سایر موضوعات

پوتین: مسیر گاز ترکیه می تواند جایگزین نورد استریم شود

تعلیق فعالیت نورد استریم تنها دو مسیر را برای انتقال گاز روسیه به اروپا فعال کرده است، یکی از طریق اوکراین و دیگری از طریق خط لوله گاز ترکیش استریم که از دریای سیاه به ترکیه امتداد دارد. مجموع ظرفیت ترک استریم در دو خط 31.5 میلیارد متر مکعب در سال است در حالی که نورد استریم 55 میلیارد متر مکعب در سال است.

انتهای پیام

پوتین که روز پنجشنبه با رئیس جمهور ترکیه در قزاقستان دیدار خواهد کرد، گفت که ساخت خطوط لوله بیشتر به ترکیه در صورت علاقه آنکارا امکان پذیر است. این اقدام از نظر اقتصادی مقرون به صرفه خواهد بود و با توجه به اتفاقات اخیر، سطح امنیت در آنجا بسیار بالاتر است.

بر اساس گزارش بلومبرگ، اما با توجه به همکاری های گذشته ترکیه با روسیه در پروژه هایی مانند ترک استریم، ساخت خطوط لوله جدید گاز قطعا امکان پذیر است.

رئیس جمهور روسیه در آستانه دیدار با رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه اعلام کرد که روسیه می تواند بخشی از گاز متوقف شده از خط لوله نورد استریم را از طریق دریای سیاه به اروپا منتقل کند و یک هاب گاز اروپایی در ترکیه ایجاد کند.

الکسی میلر، مدیرعامل گازپروم اعلام کرد که گازپروم آماده است تا ارتباطات گازی بیشتری در مسیر دریای سیاه به ترکیه ایجاد کند. او همچنین پیشنهاد ایجاد یک مرکز تجاری در مرز اتحادیه اروپا و ترکیه را داد که در آن گاز به فروش می رسد.

به گزارش ای بی اس نیوز، ولادیمیر پوتین روز چهارشنبه در جریان سخنرانی خود در نشست هفته انرژی روسیه در مسکو اظهار کرد: می توانیم با استفاده از خطوط لوله گاز نورد استریم، مقدار گازی را که قبلا از دریای بالتیک عبور می کرد به دریای سیاه منتقل کنیم. . خطوط لوله گاز دریای سیاه به ترکیه می تواند به مسیر اصلی صادرات گاز روسیه به اروپا تبدیل شود.

کرملین قصد دارد روابط خود را با ترکیه تقویت کند، حتی در شرایطی که روابطش با اتحادیه اروپا پس از تهاجم نظامی به اوکراین به شدت بدتر شده است. صادرات گاز روسیه به اتحادیه اروپا در مقایسه با اوکراین قبل از جنگ به سطح بسیار پایینی رسیده است، وضعیتی که با آسیب به خط لوله گاز زیردریایی نورد استریم که دریای بالتیک را به آلمان متصل می کند تشدید شده است.

فاتح دونموز وزیر انرژی ترکیه گفت: این اولین بار است که چنین ایده ای را می شنویم. ما باید در مورد مسائل حقوقی، تجاری، اقتصادی و فنی بحث کنیم.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا