رئیس آتلیه گرافیک خانه طراحان انقلاب اسلامی وابسته به سازمان اوج توضیحاتی را در خصوص نقاشی دیواری «بانک ملاک» نصب شده در میدان ولیعصر (عج) ارائه کرد.
علی بایبردی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، اظهار کرد: دو ماه پیش تصمیم بر این شد که نقاشی دیواری در محوطه مسکن طراحی و روی دیوار میدان ولیعصر نصب شود. زیرا به هر حال موضوع مسکن دغدغه بسیاری از مردم است و گرانی که در حوزه مسکن به وجود آمده اتفاقی است که اقشار مختلف جامعه را درگیر خود کرده است. بنابراین تصمیم گرفتیم طرحی در این زمینه تهیه کنیم.
بایبردی ادامه می دهد: جلسه ای برای تولید طرح مورد نظر تشکیل شد. در این جلسه از تیم های مختلف رسانه ای و محتوایی دعوت شد تا با همفکری جمعی به جمع بندی نهایی برسند. جمع بندی این جلسه این بود که یکی از بحث برانگیزترین رویکردهای مسکن، بحث مالکیت بانک هاست. موضوعی که مقام معظم رهبری نیز در سال 1396 مطرح کردند و اشاره کردند که بانک ها تجارت می کنند و اشتباه است.
وی همچنین گفت: درست است که همه مشکلات حوزه مسکن را نمیتوان در بانکها جستجو کرد. اما بانک ها تا حد زیادی مسئول افزایش قیمت ملک هستند. به همین دلیل است که بحث شرکتی ذکر شده توسط راهنمای عالی باعث انتشار مجدد چهره های متعدد در این زمینه شده است. به عنوان مثال، مجتبی یوسفی، عضو کمیسیون عمران مجلس چندی پیش اعلام کرد که سه بانک مسکن، ملت و ملی در حال حاضر بیش از 30 هزار واحد مسکونی خالی دارند. اتفاقی که به تنهایی باعث شد تا بازار مسکن رکورد بالایی داشته باشد و به گرانی آن دامن بزند.
رئیس استودیوی گرافیک خانه طراحان انقلاب اسلامی ادامه داد: حاکمیت شرکتی بانک ها موضوعی است که در نهایت تصمیم گرفته شد روی آن مانور دهیم. البته در کنار ورود بانک ها به بازار املاک، موضوعات دیگری نیز وجود دارد که احتمالا در آینده روی آن ها کار می شود. اما اولین رویکرد بانک ها بود که انتخاب شد و به عنوان اولین گام سخنان مقام معظم رهبری در مورد عملیات بانکی بانک ها بود که فرمودند: بانک ها با پول بانک ها کار اشتباه می کنند. مردم”. به عنوان شعار نقاشی دیواری انتخاب شد و سپس بر روی طرح مورد نظر طوفان فکری انجام شد.
وی درباره ایده هایی که در قالب طرح های گرافیکی برای رسیدن به طرح نهایی و اصلی ارائه شد، گفت: تقریباً پنج طرح در یک حوزه کار شد که محتوای یکسان با ایده های گرافیکی متفاوت داشت. به عنوان مثال، طرحی ساخته شد که شهری پر از ساختمان های بلند را نشان می داد و آرم بانک ها روی همه ساختمان ها نصب شده بود. پروژه دیگر طراحی شهری بود که خانههای آن به صندوقهای بزرگ تبدیل میشد و با آرم بانک طراحی میشد. دو طرح دیگر به گونه ای طراحی شده بود که عابر بانک باشد و پول مردم به خانه تبدیل شود و به جیب بانک ها برود. اما در نهایت بهترین طرحی که مفهوم مورد نظر را به ساده ترین شکل ممکن به عموم منتقل می کند، طرحی است که می توانید روی دیوار میدان ولیعصر ببینید.
بایبردی در تشریح طرح نهایی گفت: پلان نهایی که بر روی دیوار میدان ولیعصر(عج) قرار گرفته، بانکی است که چراغ های نئونی روی آن قرار گرفته است مانند بنگاه های معاملات ملکی که خرید، فروش، رهن و اجاره می کنند. در نگاه اول با توجه به موضوع تبلیغات شهری، مردم هنگام عبور از میدان ولیعصر زمان زیادی ندارند و شاید تنها 10 ثانیه برای دیدن این نقاشی دیواری فرصت داشته باشند. در نتیجه لازم بود پیام در نگاه اول و در کوتاه ترین زمان ممکن به مخاطب منتقل شود که فکر می کنم به ایجاد این سرعت عمل در درک پیام کمک کرد.
رئیس آتلیه گرافیک خانه طراحان انقلاب اسلامی در خصوص طراحی آرم های نصب شده بر روی دیوارنگاره میدان ولیعصر گفت: امکان انتخاب مستقیم آرم بانک ها وجود نداشت. چون اینها بانک های ثبت شده هستند و از نظر حقوقی پروژه با مشکل مواجه می شود. بنابراین از قضا لوگوها را تغییر داد. اما این تغییرات برای مردم در نظر گرفته شده است تا بفهمند کدام بانک هستند. بانک های زیادی وجود داشت. اما از یک سو تلاش بیشتری برای استفاده از لوگوهای نزدیک به بانک های دولتی و خصوصی انجام شد و از سوی دیگر لوگوهای بیشتری در نظر گرفته شد که به طراحی گرافیکی آسیبی وارد نکند.
بایبردی در پاسخ به واکنشها پس از رونمایی از پروژه «بانک ملت» گفت: واکنشها در فضای مجازی مثبت بوده است. جالب اینجاست که برخی اشاره کرده اند که این اولین بار است که در نقاشی دیواری میدان ولیعصر(عج) به موضوعات نامناسبی پرداخته می شود. البته اینطور نیست و این اولین باری نیست که به دغدغه های شهروندان توجه می شود. اما به شیوه ای کنایه آمیز، صریح و دقیق، تعداد کمی وجود داشت. با این حال، واکنشها مثبت بود زیرا میگویند دغدغه مهم مردم در نقاشی دیواری منعکس شده و رویکرد خوبی انتخاب شده است. چون انگار همه دلشان خون بانک هاست. در عین حال رسانهها و هنرمندان از اینکه پس از مدتها شاهد نقاشی دیواری با رویکرد درست بودهاند ابراز خرسندی کردند.
بایبردی افزود: رسالت اصلی نقاشی دیواری میدان ولیعصر(عج) پاسخگویی به مناسبت ها است و باید به مناسبت های مختلف ملی، میهنی و مذهبی پاسخ داد، شاید این موضوع برای مردم تبدیل به یک کلیشه شده باشد. به همین دلیل دیدن چنین مدل هایی برایشان جالب است. در این دو هفته که این طرح روی دیوارنگاره میدان ولیعصر(عج) قرار گرفت، مناسبت خاصی نبود و از فرصت استفاده کردیم و این طرح اجرا شد. به هر حال شعار امسال هم محتوای اقتصادی دارد و به همین دلیل تصمیم گرفته شد به این مهم در دیوار میدان ولیعصر پرداخته شود.
به گفته بایبردی، نقاشی دیواری میدان ولیعصر(عج) برندی است که جایگاه خود را در بین مردم جا داده و رسانه ای شده است. وی در این زمینه می افزاید: رسالت این نقاشی دیواری خلق آثاری است که بهانه خواهد بود. مثلاً در ایام نوروز یا محرم، نقاشی دیواری باید به این مسائل مهم ملی و مذهبی بپردازد. رویکرد دیوارنگاری این است که به این مناسبت ها بعد رسانه ای بدهد. از این رو با توجه به حضور رویدادهای ملی و مذهبی در شش ماهه اول سال نه می توان در مورد مسائل نامناسبی که در اولین فرصت به وجود آمد، نه به موضوع مهم اقتصادی که دغدغه اکثر مردم کشور است، پرداخت. امروز. چنین موضوعاتی در دستور کار قرار دارد که تا پایان سال در مناسبت های مختلف مطرح می شود.
آتلیه گرافیک خانه طراحان انقلاب اسلامی با بیان اینکه تغییر رویکرد نقاشی دیواری میدان ولیعصر درست و موفق است، گفت: در چندین نوبت از نقاشی دیواری میدان ولیعصر برای طراحی های نامناسب استفاده شده است. این تغییر رویکرد در سال جاری با جدیت بیشتری دنبال می شود و همچنین گرافیکی بودن آثار به سمت فضایی جدید متحول می شود. امیدواریم این روند ادامه داشته باشد و اتفاقات بهتری بیفتد.
انتهای پیام