پورحاجت با اشاره به اینکه معاملات بهمن و اسفند امسال متاثر از موارد ذکر شده بود، در پاسخ به این سوال که آیا با احیای احتمالی برجام، اساساً اتفاقی در بازار مسکن می افتد، اضافه کرد: ما یک بار در سال 94 تجربه برجام را داشتیم؛ اما این اتفاق افتاد. در آن زمان بازار مسکن در رکود بود و با امضای برجام، قیمت مسکن نه افزایش یافت و نه کاهش یافت. واقعیت این است که این بخش همیشه راه خودش را رفته و به اتفاقاتی مثل برجام توجهی ندارد.
وی ادامه داد: بیشترین تقاضا برای بازار مصرف است و مردم منتظرند ببینند در حوزه سیاست خارجی چه اتفاقی می افتد.
فرشید پورحاجت در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز در خصوص بازار مسکن اظهار داشت: در ماه های اخیر برخلاف سال های گذشته شوکی در بازار مسکن ایجاد نشده است.
وی گفت: ممکن است شاهد افت قیمت املاک لوکس باشیم اما امیدی به کاهش قیمت در حوزه مصرف نیست.
وی با یادآوری اینکه دو ابزار برای افزایش قدرت خرید مردم، حقوق یا افزایش تسهیلات بانکی وجود دارد، تصریح کرد: در حال حاضر جلساتی برای تعیین میزان افزایش حقوق برگزار می شود. از طرفی سقف وام مسکن باید افزایش یابد.
absnews
وی با تاکید بر اینکه کاهش قیمت مسکن با محرک برجام بسیار بعید است، گفت: مسکن دارایی مولد است که نهاده های تاثیرگذار در آن همواره گران شده است. از طرفی بیشتر اقامتگاه های کشور در اختیار مردم است و به این راحتی قیمت را کاهش نمی دهند.
وی با بیان اینکه متاسفانه تسهیلات بانکی در مسیر ناکارآمدی قرار دارد، افزود: اگرچه دولت و مجلس تلاش خوبی برای تعطیلی بازار مسکن داشته اند، اما تسهیلات این حوزه به اندازه کافی در اختیار مردم نیست.
دبیر کانون سراسری انبوه سازان کشور گفت: اکنون مردم برای دریافت وام مسکن باید حدود 100 میلیون تومان هزینه کنند که مانعی جدی برای استفاده از مسکن است.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز