به گزارش سالم خبر به نقل از روابط عمومی صدا و سیمای رازی و به گفته محمدرضا مرادی، رادیو الرازی در ماه های گذشته شرایط بسیار سخت و پر استرسی را پشت سر گذاشته است که دلایل آن علاوه بر کلیات مشکلات این صنعت، موارد اضافی مانند عدم تمدید بیش از 1300 میلیارد تومان تسهیلات بانکی (برداشت نقدینگی بالغ بر 1300 میلیارد تومان)، عدم امکان وصول مطالبات از مراکز درمانی دولتی و تبعیض در پرداخت بدهی دانشگاه به دو نفر است. شرکت های هلدینگ مزیت دیگر کشور تیپیکو و برکت نسبت به مالکیت بالادستی رازی رازی و مشکلات و مصائب خاص هلدینگ چاوادارو و شرکت های سازنده آن به ویژه در تامین سبد دارویی پیش بینی شده بود.
وی همچنین گفت: تنها راه نجات صنعت داروسازی کشور و در نتیجه صنعت توزیع دارو رهایی از بدهی انباشته دولت است.
باید هر چه سریعتر حقوق صدا و سیما پرداخت شود و مشکلات مربوط به کمبود نقدینگی شرکت ها هرچه سریعتر برطرف شود.
وی تاکید کرد: مسئولان دولتی باید حل مشکلات مربوط به کمبود نقدینگی صدا و سیما را در اولویت قرار دهند تا خدای ناکرده جان تعداد زیادی از بیماران به دلیل کمبود دارو به خطر نیفتد.
وی با تاکید بر اینکه رادیو الرازی در ماه های پایانی سال 1403 برای کمک به صنعت دارویی کشور تلاش خواهد کرد، گفت: همه باید برای ایجاد بستر مناسب تری در زنجیره تامین دارویی کشور به یکدیگر کمک کنند.
اثرات تصمیمات نادرست بر صنعت داروسازی
مدیرعامل رادیو الرازی در عین حال افزود: شرکت های داروسازی و شرکت های توزیع کننده دارو به ویژه رادیو الرازی در چند دهه گذشته عملکرد قابل قبولی داشته اند و همواره به عنوان بازوی قابل اعتماد دولت ها را همراهی کرده اند، اما تصمیمات اشتباه در قیمت گذاری، عبارات عجیب آیین نامه اجرایی و کمبود نقدینگی عجیب باعث شد که در سال 1403 ق
تبدیل به یک صنعت شده است.
وی بیان کرد: در حال حاضر مسائل مربوط به مشکلات صنعت به ویژه در سال جاری بارها از سوی اساتید و صاحب نظران در محافل و نشریات مختلف مطرح شده است، اما هنوز به نتایج ملموسی نرسیده ایم که امیدواریم با کارشناسان و متخصصان مستقر در این مرکز گفتگو شود. سازمان غذا و دارو با نظر خود و حمایت دولت در جلوگیری از فاجعه بزرگ کمبود دارو در کشور می توان روزهای بهتری را در زنجیره تامین دارویی متصور شد.
این فعال توزیع دارو همچنین تصریح کرد: با وجود تداوم مشکلات پیش روی صنعت داروسازی کشور، وضعیت این صنعت و روند توسعه آن در دنیا مسیر دیگری را طی می کند. متأسفانه در زنجیره ارزش دارویی کشور در موقعیتی قرار داریم که شاید نتوانیم حتی لحظه ای به تغییرات فوق و سرعت سرگیجه آور فناوری فکر کنیم. چرا که همانطور که بارها توسط اساتید صنعت به ویژه در یکی دو سال گذشته توضیح داده شده است، متأسفانه الگوی انتخاب شده از سوی سازمان غذا و دارو و نهادهای تصمیم گیر، چیزی است که باعث انحطاط و زوال این صنعت شده است. سایر صنایع
فاصله بین ما و استانداردهای جهانی به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.
محمدرضا مرادی در بخشی دیگر از این گفتگو به تحلیل شرایط جهانی صنعت دارو پرداخت و گفت: در آستانه سال 2025 و با نگاهی به شرایط کلان زیست محیطی سال 2024، می توان گفت که پیچیدگی های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بسیاری را به همراه خواهد داشت. در عرصه بین المللی و در کشور ما ایران ادامه خواهد داشت. تغییر دولت آمریکا، شرایط بحرانی که منطقه خاورمیانه می گذرد، تلاش های دولت جناب آقای دکتر مزیگیان برای غلبه بر مشکلات ناشی از رکود تورمی، بسیاری از مسائل و نگرانی های اقتصادی، کمبود دارو و …. ، از دلایل اصلی مهم ترین مسائل پیش رو هستند. از سوی دیگر، روندهای جهانی در تجارت مانند توسعه تجارت الکترونیک، هوش مصنوعی، انرژی های پاک و تجدیدپذیر، چاپگرهای سه بعدی، تغییر الگو از نقش انسانی در اجرا به نقش انسانی در پشتیبانی، جایگزینی مشاغل به دلیل به توسعه استفاده از فناوری و هوش مصنوعی و غیره. علاوه بر این، بدون وقفه و به سرعت انجام می شود.
وی افزود: در روند جهانی صنعت داروسازی و توزیع دارو در سال 2025 تداوم تسلط داروهای مولکولی
تقاضای کوچک اما رو به رشد برای پزشکی شخصیسازی شده با پیشرفت در تجزیه و تحلیل دادهها و هوش مصنوعی، تمرکز بر رویکردهای جدید مانند فناوری mRNA، ترکیبات آنتیبادی-دارو (ADCs) و درمانهای مبتنی بر میکروبیوم، تمرکز بر ژندرمانی و توسعه داروهای اختصاصی GLP1 2 دیابت و کاهش وزن، با تمرکز بر داروهای انکولوژی، نوآوری در سیستمهای دارویی از جمله تحویل هدفمند مبتنی بر نانو و دستگاههای کاشتنی، توسعه فرمولهای خوراکی طولانی اثر، ظروف و سیستمهای بستهبندی جدید برای محصولات تزریقی، ادامه دیجیتالی شدن و اتوماسیون فرآیندها و استفاده از اینترنت اشیاء به ویژه در خطوط تولید و توزیع، توسعه پلتفرم های دیجیتال برای تعامل بهتر با مشتریان و توزیع کنندگان، چابکی ناوگان، سیستم های جدید دارورسانی، داشبوردهای مدیریت توسعه و… از اهمیت بالایی برخوردار است. در نظر گرفته شود، امکان پذیر نخواهد بود ادامه فعالیت و توسعه مشاغل مرتبط با این حوزه ها.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/17982/%D9%BE%D8%AE%D8%B4-%D8%B1%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%B4%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D8%B7-%D8%B9%D8%A7%D8%AF%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%DA%AF%D8%B4%D8%AA%D9%87
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز