پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

پسته و زعفران خراسان شمالی نیازمند ایجاد زنجیره ارزش است


ای بی اس نیوز/ خراسان شمالی معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: پسته و زعفران دو محصول استراتژیک این استان هستند که نیازمند ایجاد زنجیره ارزش هستند.

علی بهنام فر در گفت وگو با ای بی اس نیوز، اظهار کرد: این دو محصول در این استان در حال رشد هستند و باید در ارتباط با راه اندازی صنایع قبلی و بعدی بررسی های لازم انجام شود.

وی با تاکید بر اینکه اولویت این سازمان ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی، شناسایی اولویت ها، تامین منابع برای اجرای کارها و آماده سازی بازار برای فروش محصولات است، افزود: خراسان شمالی از نظر میزان با کشور فاصله زیادی ندارد. صنایع تبدیلی و تکمیلی، اما باید به نیازها و نقاط قوت استان توجه ویژه ای شود.

بهنام فر ادامه داد: به عنوان مثال در سال های اخیر در حوزه دامپروری توجه ویژه ای به راه اندازی واحدهای تولید خوراک دام شده و تعداد زیادی از این واحدها نیز ایجاد شده است که با استقبال خوبی مواجه شد اما باید او صنعت دامداری را به عنوان یک زنجیره کامل از ایجاد کارخانه های خوراک دام تا پرورش و کشتار حیوانات و همچنین ایجاد ارزش افزوده می دید.

وی با اشاره به اینکه در بجنورد کشتارگاه صنعتی وجود دارد اما تنها کشتار دام با ظرفیت کم انجام می شود، علت را بیان کرد: در کشتارگاه صنعتی بجنورد واحد بسته بندی و نگهداری گوشت وجود دارد اما از آنجایی که تاکنون الف. متولی قوی غیر تفویض شده فقط در مرحله کشتار فعال است و تا جایی که می توان اجاره کشتارگاه را دریافت کرد.

این مسئول گفت: هم اکنون یک کشتارگاه دام در اسفرین و یک کشتارگاه دیگر در شیروان با واحدهای تکمیلی در دست احداث است و علاوه بر آن چندین کشتارگاه طیور نیز در استان راه اندازی شده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر یکی از نقاط قوت استان در حوزه کشاورزی محصولات باغی است، گفت: اما تاکنون در این حوزه از صنایع تبدیلی و تکمیلی پویایی ایجاد نشده و نیاز به سرمایه گذاری در این حوزه وجود دارد.

نیاز به محصولات باغی خراسان شمالی برای صنایع تبدیلی و تکمیلی

سید عباس آقامیری، مدیر امور صنایع سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی اخیرا در گفت وگو با ای بی اس نیوز اظهار کرد: در حال حاضر محصولات سبزی در این استان نسبت به سایر محصولات کشاورزی استان به صنایع تبدیلی و تکمیلی بیشتری نیاز دارد.

وی بیان کرد: انگور یکی از مهم ترین محصولات باغی این استان است که بیش از سایر محصولات باغی به صنایع تبدیلی و تکمیلی نیاز دارد.

وی با اشاره به اینکه در گذشته 25 درصد محصولات کشاورزی این استان باید تبدیل به صنایع تبدیلی و تکمیلی می شد، افزود: تعدادی صنایع تبدیلی و تکمیلی در یکی دو سال اخیر ساخته شده است اما تولید محصولات کشاورزی بر اساس بررسی ها، 25 درصد از بخش های کشاورزی هنوز نیاز به ایجاد بخش های بازآموزی و تکمیلی دارند.

آقامیری ادامه داد: در این استان 113 واحد صنایع تبدیلی و تکمیلی وجود دارد که از این تعداد 22 واحد بیکار و مابقی با ظرفیت های مختلف در حال فعالیت هستند.

وی گفت: بزرگترین مشکل واحدهای بیکار یا واحدهایی است که با ظرفیت کم یا کمبود نقدینگی کار می کنند.

وی بیان کرد: البته برخی از صنایع کشاورزی نیز با ضعف مدیریتی مواجه هستند، به عنوان مثال کشتارگاه صنعتی بجنورد ظرفیت تولید 13 هزار تن گوشت قرمز در سال را دارد اما در حال حاضر تنها با 10 درصد ظرفیت کار می کند.

این مسئول بیان کرد: نتیجه سوء مدیریت در این واحد تولیدی باعث شده که سالانه حجم قابل توجهی دام زنده برای کشتار و عرضه گوشت قرمز به استان های دیگر از استان خارج شود که هیچ منفعتی برای استان نخواهد داشت. .

وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات این واحدهای تولیدی کمبود سرمایه در گردش است، تصریح کرد: واحدهای لبنی در این استان وجود دارد که برخی از آنها غیرفعال هستند.

این مسئول بیان کرد: بیشتر این واحدهای تولیدی در زمانی در این استان راه اندازی شدند که شیر یارانه ای در مدارس و فروشگاه ها توزیع می شد و آنها برای تولید این محصولات راه اندازی شدند اما در حال حاضر این واحدهای تولیدی قادر به تولید شیر نیستند. آنها استریل یا سایر محصولات لبنی نیستند، بنابراین نمی توانند با سایر صنایع لبنی رقابت کنند.

وی با اشاره به اینکه بیش از یک میلیون و 600 هزار تن محصولات کشاورزی در این استان تولید می شود، خاطرنشان کرد: بخشی از محصولات کشاورزی به صورت تازه خوری استفاده می شود و بخشی نیز نیازمند فرآوری، تکمیل، نگهداری و سردخانه است. صنایع کشاورزی ایجاد شده است و هنوز 25 درصد صنایع کشاورزی باید ایجاد شود.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *