جعفر طبرسا همه این اتفاقات را ناشی از تعرفه های اجباری دانست که به نظام سلامت کشور و مردم آسیب می زند و افزود: چند سالی است که تعرفه پزشکی پایین مانده است و این در شرایطی است که همه اتحادیه ها تعرفه های خود را اعلام می کنند. به استثنای سندیکای پزشکان که اعتبار دولتی و بودجه جاری ندارند، خریداران خدمات به شدت تعاریف خدمات پزشکی را تعیین می کنند.
وی با تاکید بر لزوم بازگشت مرجع برای تعیین تعرفه ها به ویژه در بخش خصوصی به تنظیم نظام پزشکی به گونه ای که تعرفه خدمات پزشکی هر ساله با کار کارشناسان تعیین و ابلاغ شود، گفت: تعرفه پزشکی باید باشد قبل از سال اعلام شد و پزشکان می توانند در فروردین ماه با تعرفه های جدید خدمات ارائه دهند وگرنه شاهد بحران در … سامانه ارائه خدمات سلامت در کشور به دلیل افزایش روزانه قیمت ها.
وی با بیان اینکه مضرات تعرفه اجباری خدمات سلامت برای خریداران خدمات و اطلاع رسانی دیرهنگام از سوی دولت اغلب گریبانگیر پزشکانی می شود که فیش های قانونی دارند، گفت: منطقی شدن تعرفه پزشکی برای کاهش پرداخت ها از جیب مردم و اخذ مبالغی است که برخی از آنها دریافت می کنند. مردم بیشتر از تعرفه دریافت می کنند.
– رژیم پایش را روی گلوی پزشکان گذاشت
رئیس نظام پزشکی شهرستان گرجان به شرایط بحران روانی و افسردگی ساکنین و پزشکان اشاره کرد و گفت: نظام پای خود را بر گلوی پزشکان گذاشته و انتظار دارد در چنین شرایطی نفس بکشند از جمله پزشکانی که طاقت ندارند. شرایط و شروع به خودکشی بسیاری از پزشکان نیز به سیل مهاجرت و دیگران می پیوندند.
مثل مرده می مانند، نه توانایی و نه انگیزه کار کردن! همه اینها که حاصل تعرفه های اجباری است به نظام سلامت کشور و مردم آن آسیب می زند.
وی همچنین افزود: اگر مسئولان عالی رتبه کشوری تعرفه خدمات بهداشتی را در نظر نگیرند، باعث گسترش بازار بهداشت و درمان به سمت طب سنتی خواهند شد.
طبرسا به نقل از معاون وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه از سال 92 تاکنون «هزینه های جراحی» دو برابر نشده است، گفت: جراح عمومی برای جراحی بواسیر و فتق در سیستم دولتی که دریافتی آن وحشتناک است، بین 700 تا 800 هزار تومان دریافت می کند. متخصص طرح در سیستم دولتی ماهیانه بین 10 تا 12 میلیون تومان دریافت می کند این دکتر خانه اجاره نمی کند؟ آیا او نمی خواهد ازدواج کند و بچه دار شود؟ ماشین نمیخوای؟ این پزشک متخصص یا طبابت نمی کند یا مبلغی را که از جیب مردم به دست آورده زیر میزی می پردازد. ما اصلا نمی توانیم در مورد پزشکان بدبخت بخش دولتی صحبت کنیم. پزشک متخصص بخش دولتی برای انجام عمل فتق یا بواسیر 15 هزار تومان 70 تا 80 هزار تومان می گیرد و این برای بیماری که بعد از عمل تا آخر عمر به مطب مراجعه می کند به دلیل ماهیت خجالت آور است. عوارض عمل بیماری. .
– از 600 تا 800 هزار تومان برای جراحی فتق و هموروئید در بخش خصوصی پزشک دریافت می کند.
او پاسخ داد که به عنوان یک جراح عمومی برای جراحی فتق یا بواسیر در بخش خصوصی چقدر هزینه می گیرید؟ وی گفت: به عنوان یک جراح عمومی رقمی که برای جراحی فتق یا بواسیر در بخش خصوصی دریافت می کنم بین 600 تا 800 هزار تومان است. وقتی برای بیمار بهانه می گیریم، آنها می خندند. اگر بخواهم یک قرن بیشتر به دست بیاورم، باید مسئول مجازات و محاکمه باشم. از طرفی برای بیمار عوارض بیماری کافی است و پزشک به دلیل عوارض بیماری به حبس محکوم می شود.
انجام دادن
رئیس سازمان نظام پزشکی گرگان با بیان اینکه نظام سلامت در حال فروپاشی است، به تاخیر موسسات بیمه در پرداخت حق بیمه اشاره کرد و گفت: امیدوارم مشکل ما صرفا تاخیر در پرداخت باشد. برای جراحی تومور بافت نرم، “10 K” در صورت حساب بیمارستان محاسبه می شود. 10 کیلو در بخش خصوصی 300 تا 400 هزار تومان است. این مبلغ مشمول کسوراتی در نظام بیمه پایه برای خدمات درمانی یا تامین اجتماعی است که پس از آن کارشناس بیمه تکمیلی با توجه به کسورات بیمه پایه این مبلغ را به 50 هزار تومان کاهش می دهد. جدا از مشکل فرانشیزها، مشکل اصلی معوقه مطالبات بیمارستانی از شرکت های بیمه است. در حال حاضر 4 بیمارستان خصوصی گرگان با امضای نامه ای اعلام کرده اند; بیمه ها نزدیک به 8 ماه تا یک سال است که پول ما را پرداخت نکرده اند و اگر تا پایان فروردین مطالبات خود را پرداخت نکنند، همکاری خود را با بیمه ها قطع می کنند. آنها تا حدودی می توانند تحمل کنند، اما بیش از این نمی توانند تحمل کنند. بیمارستان ها باید حقوق کارمندان خود را بپردازند و هزاران هزینه دیگر دارند. همه اینها را همراه با تعاریف اجباری در نظر بگیرید و سپس متوجه خواهید شد که سیستم برای بقا با چه مشکلاتی مواجه است.
– قوانین سختگیرانه شورای اسلامی علیه پزشکان
طبرسا این سوال را مطرح می کند: چرا شرکت های بیمه در ازای پولی که از انباشت بدهی به دست می آورند، هزینه های زیان و زیان مراکز درمانی را پرداخت نمی کنند؟ وی بیان کرد: بیمه تامین اجتماعی پرداخت نمی کند، پزشکان از قرارداد خارج می شوند و بیمه نیز طبق قانون از پزشک شکایت می کند. نماینده مجلس سازمان نظام پزشکی باید مشورت کند و این مشکلات را حل کند. شورای اسلامی قوانین سختگیرانه ای علیه پزشکان دارد. ممکن است 5 درصد پزشکان مبلغی مازاد بر تعرفه قانونی دریافت کنند چه ربطی به پزشکانی دارد که طبق قانون خدمات ارائه می دهند؟
– پزشکان به دلیل ترس از ایست قلبی و بینی
برای بیماران جراحی نمی کنند
رئیس سازمان نظام پزشکی گرگان در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا روند تعطیلی مطب ها و درمانگاه ها و همچنین ترک شغل پزشکان در سال های اخیر سرعت گرفته است یا خیر؟ وی گفت: آمار دقیقی ندارم اما در عمل 20 تا 30 درصد درمانگاه ها تعطیل است و البته این به معنای بسته بودن درب درمانگاه نیست بلکه زمانی است که پزشک می بیند بیمار دچار عوارض شده است. به دلیل جراحی، شکایت بیمار به دلیل نداشتن بینی برای جراحی به پزشک مطرح می شود. در عمل، مطب ها بسته می شوند زیرا جراحان از عمل فرار می کنند. به عنوان مثال جراح در شهرهای کوچک می تواند عمل جراحی کیسه صفرا را انجام دهد، اما به دلیل احتمال عوارض بعد از جراحی و خطر حبس، بیمار تحت عمل جراحی قرار نمی گیرد و به بیمار گفته می شود که ما امکانات و امکانات لازم را نداریم. به مرکز بزرگتری ارجاع داده خواهد شد.
وی در همین زمینه افزود: در مرکز استان باز هم جراح از زیر بار جراحی فرار می کند و بیمار به تهران می رود. به همین دلیل است که با سیل مراجعه بیماران به بیمارستان امام خمینی تهران مواجه هستیم و نوبت های طولانی باعث می شود بیماران به بخش خصوصی مراجعه کنند. برخی از مراکز خصوصی تهران نیز با استقبال خوبی از سوی بیماران مواجه می شوند و شاهد هستیم که بسیاری از بیماران برای تامین هزینه های جراحی در برخی از مراکز خصوصی تهران، خانه و زندگی خود را می فروشند. در صورتی که همین عمل توسط جراح عمومی در یکی از شهرهای کوچک استان گلستان قابل انجام است اما مشکل جای دیگری است و مطب ها دقیقا به همین دلیل تعطیل هستند.
طبرسا همچنین از تالیف پزشکان متخصص و نیمه متخصص که درآمد آنها بستگی به مطب دارد به سازمان نظام پزشکی گرگان خبر داد و گفت: در صورت پول منشی، آب، برق، گاز، هزینه نگهداری تجهیزات پزشکی و از همه مهمتر پول. متعلق به پزشکان است، ما باید برای همه اینها حساب کنیم. برخی از پزشکان می گویند در 50 سالگی برای جبران مخارج زندگی به دنبال چه شغلی باشیم؟/سازمان نظام پزشکی
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/16560/%D9%BE%D8%A7-%D8%B1%D9%88%DB%8C-%DA%AF%D9%84%D9%88%DB%8C-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%DA%A9%D8%A7%D9%86-%DA%AF%D8%B0%D8%A7%D8%B4%D8%AA%D9%87-%D8%A7%D9%86%D8%AF
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز