معاون صادرات و ترانزیت گمرک شهید رجایی ادامه داد: تا دو هفته گذشته حدود 91 هزار و 300 کانتینر اختصاص یافته و 6 هزار و 900 کانتینر باقی مانده است. در این مدت بسیاری از این کالاها ترخیص و یا به سازمان تملک تحویل داده شده است. در حال حاضر 513 کانتینر از سال 1399 باقی مانده است و در تلاش هستیم تا پایان هفته جاری این پرونده ها تعیین تکلیف شود تا پرونده کالاهای مربوط به سال 1399 از قبل بسته شود.
وی با اشاره به اینکه در سال 1400 حدود دو هزار کالای ترخیص عمومی وجود دارد، گفت: اکثر این کالاها در انتظار صدور کد رهگیری بانکی و ثبت سفارش هستند و پیش بینی می شود در دو ماهه اول سال 1401 اکثرا از این کالاها باید ترخیص می شد. اگر مشکلات پولی کشور حل شود، حجم کالاهای رها شده به میزان قابل توجهی کاهش می یابد و همه کالاها وارد بازار می شود.
وی افزود: معمولاً برای یک سال 400 تا 500 کانتینر بار متروکه داشتیم. این روند تا سال 1396 وجود داشت، اما ناگهان این تعداد به طور متوسط به 20000 کانتینر در سال رسید که بیش از 80 تا 90 درصد آن توسط صاحب کالا ترخیص می شد، اما ما نمی دانستیم کدام کالا ترخیص می شود. ما روند را شروع کردیم
سعیدی گفت: در این مراسم ها صاحبان کالا بارها و بارها کالا را دریافت می کردند و این مشکل روند برگزاری مراسم را کند کرد. این کدگذاری با همکاری سازمان بنادر، اموال و گمرک انجام شد و به دنبال آن تمامی کالاهای متروکه تا پایان هفته آینده تا پایان سال 1399 با مساعدت مقام قضایی تعیین تکلیف می شود.
وی افزود: در مورد کالاهای متروکه نباید دنبال مقصر بود، بلکه افزایش اجناس متروکه را باید در مشکلات ارزی کشور و کاهش ماندگاری کالاها به دو ماه جستجو کرد. امیدواریم با کمتر شدن مشکلات ارزی و اقداماتی که دولت در این زمینه انجام داده است، حجم کالاهای متروکه نیز کاهش یابد و ترخیص کالا از گمرک روند بهتری داشته باشد.
وی گفت: این موضوع برای مدت دو ماه مشخص شده و کمبود امکانات در برخی گمرکات، ادارات بنادر و سازمان اموال مرتبط است. در نهایت این دو عامل در کنار حجم بالای کار باعث کندی فرآیندها می شود. در حال حاضر با توجه به افزایش گمرک، سازمان بنادر و سازمان اموال انحصاری، سرعت کار افزایش یافته است.
شهید رجایی معاون صادرات و ترانزیت گمرک در خصوص موج اخیر کالاهای متروکه گفت: دلیل موج اخیر افزایش شدید تعداد کالاهای رها شده است. نمی توان همه این کالاها را متروکه نامید زیرا بیشتر آمارها شامل کالاهای در حال ترخیص کالا از گمرک است. در حال حاضر حدود 100000 کانتینر کالای متروکه به مدت یک سال به ما گزارش می شود، اما تا زمان انجام تشریفات مربوطه، اکثر آنها ترخیص می شوند و در نهایت حدود یک هزار کانتینر محموله متروکه باقی می ماند، اما آمار کلی همچنان ادامه دارد. بسیار بالا
absnews
مهدی سعیدی معاون صادرات و ترانزیت گمرک شهید رجایی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، در پاسخ به سوالی مبنی بر افزایش حجم کالاهای متروکه اظهار داشت: پس از کاهش مدت زمان ترک کالا از 12. ماه تا دو ماه به عنوان یک محصول متوقف شده شناخته شد.
سعیدی خاطرنشان کرد: در واقع از مجموع 98 هزار کانتینری که به عنوان محموله متروکه شناسایی شده است، در نهایت حدود 1000 تا 2000 کانتینر باقی مانده است و با اقدامات انجام شده تا پایان سال 1400، یک کانتینر دیگر داریم. ظرفی که قبل از امسال است.” نخواهیم داشت و همه پرونده ها تعیین تکلیف می شود.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز