سایر موضوعات

پالایشگاه ها سوخت با کیفیت تولید می کنند

انتهای پیام

حسینی سایر فرآورده های تصفیه شده در کشور از جمله گازوئیل و بنزین را یکی دیگر از عوامل آلودگی هوا برشمرد و گفت: یکی از عوامل آلودگی هوا وجود خودروها و مصرف بنزین و گازوئیل آنهاست. البته واحدهای تولیدی هم گازوئیل مصرف می کنند. در واقع کاملاً بدیهی است که بنزین و گازوئیل تولیدی پالایشگاه های دارای استاندارد یورو 3 در شرایط وارونگی هوا باعث آلودگی بیشتر می شود. بویژه گازوئیل عرضه شده به واحدهای صنعتی و نیروگاه ها از کیفیت بسیار پایینی برخوردار است.

حمید حسینی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، اظهار کرد: حداکثر استاندارد نفت کوره و گازوئیل عرضه شده به صنایع و نیروگاه ها باید دارای 500 پی پی ام گوگرد و نفت کوره عرضه شده به صنایع و نیروگاه ها دارای گوگرد 500 پی پی ام باشد. PPM گوگرد یعنی حاوی 3.5 درصد گوگرد است که باید حداقل نیم درصد باشد.

به گفته وی در هیچ جای دنیا به ویژه در نزدیکی شهرها اجازه استفاده از این میزان بالای گوگرد را نمی دهند. البته این نوع گازوئیل با گوگرد بالا در هیچ کجا تولید نمی شود. نفت کوره عموماً توسط کشتی‌ها برای حرکت در اقیانوس‌ها استفاده می‌شود، اما همین کشتی‌ها در هنگام ورود به بنادر طبق استاندارد IMO (سازمان بین‌المللی دریانوردی) ملزم به استفاده از سوخت با کیفیت هستند و نباید از این سوخت در نزدیکی بنادر استفاده کنند.

حسینی برای ارتقای کیفیت محصولات تولیدی برای به حداقل رساندن آلودگی شهرها در صورت نیاز گفت: اگر پالایشگاه ها بخواهند محصول باکیفیت تولید کنند باید کراکینگ با کیفیت را اجرا کنند یعنی می توانند میزان گوگرد محصول را کاهش دهند. با هیدروژن و ترکیبات خاص.

وی ضمن تشریح جزییات هزینه گوگرد زدایی محصولات گفت: گوگرد زدایی گران است و نیاز به سرمایه گذاری دارد و پالایشگاه ها چاره ای جز ارتقای کیفیت محصولات خود ندارند.

رئیس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی ایران بر لزوم ارتقای کیفیت پالایشگاه ها برای تولید محصول با کیفیت حداقل برای مبارزه با آلودگی هوا تاکید کرد و گفت: پس از توافق برجام تقریباً تمام پالایشگاه های کشور با کره جنوبی، ژاپن و سایر کشورها قرارداد امضا کردند و قرار شد پالایشگاه های کشور با همکاری آنها نوسازی و نوسازی شوند و یا سرمایه گذاری هایی انجام شود. بهبود کیفیت که متأسفانه با خروج آمریکا از برجام نتوانست چندان عملیاتی شود و امروز تنها دو پالایشگاه در کشور مانند اراک و ستاره خلیج فارس محصولاتی با تقریباً تولید می کنند. استانداردهای مورد نیاز است، اما بقیه پالایشگاه ها استانداردهای لازم را ندارند و محصولات آنها کیفیت قابل قبولی ندارد.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی ایران گفت: اکثر فرآورده های پالایش شده پالایشگاه های کشور اعم از بنزین، گازوئیل و حتی نفت کوره کیفیت قابل قبولی ندارند و این محصولات بی کیفیت هستند. محصولات برای تولید سایر فعالیت ها در اختیار صنایع و نیروگاه ها قرار می گیرد که ممکن است منجر به افزایش آلودگی هوا در شهرها شود.

وی در خصوص کیفیت گازوئیل تولیدی پالایشگاه ها گفت: در حال حاضر PPM گازوئیل تولیدی در پالایشگاه های ما 10 تا 15 هزار گوگرد دارد در حالی که در دنیا 10 یا حتی 50 است و این ارقام نشان دهنده کمیت گوگرد خطرناک در گازوئیل ما است. این امر نشان می دهد.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی ایران ادامه داد: این روغن‌های کوره تولید شده توسط پالایشگاه‌های کشور به واحدهای تولیدی عرضه می‌شود و متأسفانه آلایندگی فوق‌العاده بالایی دارد و اثرات مخربی برای واحدهای تولیدی دارد. هوای اطراف در طول زمان وارونگی هوا از طرفی واحدهای تولیدی و نیروگاهی چاره‌ای جز استفاده از این محصولات ندارند، زیرا با شروع سرما، گاز این واحدها به دلیل نیاز به مصارف خانگی قطع می‌شود و واحدها موظف به استفاده هستند. این محصولات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا