پژمانفر: با گفتار درمانی نمی توان به شعار سال رسید
رئیس کمیسیون اصل 90 قانون اساسی شورای اسلامی خاطرنشان کرد: شعار اصلی سال جلوگیری از تورم است اما با گفتار درمانی این مشکل حل نمی شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، حجت الاسلام نصرالله پژمانفر در جلسه علنی امروز (سه شنبه) شورای اسلامی در نطق خود اظهار کرد: ما نمایندگان مجلس یازدهم با شعار شفافیت آرا هم در آرا از مردم رای گرفتیم. باید گفت در حالی که برخی از همکاران من از جمله خود من شخصاً در این راستا تلاش کردهایم، اما در هر صورت و به هر بهانهای، کسانی که مانع اجرای طرح و در نهایت این طرح شدهاند، در حضورشان اجرا نشدند. از خدا و خلق خدا آنها باید پاسخگو باشند و همه باید بدانیم که عدم اجرای قانون شفافیت باعث افت سرمایه اجتماعی نظام شده است.
وی مشکل عدم شفافیت در برخی از بخش های دولت را آزاردهنده دانست و تصریح کرد: مثلا در ثبت نام خودروهای داخلی و خودروهای وارداتی فردی که ثبت نام کرده نمی داند برای چه زمانی، برای چه، با چه شرایطی ثبت نام کرده است. و در چه شرایطی.. ماشینش را به چه قیمتی باید تهیه کند؟ افکار عمومی در مورد ده ها هزار میلیارد جمع آوری شده تعجب می کند. آقایان دقت کرده اید چقدر سرمایه اجتماعی در ازای سود و منفعت از دست داده ایم؟ همچنین رهبری نظام به کیفیت پایین خودروهای داخلی و نارضایتی مردم اشاره کردند.
رئیس کمیسیون اصل 90 قانون اساسی مجلس شورای اسلامی افزود: جمع آوری پول 900 هزار نفر در حساب های نیابتی به نفع خودروسازان بدون شفافیت چیست؟ ورود خودروهای ساخت کمتر از 5 سال پیش می تواند مرهمی بر این زخم باشد اما متاسفانه به نظر می رسد عده ای مخالف ورود مجلس برای رفع مشکل هستند. سه ماه پیش وزیر صلح گفته بود با واردات خودرو به عطش بازار پاسخ میدهیم، اما عملکرد ضعیف به جایی رسیده است که خودروی ۶۵۰ میلیون تومانی ۱.۱ میلیارد تومان معامله میشود.
پژمان فر با اشاره به نزدیک شدن به فصل اسکان خانوارهای مستاجر و تاکید بر اینکه باید برای 8 میلیون خانوار مستاجر چاره اندیشی شود، گفت: یکی از عوامل نابسامانی در بازار علاوه بر مرتبط بودن با گرانی دلار، عدم استقرار سامانه املاک و مستغلات است که چند سالی است در کمیسیون اصل 90 پیگیر آن هستم، اما متأسفانه حتی اعضای دولت هم توجهی ندارند. به این موضوع آقای رئیس جمهور طبق گزارش ها راه اندازی این سامانه می تواند حداقل یک میلیون خانه احتکار شده را از دست احتکارکنندگان خارج کند و وارد چرخه معدن کند، پس دستورات لازم را بدهید.
وی در ادامه یادآور شد: شعار اصلی سال جلوگیری از تورم است اما با گفتار درمانی این مشکل حل نمی شود. متأسفانه با تورم بالای 50 درصد، تورم بسیار بیشتری نسبت به کشورهای در حال جنگ داریم. بانک مرکزی باید برای پایین آوردن تورم بین 20 تا 30 درصد برنامه داشته باشد و شروع کار این است که بانک ها را که عامل اصلی تورم هستند، انضباط کند.
رئیس کمیسیون اصل 90 قانون اساسی شورای اسلامی افزود: کمیسیون اصل 90 در گزارش اسفندماه خود به برخی مفاسد پنهان و عظیم این موضوع اشاره کرده است. با بی انضباطی بانک ها، کسری بودجه، عدم نظارت بر بازار ارز، عملکرد نامطلوب صندوق های بازنشستگی و غیره، یک تیم هماهنگ اقتصادی می تواند به روند کاهش تورم کمک کند. چرا هیچکس مسئول وضعیت آشفته طرح نمره دهی معلمان مصوب مجلس نیست؟ متأسفانه این کار خیر که می توانست فرصتی برای جلب رضایت این قشر شریف و بی غرض باشد به تهدیدی برای نظام تبدیل شد.
این در حالی است که پژمان فر خاطرنشان کرد: بر اساس گزارش ها حداقل 70 درصد معلمان نسبت به اجرای این قانون معترض هستند. آقای رئیس مجلس، این فرصت طلایی در دولت شما به تهدید تبدیل شده است.
وی یکی از راه های خنثی سازی تحریم ها علیه ایران را کاهش قیمت دلار در مناسبات اقتصادی کشور دانست و گفت: توسعه روابط اقتصادی و تجاری متقابل و شبکه کشور به ویژه با کشورهای منطقه تبدیل شدن به هاب تجاری و ترانزیتی و انعقاد دو یا چند پیمان پولی با کشورهای شریک تجاری در چارچوب بندهای 10، 11 و 12 سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، انعقاد پیمان های پولی دوجانبه و پیمان های چند جانبه با کشورهای دوست منجر به شکست. از هژمونی دلار و همچنین مدیریت نوسانات پولی، کاهش هزینه مبادله و استفاده از پول ملی. تجارت خارجی و انتقال ارز در کشور و آزادسازی ارزهایی که در گروگان برخی اروپایی ها و آمریکایی ها بوده اند، آسان می شود. غاصبان
عضو کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس در ادامه بیان کرد: یکی از دغدغه های مسئولان و حامیان نظام مقدس انضباط مالی و اداری بنگاه های دولتی است که در تبصره 2 بودجه سال 1402 به این موضوع اشاره شده است. انضباط مالی و اداری بنگاه های دولتی در بودجه و تبصره 20 نظام اداری و سرمایه انسانی بنگاه های دولتی وظایف مهمی را بر عهده دولت گذاشته است. اکنون که 22 روز از سال 1402 می گذرد و 343 روز تا پایان سال باقی مانده است، انتظار می رود وزارت اقتصاد، بانک مرکزی، سازمان برنامه ریزی و سازمان امور اداری کشور در این دو کشور حضور یابند. یادداشت هایی که وظایف زیادی دارند، کارگروه مشترکی تشکیل می دهند و برای حل معضل 40 ساله بنگاه های دولتی اقدامات مقتضی انجام می دهند.
پژمان فر در پایان گفت: از نظر قیمت دلار، سال گذشته روحیه مردم خوب نبود و بزرگترین نگرانی مردم در سال گذشته افزایش ناگهانی نرخ تغییر و بزرگترین چیزی بود که روحیه مردم را بالا نگه نداشت. افزایش نرخ دلار بود.
انتهای پیام