چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

پایان عمر گازهای شعله ور نزدیک می شود

به منظور جمع آوری کلیه گازهای همراه و مشعل در شرکت ملی نفت ایران، ظرفیت جمع آوری و فرآوری گازهای همراه و مشعل شده در قالب پنج برنامه بلندمدت، تقریباً 2 میلیارد فوت مکعب معادل 57 میلیون متر مکعب در روز است. 14 مزایده

به گزارش ای بی اس نیوز، هر ساله بیش از 150 میلیارد متر مکعب گاز در مشعل های واقع در بالای چاه های نفت در سراسر جهان به مواد آلاینده تبدیل می شود که بر اساس آمار بانک جهانی معادل یک سوم مصرف گاز کل جهان است. اروپا بر اساس آمار بانک جهانی، ایران تا سال 2018 پس از روسیه و عراق سومین کشور تولید کننده این گازها بود، اما گفته می شود میزان مشعل سوخته در کشورمان از 17 میلیارد مترمکعب در سال 2018 به 13.78 رسیده است. میلیارد متر مکعب در سال 2019 رسیده است، یعنی روزانه حدود 38 میلیون متر مکعب گاز سوزانده می شود.

دولت سیزدهم در طول دو سال فعالیت خود توانست 28 قرارداد به ارزش بیش از یک میلیارد دلار در حوزه جمع آوری گاز که عمدتاً با شرکت های خصوصی منعقد شده بود را نهایی کند. وی متعهد شد که پرونده اکثر پروژه های جمع آوری گاز نفتی کشور را تا پایان عمر خود ببندد.

این سوال حاکی از آن است که عزم دولت سیزدهم برای دستیابی به هدف فوق آنقدر جدی است که وزیر نفت از تمایل وزارت نفت برای سپردن توسعه میادین نفت و گاز کشور از صفر به پتروشیمی ها خبر داد. آ. سنت و معتقد است که این توافق نامه وزارت نفت و پتروشیمی یک توافق برد-برد برای هر دو طرف است، زیرا شرکت های پتروشیمی می توانند با توسعه ذخایر نفتی در زمان کمتری، تامین گاز و مایعات واحدهای خود را حداقل به مدت 30 سال تضمین کنند. . بیش از سه سال

به منظور جمع آوری کلیه گازهای همراه و مشعل در شرکت ملی نفت ایران، ظرفیت جمع آوری و فرآوری گازهای همراه و مشعل تقریباً 2 میلیارد فوت مکعب معادل 57 میلیون متر مکعب در روز در قالب 5 گاز بلند است. طرح های آینده و 14 مزایده. در سال 1401 به طور متوسط ​​حدود 113.6 میلیون متر مکعب گاز و نفت توسط شرکت ملی نفت ایران تولید می شد که از این میزان حدود 65 درصد یا معادل 74.6 میلیون متر مکعب در روز تولید می شد که توسط ایستگاه های تقویت گاز جمع آوری و تاسیسات موجود کارخانه‌ها با اجرای پروژه‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت روزانه حدود 5 درصد معادل 5 میلیون مترمکعب جمع‌آوری شدند.

حدود 30 درصد از کل گاز تولیدی به مشعل ارسال شد که معادل 34 میلیون مترمکعب در روز است و این میزان تا پایان سال 1404 جمع آوری می شود و لازم به ذکر است که 37.4 میلیون مترمکعب گاز جمع آوری شده تزریق می شود. هر روز وارد شبکه سراسری شود.

طرح‌های جمع‌آوری گاز مشعل در دو بخش اصلی برنامه‌ریزی و اجرا می‌شود: برنامه‌های بلندمدت و برنامه‌های کوتاه‌مدت، برنامه‌های بلندمدت (ساخت نیروگاه‌های گاز و گاز مایع و ایستگاه‌های مربوط به جمع‌آوری و مشعل گاز) بسته به برنامه‌ریزی و اقدامات انجام شده. . این طرح ها تا پایان سال 1404 با تکمیل ظرفیت به بهره برداری کامل می رسد.

فاز اول کارخانه گاز و گاز مایع 3200 در محدوده جغرافیایی غرب کارون به منظور تامین نیروگاه مذکور پروژه خط لوله گاز مازاد دارخوین و ایستگاه جمع آوری گاز واحد غرب کارون به حجم تقریبی به بهره برداری رسید. 100 میلیون فوت مکعب در روز در مرحله اول و مبلغ 72 میلیون یورو به صورت بیع متقابل به هلدینگ خلیج فارس اختصاص یافت.

3100 واحد گاز و گاز مایع با ظرفیت 240 میلیون فوت مکعب در روز در منطقه جغرافیایی دهلران شمال دزفول که تاکنون 85.38 درصد پیشرفت داشته و تا پایان سال جاری به بهره برداری کامل می رسد. برای تامین پایدار 3100 نیروگاه گاز و گاز مایع، پروژه احداث ایستگاه تقویت گاز دهلران با ظرفیت 85 میلیون فوت مکعب در روز و به مبلغ 128 میلیون یورو و خط لوله گاز دهلران به ارزش 85 میلیون یورو به سرمایه گذار سپرده شد. ، که تا پایان سال جاری به بهره برداری می رسد. همچنین پروژه تکمیل ایستگاه تقویت گاز چشمخوش و تایدر غرب به مبلغ 53 میلیون یورو به عنوان EPCF به سرمایه گذار واگذار شد.

کارخانه گاز و گاز مایع خارک با ظرفیت 300 میلیون فوت مکعب در روز در محدوده جغرافیایی جزیره خارک با پیشرفت 67.1 درصدی تا پایان سال 1404 به بهره برداری کامل می رسد. طرح جمع آوری گازهای فلر شرق کارون در منطقه جغرافیایی آغاجاری، گچساران با ظرفیت 593 میلیون فوت مکعب در روز و مارون با ظرفیت 249 میلیون فوت مکعب در روز در قالب دو قرارداد با پرسیکو راه اندازی می شود. هلدینگ گلف و پتروشیمی مارون تا پایان سال 1404 م.

15 طرح کوتاه مدت برای جمع آوری گازهای مرتبط با نفت

برنامه های کوتاه مدت تعریف شده برای جمع آوری گاز مشعل شامل خوشه پارسی، مارون 3، منصوری، مارون 6، چشمخوش، سرستان و سعادت آباد، مسجد سلیمان – نفت سفید – تمبی – پارسیا، زیلایی، هفت شهیدان و نرگسی، انبار و لالی، قلعه نار، خشت، سکوی سلمان، سر و ماله کوه است.

پروژه های خوشه پارسی با ظرفیت 5/3 میلیون فوت مکعب در روز، مارون 3 با ظرفیت 15 میلیون فوت مکعب در روز، منصوری با ظرفیت 10 میلیون فوت مکعب در روز، مارون 6 دی با ظرفیت 22 میلیون فوت مکعب در روز در روز روز و چشمخوش با ظرفیت 60 میلیون فوت مکعب در روز. آنها در پایان سال 1401 راه اندازی شدند.

پروژه های سارستان – سعادت آباد، خشت، نفت شهر و سومار، مسجد سلیمان، نفت صفت، پارسیه و زیلایی، هفت شهیدان و نرگسی، انبار و لالی و قلعه نار با ظرفیت 101 میلیون فوت مکعب در روز در حال اجراست. پروژه های سکوی سلمان و سرکان/ ملکوه با ظرفیت 104 میلیون فوت مکعب در روز مزایده تازه و حدود 64 تا 60 میلیون فوت مکعب در روز گاز همراه باقی مانده با پیش بینی پروژه های مذکور (پازنان – مارون 4 – مارون 3، بنگستان و آسماری) برگزار می شود. شیرین، منصوری – آسماری شیرین، منصور آباد رامشیر، کوپال آسماری و کوپال بنگستان نیز تا پایان سال 1404 در حال صدور مجوز هستند.

مزایده جمع آوری و فروش گازهای فلر از میادین سروستان و سعادت آباد به ظرفیت 14 میلیون فوت مکعب در آذر ماه 1402 فاز اول طرح جمع آوری گاز نفت چشمخوش دی آ به ظرفیت 10 میلیون فوت مکعب راه اندازی می شود. پا راه اندازی شد. در شهریور 1401 راه اندازی شد. جمع آوری گازهای نفتی از تاسیسات سه استان خوزستان، بوشهر، کهگیلویه و بویار احمد با عقد قراردادی به ارزش 1.1 میلیارد دلار با شرکت پالایش گاز خلیج فارس بیدبلند از دیگر طرح ها است. در نتیجه این طرح روزانه 593 میلیون فوت مکعب گاز جمع آوری و هر سال حدود 1.5 میلیون تن به خوراک پالایشگاه ها اضافه می شود.

تاکنون فعالیت های زیادی برای اجرای مصوبه هیات وزیران و بهبود وضعیت زیست محیطی منطقه انجام شده است که مهمترین آنها مربوط به حوزه های کاری مصوب از جمله مستندسازی کیفیت هوای محیط، کاهش انتشار گازهای گلخانه ای است. دی اکسید گوگرد به میزان 501.5 هزار تن، کاهش 2 هزار و 344 میلیون مترمکعب مشعل های سوزان، کاهش انتشار ترکیبات BTEX (به میزان 9 میکروگرم بر متر مکعب در صنایع مرزی)، ساخت تصفیه خانه های فاضلاب برای پالایشگاه های گاز و مجتمع های پتروشیمی. فاز 2 و مدیریت پسماندهای ویژه و صنعتی.

ظرفیت تولید روزانه نفت خام این کشور 4 میلیون بشکه است که 3 میلیون بشکه آن در مناطق نفت خیز جنوب تولید می شود. گازهای مرتبط با نفت، ماده اولیه مهمی برای محصولات پتروشیمی است و می توان از این گازها برای مصارف خانگی در کشور استفاده کرد. با اجرای پروژه آماک، تقریباً 86 درصد گازهای نفتی از مناطق نفت خیز کشور جمع آوری می شود. در جنوب، که برای مصارف داخلی استفاده می شود یا برای حفاظت از برق به مخازن نفت تزریق می شود. تولید اختصاص یافته است. برای مابقی گازهای مرتبط با نفت نیز این شرکت با مشارکت شرکت های پتروشیمی در حال انجام طرح هایی است تا ضمن تامین برق این شرکت ها از احتراق گازهای مشعل ها جلوگیری کند.

اجرای طرح جمع آوری گازهای فلر در محدوده شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب به میزان 18 تا 20 میلیون مترمکعب در روز در قالب سرمایه گذاری شرکت های پتروشیمی مارون و پالایشگاه بیدبلند در خلیج فارس با هدف از تامین خوراک صنعت پتروشیمی و نظارت بر اجرای قرارداد جمع آوری و فرآوری گاز و گاز مایع به ترتیب 3200 و 3100 در مناطق جنوب غرب و غرب کشور با هدف جمع آوری حدود 12 میلیون مکعب متر در روز گاز فلر برای تامین صنعت پتروشیمی.

در حال حاضر پروژه های متعددی با مدیریت برنامه ریزی یکپارچه شرکت ملی نفت ایران برای جلوگیری از گاز سوزی در فلر تعریف شده است که برخی از آنها به بهره برداری رسیده و برخی دیگر در مرحله اجرا هستند. از سوی دیگر با جذب سرمایه گذار، پروژه هایی با عنوان مجموعه گاز آغاجاری و گچساران به میزان 593 میلیون فوت مکعب در روز در قالب طرح بهسازی و احداث تاسیسات جمع آوری گاز مشعل (سرمایه گذار پالایشگاه گاز بیدبلند) و طرح جمع آوری گاز کارون و مارون 249 میلیون فوت مکعب. امروز در قالب پروژه بهسازی و احداث تاسیسات جمع آوری گاز مشعل (سرمایه گذار پتروشیمی مارون) تعریف شده و در مرحله اجرا قرار دارد.

همچنین ظرفیت بخش خصوصی در دو طرح طرح جمع‌آوری گاز خوشه‌ای پارسی برای واحد بهره‌برداری 3.5 میلیون فوت مکعب در روز و مارون 6 به مبلغ 22 میلیون فوت مکعب در قالب مزایده توسط شرکت گاز تمکار و فلر. طرح جمع آوری گاز واحد بهره برداری مارون 3 با حجم روزانه 12 میلیون فوت مکعب و منصوری 10 میلیون فوت مکعب در قالب مزایده توسط شرکت هیرباد نیرو اجرا شد.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *