رئیس اتحادیه فروشندگان صوتی و تصویری، تلفن همراه و لوازم جانبی تهران گفت: دریافت کد سراسری کالاهای دارای کد رهگیری از جمله تلفن همراه، در خدمت ثبت مسیر کالا از طریق سامانه تجارت جهانی است و ربطی به مالیات ندارد.
به گزارش ای بی اس نیوز، اخیرا افرادی که برای خرید گوشی تلفن همراه به بازار مراجعه می کردند با این موضوع مواجه شدند که باید کد ملی خود را در نمایندگی ها و فروشگاه های بزرگ اعلام کنند. از سوی دیگر برخی از کسبه به این افراد گفتند که در ازای اعلام کد ملی باید بعدا مالیات پرداخت کنند، اما می توانند از این کسبه موبایل گران تری بخرند، کد ملی را اعلام نکنند و مالیات هم ندهند. . سوالی که به نظر نادرست است و بیشتر نوعی سوء استفاده از مصرف کننده است.
محمدرضا رمضان در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با بیان اینکه مصرف کننده آخرین حلقه زنجیره است و هیچ مالیاتی پرداخت نمی کند، گفت: طبق قانون تجارت بیش از یک سال است که هنگام فروش هر کالایی، اعم از تلفن همراه، تلویزیون و … دریافت کد ملی خریدار الزامی است. بر این اساس کد رهگیری بر روی برخی کالاها در زمان تولید یا واردات درج می شود و در سامانه معاملات کلی مراحل فروش آن به بانکدار خرده فروش و … درج می شود. باید واضح باشد
به گفته وی، در حوزه موبایل، رصد این مسیر در طرح افق (هماهنگی فاکتورها و قیمت محصولات) پیش بینی شده است. به عنوان مثال واردکننده تعداد و قیمت موبایل های وارداتی و قیمت فروش را به بانکدار اعلام می کند، سپس قیمت فروش به مصرف کننده و اینکه کالای وارداتی یا تولیدی به چه کسانی فروخته می شود باید مشخص شود. بنابراین به طور کلی در این سیستم مشخص می شود که کالا از کجا تولید یا وارد می شود و به دست چه کسانی رسیده است.
رئیس اتحادیه فروشندگان صوتی و تصویری، تلفن همراه و لوازم جانبی تهران ادامه داد: کسانی که گوشی وارد می کنند باید در اختیار تجار دارای مجوز نیز قرار دهند و تاجر هنگام فروش به مصرف کننده باید کد ملی دریافت کند. اگر کسی این کار را نکند، یک کد ملی جعلی ثبت می کند.
وی خاطرنشان کرد: اگر تاجری بگوید کد ملی دریافت نکرده و در ازای آن پول بیشتری بخواهد، تخلف است. در این شرایط مصرف کننده می تواند به اتحادیه شکایت کند که بر اساس قیمت درج شده در سایت شرکت واردکننده رسیدگی خواهد شد.
انتهای پیام