد که یکی از آن بهانه ها ماه رمضان است و دیگری توجه به اولیای خدا. خداوند متعال در دنیا بهانه های مختلفی برای آمدن ما می آورد.

یادگار امام افزود: این روزها بهانه ای است تا تقارن طبیعت با ماه رمضان را به عنوان تقارن با بهار لمس کنیم و بدانیم همانطور که گیاهان از دل سنگ های سخت زمستان می رویند، روزی ما نیز طلوع خواهیم کرد. از دل این سنگ ها ; برای این روز آماده باشید. مرحوم امام یادگار تعبیری فرمودند که بدانید چیزی برایتان مانده که برای خداست.

وی یادآور شد: در واقع سال سخت و تلخی را پشت سر می گذاریم و انشاالله وارد سالی شیرین، امیدبخش و خوبی خواهیم شد. این لحظه‌ها مانند همه لحظات گرامی هستند. زیرا بسیاری از دلها معطوف به خداست. لحظات زیادی وجود دارد که ما آنها را گرامی می داریم. زیرا بسیاری از دلها در چنین مواقعی به سوی خدا می روند. در این لحظات جامعه ما آرامش پیدا می کند و انگار کل کشور به خدا پی می برد.

سید حسن خمینی تاکید کرد: در این مواقع دعا کنیم. ابتدا از خداوند برکت و لطف و کرامت را برای جامعه خود بخواهیم. امیدواریم خداوند مشکلات فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و خانوادگی که گریبانگیر همگان است را به فضل و کرامت خود حل کند. خداوند دلهای ما را با نور ایمان زنده کند، همچنان که طبیعت با نسیم بهاری زنده می شود.

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *