پنج سال پیش از سوی کمیته جستجوی مفقودین تفحص شد و به عنوان شهید گمنام در شهرستان بیارجمند شهرستان شاهرود استان سمنان به خاک سپرده شد.
بزرگترین میراثی که کشورمان می تواند از ما به جای بگذارد شهدای گمنام ما هستند. چون هر بار که سر مزارشان می رویم به یادمان می آید که دیگر حتی اسمی هم برایشان نیست، یعنی حاضرند برای آسایش ما فعلا اثری از خودشان باقی نگذارند. بنابراین، باید از آنها به عنوان بزرگترین میراثی که یک کشور می تواند برای مردم خود به جا بگذارد، قدردانی کرد.
به گزارش خبرنگار ای بی اس نیوز از حوزه ایثار و سعادت، شهدای گمنام کبوترانی بال و بال شکسته هستند که قرار است در بهشت بهشت خدا بال باز کنند و بر فراز همه به پرواز درآیند. جانشان را که بزرگترین سرمایه آنها بود فدا کردند به طوری که نام و نشانی برایشان باقی نمانده بود و این نزد خداوند ثواب و اجر بزرگی دارد.
چهارمین شهید گمنامی که هویتش در 12 آبان ماه شناسایی شد «جهانگیر نقدی پور» نام دارد. وی از سال 1385 در دانشکده پزشکی بیرجند به درجه رفیع شهادت نائل آمد. جهانگیر نقدی پور در سال 1342 به دنیا آمد و همزمان با شروع تهاجم رژیم بعث عراق به کشورمان از شهر شوش، عازم کشورمان شد. جبهه ها و در 18 بهمن 1361 به عملیات والفجر مقدماتی در منطقه فکه آسمانی. خانواده بیمار بیمار پس از 39 سال بی اطلاعی از طریق آزمایش DNA او را شناسایی کردند.
یادشان گرامی باد
شهید اسکندر مومنی شهرکی در سال 1341 دیده به جهان گشود و همزمان با شروع جنگ تحمیلی برای حضور در جبهه ها به تیپ 44 قمر بنی هاشم (ع) پیوست. وی در یکم تیرماه 1361 در عملیات رمضان به شهادت رسید اما پیکر مطهرش در منطقه باقی ماند و پس از سالها در سال 1396 از نبش قبر و به عنوان شهید گمنام در «شهرکرد» به خاک سپرده شد. 12 آبان 1400 پس از انجام آزمایش DNA، خبر هویت این شهید پس از 35 سال به اطلاع خانواده بیمارش رسید.
در آبان ماه سال جاری خانواده 10 شهید گمنام پس از سال ها انتظار هویت شهدای خود را کشف کردند. یکی از این شهدا از مدافعان حرم و از لشکر فاطمیون است.
چهارمین شهید تفحص شده باغ موزه دفاع مقدس «جمال محمد شاهی» است که پس از 38 سال در تاریخ 12 آبان 1400 (دقیقا یک روز قبل از شهادتش) با استفاده از آزمایش DNA، خبر هویت خود را دریافت کرد. از انتظار خانواده اش
هویت یکی از چهار شهید گمنام مدفون در شهرستان شیروان استان خراسان شمالی نیز 11 آبان ماه از طریق آزمایش DNA مشخص شد. نامش «خدا رحمت کند گل داریون» و متولد 1345 است. خدارحم شیراز را به جبهه های نبرد ترک کرده بود اما در چهارم تیر 1367 در جزیره مجنون به دست یک دشمن به شهادت رسید. پیکر از سال 1393 به عنوان شهید گمنام در خراسان شمالی تشییع شده بود.
شهید جهانگیر نقدی پور
شهید «محمد صدیق رضایی»
این روزها برای یافتن نام و نشانی «شهدای جاوید» کافی است در این فصل پاییز نفسی عمیق بکشید تا عطر بهار حضورشان را استشمام کنید. هنوز به نیمه آبان نرسیده ایم که شهدای گمنام یکی یکی نامشان را در گوش زادگاهمان زمزمه می کنند و شناسایی می شوند.
آخرین شهید گمنام شناسایی شده در 12 آبان ماه شهید محمدحسن درویش پسند است. متولد 1346 از بهبهان عازم جبهه شد. فیض در هشتمین روز از اسفندماه 62 در عملیات خیبر در منطقه هورالعظیم به شهادت رسید. پیکر پاک این شهید به عنوان شهید گمنام در سال 1395 در دانشگاه آزاد بابل تشییع شد. خانواده صبور شهید درویش 38 سال است که در انتظار شناسایی فرزندشان هستند.
شهید «محمد صدیق رضایی»، شهید «حسین شکراییان»، شهید «خدرهم گلواروار داریونی»، شهید «جمال محمدشاهی» شهید «صفرعلی فیض بیگدلی»، شهید «اسکندر مومنی شهرکی»، «رستم علی بابایی شهرزاهواده»، شهید «جهانگیر نقدی پور» و شهید «محمدحسن درویش پسند» چندی پیش ما را مفقود کردند و با انجام آزمایش DNA محل دفن آنها شناسایی شد.
شهید «جمال محمد شاهی»
شهید “رستم علی بابایی شهرکی”
در سال 1340 به همراه گروهی از لشکر 27 محمد رسول الله (ص) از تهران به جبهه اعزام شد و در 12 آبان 1362 در عملیات والفجر 4 در پنجوین عراق به شهادت رسید. پیکر مطهرش به عنوان یکی از 9 شهید گمنام به مدت 10 سال در باغ موزه دفاع مقدس تهران آرام گرفته است.
سومین شهید شناسایی شده در 12 آبان 1400 رحیم غلامزاده اهوازی است. وی از سال 1393 به عنوان شهید گمنام در شهرستان بایرام تشییع شده است.شهید رحیم غلامزاده اهوازی متولد 1346 است.با شروع جنگ تحمیلی از طریق تیپ 87 موسی بنه جعفر(ع) به جبهه اعزام شد. از شوش دانیال و چهارم تیر 1367 در جزیره مجنون به تک دشمن به شهادت رسید. او پس از 33 سال در حالی که منتظر آزمایش DNA بود، خانواده خود را نجات داد.
شهید “خدا رحمت کند گل داریون”
شهید «محمدحسن درویش پسند»
خبر شناسایی شهید محمد صدیق رضایی پس از ۶ سال منتشر شد. وی متولد 1346 و از مدافعان حرم لشکر فاطمیون بود که در 30 فروردین 1394 در عملیات بصری الحریر در استان درعا سوریه به شهادت رسید. پیکرش پس از ۶ سال شناسایی شد و روز جمعه ۷ آبان با تشییع باشکوه در خاک مشهد رضا (ع) آرام گرفت.
شهید رحیم غلامزاده اهوازی
دومین شهید گمنام شناسایی شده در 12 آبان شهید «رستم علی بابایی شهرکی» است. وی متولد 1352 بود. با شروع جنگ شهرکرد را به مقصد جبهه های نبرد ترک کرد و در 26 فروردین 1367 در فاو تنها دشمن به یاران شهیدش پیوست. اگرچه پیکر پاک این شهید در سال 1394 به عنوان شهید گمنام در بندر دیر تشییع شد، اما خانواده وی پس از 33 سال توانستند با آزمایش DNA وی را شناسایی کنند.
شهید «حسین شکرائیان»
شهید شکرائیان که از سال 1386 در دانشگاه صنعتی اصفهان مشغول به کار بود پس از 39 سال مادرش را از دست داد. وی در سال 1337 در استان همدان به دنیا آمد و خانواده اش تا 25 آبان 1361 در قصرشیرین به شهادت رسید تا روز چهارشنبه 5 آبان 1400 که با DNA شناسایی شد منتظر رسیدن پیکرش بودند. آزمایش ها و خانواده اش در جوار حرم مطهر حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام این خبر را شنیدند.
شهید اسکندر مومنی شهرکی
دوشنبه 10 آبان 1400، هویت شهید «صفرعلی فیض بیگدلی» پس از 38 سال صبر و شکیبایی خانواده وی با آزمایش DNA مشخص شد. شهید صفرعلی فیض بیگدلی اول آبان 1309 در روستای زغج از توابع شهرستان خدابنده در استان زنجان دیده به جهان گشود. با فراگیری علوم قدیم، خواندن و نوشتن را فرا گرفت و همزمان به شغل مزرعه داری به آموزش فرزندان روستای خود در مدرسه پرداخت. شهید بیگدلی پس از ازدواج صاحب یک فرزند دختر شد اما تنها چند روز پس از تولد فرزندش همسرش را از دست داد و دخترش را به تنهایی بزرگ کرد.
شهید گمنام با اینکه نامی ندارد اما همه او را به مردانگی و شجاعت می شناسند. در حالی که معلوم نیست او چگونه به شهادت رسیده است، مهم این است که او به این مقام رسیده و مردم ما بدانند که چگونه قدر این مقام را بدانند.
شهید «صفرعلی فیض بیگدلی»
صفرعلی بیگدلی با شروع جنگ تحمیلی به نام بسیج عازم جبهه شد و در 7 اسفند سال 1362 در جزیره مجنون عراق به خیل شهدا پیوست.