پرداخت تسهیلات ساخت مسکن به 450 هزار متقاضی
با توجه به شعار کلی رشد تولید با مشارکت مردم، یکی از اقداماتی که نقش موثری در بهبود روند تولید مسکن در کشور دارد، پرداخت تسهیلات است، تسهیلاتی که بسیاری از متقاضیان و سازندگان مسکن در کشور دریافت می کنند. انتظار کشور برای دریافت آن از جمله عدم همکاری برخی بانک ها در پرداخت تسهیلات مسکن است.
به گفته بسیاری از کارشناسان و مسئولان، پرداخت تسهیلات عمرانی توسط بانک ها باید تقویت شود و اگرچه رئیس جمهور بر پرداخت تسهیلات تاکید زیادی داشت، اما همچنان آمارها نشان می دهد که پرداخت تسهیلات از سوی بانک ها پیشرفت و رشد چندانی نداشته است. این نشان می دهد که روند تولید و اجرای طرح های نهضت ملی مسکن کند بوده است.
اما طبق آخرین آمار اعلام شده از سوی عباس حسینی، مدیرعامل بانک مسکن، بانک مسکن از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون حدود 450 هزار واحد مسکونی به ارزش بیش از یک میلیون و 806 هزار و 228 میلیارد ریال امضا کرده است.
وی افزود: در سال گذشته سقف تسهیلات ساخت مسکن این بانک برای هر واحد در شهرهای تهران، اصفهان، شیراز، مشهد، تبریز، کرج، اهواز، بندرعباس، بوشهر، قم، ساری، رشت و سایر استان ها به 750 رسید. میلیون تومان. مراکز و شهرهایی که به ازای هر هزار نفر جمعیت از 200 و 650 میلیون تومان و در سایر شهرها از 600 میلیون تومان عبور می کنند.
وی با اشاره به سیاست های اعتباری بانک در حمایت از استفاده از فناوری های نوین ساختمانی و حمایت از سازندگان حرفه ای برای ساخت مسکن با کیفیت و استاندارد با تاکید بر معماری اصیل ایرانی گفت: سقف تسهیلات امسال به سازندگانی اعطا می شود استفاده از روش ها و فناوری های نوین ساخت و ساز در شهرهای تهران، اصفهان، شیراز، مشهد، تبریز و کرج، بندرعباس، بوشهر، قم، ساری، رشت و سایر مراکز استان ها و شهرستان ها، یک میلیارد تومان، 900 و 800 میلیون تومان است. تومان. آنها به صورت متوالی تنظیم می شوند و با توجه به پیشرفت فیزیکی پروژه ها پرداخت می شوند.
الحسینی ادامه داد: تجربه کشورهای موفق در زمینه تولید انبوه مسکن با کیفیت و استاندارد مقاوم در برابر زلزله و حوادث غیر مترقبه توسط شرکت های دانش بنیان نشان می دهد که شرکت های دانش بنیان به عنوان گروه هایی با فعالیت اقتصادی مبتنی بر علم و دانش استانداردهای جهانی فناوری، می توانند نقش فعالی در ایفا کنند بخش خصوصی در هر نظام اقتصادی باید برجسته و گسترش یابد، بنابراین ریسک سرمایه گذاری در اقتصادهای تاب آور و دانش بنیان بسیار کم است.
مالکی معاون وزیر راه و شهرسازی در این خصوص به ای بی اس نیوز گفت: با توجه به اینکه شعار امسال رشد تولید با مشارکت مردم است، تنها راه ورود بخش خصوصی و مردم به حوزه مسکن است. پرداخت هزینه های تاسیسات ساختمانی و تامین زمین است و در این زمینه امیدواریم همکاری نهادی برای اجرای آن افزایش یابد.
وی افزود: تاکنون بررسی ها نشان داده است که بازپرداخت تسهیلات می تواند علاوه بر دسترسی مردم، زمینه را برای تسریع در اجرای طرح های نهضت ملی مسکن فراهم کند.