جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴

پروژه های آبخیزداری در 90 میلیون هکتار از کشور اجرا نشده است

عباسعلی نوبخت گفت: لازم است از داده های استخراج شده از ایستگاه های پایش حوضه معرف و زوجی به عنوان اطلاعات اساسی برای اجرای طرح های آبخیزداری در مناطق مختلف کشور استفاده شود چرا که بهره مندی از این داده ها به افزایش اثربخشی اجرای حوزه آبخیز کمک می کند. پروژه ها در سطح کشور

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: استفاده صحیح از داده های مطالعاتی پروژه های آبخیزداری از جمله داده های استخراج شده از ایستگاه های پایش حوضه معارف و زوجی می تواند به همکاران سازمان منابع طبیعی کمک کند تا بهترین عملکرد را در اجرای پروژه داشته باشند. پروژه های آب در مناطق مختلف کشور.

وی با اشاره به اینکه بررسی های انجام شده حاکی از کاهش میزان رسوب گذاری و فرسایش خاک در مناطقی از کشورمان است که طرح های آبخیزداری در آن اجرا شده است، گفت: آمار ارائه شده در مورد میزان رسوب گذاری و فرسایش خاک عمدتاً مربوط به 90 میلیون هکتار است. کشوری که هنوز پروژه های آبخیزداری در آن اجرا نشده است میزان رسوب گذاری یا فرسایش خاک در این مناطق معمولاً در آمار اعلام می شود و به همین دلیل است که ایران از نظر میزان در رتبه بندی قرار می گیرد. رسوب گذاری و فرسایش خاک در آمارهای جهانی کم است.

نوبخت ادامه داد: اثربخشی اجرای طرح های آبخیزداری در کاهش میزان رسوبات و فرسایش خاک و بهبود وضعیت پوشش گیاهی مناطقی که این طرح ها اجرا شده است در مطالعات کارشناسان و صاحب نظران سازمان در حوزه منابع طبیعی به طور کامل به اثبات رسیده است. در نقاط مختلف کشور بنابراین، مطالعات مربوط به حوزه آبخیزداری از جمله تحقیقات انجام شده در زمینه پایش حوزه های آبخیز نماینده و جفت شده باید به عنوان اسناد پشتیبان اجرای طرح های آبخیزداری آتی در سراسر کشور تدوین شود.

مطالعات حوزه آبخیز به انتخاب گونه های گیاهی برای کاشت کمک می کند

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، آمار و برنامه ریزی را از ارکان مهم توسعه در همه زمینه ها دانست و گفت: انجام مطالعات صحیح در حوزه آبخیزداری می تواند علاوه بر اندازه گیری میزان گرما و تشعشع خاک به ما کمک کند. مقدار بارانی که باید در یک منطقه خاص نیز حاصل شود تا زمانی که تصمیم به کاشت گونه های گیاهی در آن منطقه می گیریم، بتوانیم بهترین گونه یا گونه ها را انتخاب کنیم تا پس از کاشت و کشت، هزینه های نگهداری را کاهش دهیم. پربارترین خواهد بود

وی با تاکید بر اینکه اعتبارات طرح های آبخیزداری معارف و جوفی باید در سطح ملی پیش بینی شود، خاطرنشان کرد: قبل از اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در ایران، نهالستان های جنگلی در وضعیت بسیار بدی قرار داشتند زیرا اعتبارات مربوط به آنها در سطح استان تخصیص یافت، اما از ابتدای اجرای این طرح با ایجاد اراده ملی در همه دستگاه ها و جلب مشارکت بخش خصوصی از طریق ایجاد تعادل در مسئولیت اجتماعی، شاهد تحول مهمی در بهبود وضعیت جامعه وضعیت این مهدکودک ها. باید همان عزم ملی را در تامین و تخصیص اعتبار برای پروژه های معارف و آبخیزداری گوزی نشان دهیم تا کار با سرعت بیشتری پیش برود.

نوبخت تصریح کرد: قدمت فعالیت برخی ایستگاه های نظارتی در حوزه معارف و جوزی به حدود 30 سال می رسد و فعالیت برخی ایستگاه ها اندکی کمتر است. اما در عمل حدود سه دهه از ریل گذاری این پروژه در کشورمان می گذرد و نباید اجازه دهیم به دلیل کمبود بودجه برای خرید تجهیزات و برنامه ریزی لازم، عملیات ایستگاه برای چند ماه قطع شود. . به همین دلیل باید چه در سطح ملی و چه در سطح استانی برای تامین اعتبارات حوزه آبخیزداری به ویژه اعتبارات لازم برای اجرای طرح های پایش قنات و حوضه های زیرزمینی مبارزه کنیم.

لزوم افزایش تعداد ایستگاه های پایش نماینده و دوتایی حوضه های آبخیز در کشور

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور بر لزوم افزایش ایستگاه های آبخیزداری معارف و جوجی در کشور تاکید کرد و گفت: از 13 اقلیم دنیا، 11 اقلیم آن در ایران است به طوری که ما می‌توانیم یک مدل صحیح برای اجرای پروژه‌ها ایجاد کنیم تا دانش در سطح کشور مناسب باشد، باید در هر یک از 11 اقلیم کشور یک منطقه خاص را شناسایی کنیم و یک پروژه پایش دانش و حوزه آبخیز را در آنجا اجرا کنیم، سپس داده‌های مربوط به آن را بررسی و استخراج کنیم. نظارت بر مناطق نمونه و استفاده از آنها برای اجرای طرح های آبخیزداری در سایر نقاط کشور با شرایط اقلیمی مشابه.

وی افزود: نباید با داده های استخراج شده از ایستگاه های پایش حوزه معارف و جئوفی برخورد زینتی داشته باشیم، بلکه همه کارشناسان و مدیران سازمان منابع طبیعی در تمامی استانداری ها باید از این داده ها به عنوان اطلاعات اولیه سازمان استفاده کنند. اجرای پروژه های آبخیزداری در نقاط مختلف کشور. زیرا استفاده از این داده ها می تواند به افزایش اثربخشی اجرای طرح های آبخیزداری در کشور کمک کند.

نوبخت گفت: اعتبارات اختصاصی استانی 12 ایستگاه پایش موجود حوزه معارف و جوفی و ​​همچنین شرکت ها و صنایع بزرگ در قالب بودجه مسئولیت اجتماعی آنها باید در اجرای برنامه های مشخص شده در برنامه تجدید نظر شود. بخش آبخیزداری شامل اجرای طرح های پایش آبخیزداری در منطقه معارف و دو استان از ۲۱ استانی که این پروژه ها هنوز اجرا نشده است. زیرا هر چه پروژه های آبخیزداری با کیفیت بیشتری در کشور ما اجرا شود، امنیت زیستی کشور ما نیز تامین خواهد شد.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

نماینده ایران، نایب‌رئیس دوم سازمان بهره‌وری آسیایی شد

در اجلاس شورای حکام سازمان بهره‌وری آسیایی (GBM)، رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران به عنوان …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *