اخبار و ارقام واردات بنزین کذب است • رکنا
به گزارش رکنا به نقل از ایلنا از وزارت نفت، جلیل سالاری صبح امروز (دوشنبه 19 مهرماه) در مراسم تکریم و معارفه مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی اظهار داشت: دستگاه های انتشار شایعات در فضای مجازی فعالیت می کنند. دائما و اعلام ارقام غیرمنطقی و غیرحرفه ای که در این زمینه دریافت اطلاعات آماری دقیق و صحیح از منابع اصلی برای دانشمندان، کارشناسان و شهروندان ضروری است.
وی با تاکید بر اینکه تمامی مخازن ذخیره سازی ما پاسخگوی این میزان بنزین وارداتی نیستند، تاکید کرد: این در حالی است که روزانه 117 میلیون لیتر بنزین در داخل کشور تولید می کنیم، پس چگونه می توانیم این حجم بنزین را ذخیره کنیم. آنچه در فضای مجازی در زمینه بنزین، مصرف سوخت، قیمت ها و سیاست های قیمتی و خارج از قیمت مطرح می شود، اکثراً نادرست است و باید اطلاعات صحیح از گروه های کارشناسی دریافت شود و به این اطلاعات نادرست توجه نکنید.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش اعلام کرد: شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی دیگر با سیستم حق امتیازی قابل مدیریت نیست و با اصلاح ساختار و اصلاح اساسنامه به سمت توسعه این شرکت می رویم.
شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی از لیست واگذاری حذف شود
سالاری با تاکید بر اینکه شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی نباید در لیست واگذاری قرار گیرد، گفت: شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی رکن اصلی این مجموعه است که بدون کارشناسی و بدون فعالیت توسعه ای در لیست واگذاری قرار گرفت. . دستگیر شده اند. در حال بررسی و پیگیری برای حذف او از لیست نقل و انتقالات هستیم.
وی افزود: اگر بخواهیم مصرف سالانه 43 میلیارد لیتر بنزین را تامین کنیم، بدون شک ذخیرهسازی استراتژیک ضروری است و مدل حمل و نقل نیز باید تغییر کند و همچنین توسعه زیرساختهای شبکه خطوط و توسعه پالایشگاهها نیاز است. و طبق قانون کیفیت هوا، این زیرساخت ها باید به موازات مدیریت مصرف توسعه یابد.
مصرف سوخت 69 درصد در حمل و نقل شخصی
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی گفت: آمار 69 درصدی مصرف سوخت در حوزه حمل و نقل خودروهای سواری نشان می دهد که در حوزه حمل و نقل عمومی هیچ اقدام موثری انجام نشده است که این میزان نیز 20 درصد مصرف سوخت ما را نشان می دهد. . مربوط به موتورسیکلت است، از طرفی صنعت خودرو باید اصلاح شود و قرار نیست سرمایه های کشور را به خاطر این چالش ها بسوزانیم، بلکه باید از سرمایه های کشور برای تکمیل زنجیره ارزش استفاده شود.
سالاری افزود: بخشی از بنزین کشور که در زنجیره وسیع اشتغالزایی و کسب و کارهای دانش بنیان قابل مصرف است، هم اکنون در حوزه سوخت مصرف می شود و تعداد 120 میلیون لیتر بنزین مصرفی در روز یک عدد است. این رقم غیرمنطقی که متأسفانه در حوزه سوخت های دیگر قرار دارد نیز بالاست.
وی با اشاره به توجه دولت سیزدهم در حوزه انرژی و دیپلماسی فراسرزمینی گفت: در پالایشگاه های کشور اقدامات موثری در حوزه محیط زیست، جمع آوری فلرینگ های گاز، ارتقای کیفیت فرآورده ها، پروژه های دانش بنیان و بومی سازی. دانش فنی واحدهای دارای پروانه بهره برداری است و امروزه علاوه بر این، در برخی موارد وارد عرصه ارائه خدمات فنی مهندسی در صنایع پالایشی نیز شده ایم.
معاون وزیر نفت با قدردانی از زحمات پرتلاش و موفقیت آمیز کارکنان و مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در برون رفت از بحران های مستمر و عرضه های ویژه، بر لزوم توجه به هماهنگی بین عملیات ستاد و مناطق تاکید کرد و افزود: در این راستا باید توجه به هماهنگی های لازم بین عملیات ستاد و مناطق انجام شود. این ساختار نباید به یک شخص مرتبط باشد و اختیارات باید تفویض شود. مدیران منطقه ای انجمن ملی پخش فرآورده های نفتی نیز اولین کسانی هستند که در عملیات تامین و توزیع فرآورده دخالت می کنند که باید در اصلاح ساختار و تامین منابع و توسعه مورد حمایت قرار گیرند.
به گزارش ایلنا، کاظم دلخوش آباتاری روز جمعه در جمع خبرنگاران در پاسخ به ایلنا مبنی بر تعیین تکلیف بنزین در برنامه هفتم توسعه و تصمیم دولت و مجلس مبنی بر اختصاص بنزین به محل خودروها اظهار کرد: اکنون واردات بیشتری داریم. بیش از 30 میلیون لیتر در روز بنزین داریم و متاسفانه به دلیل حاشیه های موجود برای بنزین. دولت و مجلس تصمیمی برای تغییر قیمت و سهمیه بنزین نگرفته اند.
وی با یادآوری اینکه دولت و مجلس قصد تغییر سهمیه بندی و قیمت بنزین را ندارند، تاکید کرد: طرح اختصاص بنزین به افراد به جای خودرو را قبول ندارم.
این نماینده مجلس اعلام کرد: ممکن است عده ای با طرح توزیع بنزین خانوارها موافق باشند، اما من مخالف این طرح برای تامین بنزین مردم هستم چرا که اوضاع را بدتر می کند.