به گفته مدیرکل روابط عمومی شرکت هما، قرارداد ایرباس و ایران ایر در زمان برجام منعقد شد و با خروج آمریکا از برجام، ایرباس این قرارداد را به حالت تعلیق درآورد و اکنون رسماً آن را لغو کرده است.
به گزارش ای بی اس نیوز، پس از توافق برجام در سال 2015 و لغو تحریمهای اقتصادی، ایران ایر قرارداد خرید و عرضه 200 فروند هواپیما را با برخی شرکتهای هواپیماساز جهانی مانند بوئینگ آمریکا، ایرباس اروپا و فرانسه امضا کرد. -شرکت ایتالیایی ATR. یکی از این قراردادها مربوط به واردات 100 فروند هواپیمای ایرباس بود که در نهایت تنها 3 فروند هواپیمای ایرباس وارد کشور شد و اکنون خبر رسمی لغو قرارداد واردات بقیه هواپیما توسط ایرباس منتشر شده است. . .
بیشتر بدانید
آهنگ هواپیماهای دهل!
بوئینگ، نه بوئینگ!
فلایت گلوبال اخیرا در گزارش خود اعلام کرده است که قرارداد تاریخی ایران ایر برای خرید 100 فروند هواپیمای ایرباس از لیست سفارش این شرکت هواپیمایی اروپایی حذف شده است. این دستور در سال 2016 پس از امضای توافق برجام و لغو تحریم ها صادر شد. ایران ایر 98 فروند هواپیما شامل 16 فروند A350-1000 و 28 A330-900 و همچنین 8 فروند A330-200، 32 A320neo، هشت A321 و شش A320 سفارش داده بود.
همچنین 2 فروند هواپیمای A330-200 که در ابتدا قرار بود به آویانکا تحویل داده شود، به این شرکت هواپیمایی واگذار شده است. اما در حالی که دو فروند A330-200 و یک A321 به ایران ایر تحویل داده شد، 97 فروند هواپیمای دیگر پس از خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریم ها در سال 2018 در دفتر سفارش ایرباس باقی ماندند. انعقاد توافق با ایرباس مشروط بود. در مورد اخذ مجوز صادرات از دولت آمریکا، زیرا قطعات تولید شده در آمریکا در ساخت هواپیماهای ایرباس استفاده می شود.
آمار سفارش تجمعی ایرباس برای سال 2023 که به تازگی منتشر شده، نشان می دهد که این 97 فروند هواپیما که قرار بود به ایران ایر تحویل داده شود، خارج شده اند. بر اساس گزارش فلایت گلوبال، تغییرات ایران ایر معادل 40 درصد از 225 سفارش لغو شده توسط ایرباس در سال گذشته است و بر سفارشات خانواده A330neo که به 8 فروند هواپیما کاهش یافته است، تأثیر می گذارد.
هیچ پولی برای خرید ایرباس پرداخت نشد
در همین راستا حسام قربانعلی – مدیر روابط عمومی شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران – در گفت وگو با ای بی اس نیوز در خصوص لغو قرارداد ایرباس و ایران ایر، گفت: قرارداد ایران ایر و ایرباس برای واردات 100 فروند هواپیما منعقد شده است. هواپیماها بعد از برجام امضا شد، اما پولی برای آن پرداخت نشد، این اتفاق نیفتاد و تازه سفارش داده بودیم.
وی ادامه می دهد: این ضبط سفارش در زمان انجام معتبر بوده است. زمانی که آمریکا در سال 2017 به طور یکجانبه از برجام خارج شد و برجام به حالت تعلیق درآمد، این قرارداد نیز به حالت تعلیق درآمد و چندین سال متوقف شد تا اینکه رسماً نامه ای مبنی بر لغو قرارداد ارسال کردند.
مدیر روابط عمومی شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه این موضوع در متن قرارداد گنجانده شده بود، گفت: هر گروهی می تواند به صورت یک طرفه قرارداد را لغو کند و ایرباس هم اکنون رسما این قرارداد را لغو کرده است.
انتهای پیام