سایر موضوعات

پاسخ وزیر نفت به سوالات نمایندگان کمیته انرژی



سخنگوی کمیسیون انرژی شورای اسلامی از تشکیل کمیته ای به منظور توافق کمیسیون انرژی و مدیران عامل شرکت های تابعه وزارت نفت برای ارائه گزارش منابع و مصارف به مجلس خبر داد. از این شرکت ها

ملک شریعتی نیاسر در گفت وگو با ای بی اس نیوز، ضمن تشریح جلسه امروز کمیسیون انرژی شورای اسلامی، اظهار کرد: کمیسیون انرژی امروز میزبان وزیر نفت و معاونان وی بود تا به سوالات تعدادی از نمایندگان پاسخ دهند. در این جلسه چهار سوال اصلی مطرح شد. دو موضوع مورد توجه قرار گرفت و همکاران در دو موضوع از توضیحات وزیر قانع شدند.

وی افزود: دو موضوعی که با جدیت بیشتری مطرح شد، موضوع قانون پتروپالایشگاه ها بود که به دلیل عدم اجرا بازگردانده شد. پاسخ وزارت نفت این بود که ما به وظایف خود عمل کرده ایم و اساسنامه آن تهیه و تصویب و ابلاغ شده است. صندوق توسعه ملی هم تصویب شده و فقط منتظر مجوز تنفس غذا هستیم که از دفتر رئیس جمهور به دفتر رهبر معظم انقلاب هم نوشته شده است، فقط اجازه رهبری برای استفاده از منابع. صندوق و تاخیر در پرداخت مطالبات صندوق در حالی که تغذیه تنفسی این طرح ها گرفته شود الحمدلله پروژه ها در حال انجام و پیشرفت هستند.

نماینده مردم تهران در شورای اسلامی گفت: یکی از طرح های ارتقای کیفی پالایشگاه ها تا 3 تا 4 ماه آینده در شیراز به بهره برداری می رسد و امیدواریم بر اساس آن قانون شاهد اولین نفس اقتدار باشیم. نمایندگان از این موضوع متقاعد شدند. یکی از جدی ترین بحث ها بحث کیفیت سوخت نیروگاه ها بود که توسط آقای تقیانی نماینده اصفهان مطرح شد. آنها نیز به صورت مشروط محکوم شدند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: موضوع دیگری که مطرح شد بحث شفاف سازی و تنظیم منابع و مصارف بنگاه های زیرمجموعه وزارت نفت، شرکت ملی نفت، شرکت ملی گاز و سایر شرکت های زیرمجموعه وزارت نفت بود. تکلیف بند 2 قانون دارایی 1401 این بود که هر سه ماه یکبار صورتهای مالی سالهای گذشته و صورت مالی موقت سال 1401 هر سه ماه یکبار توسط وزارت نفت تهیه و به نیرو ارسال شود. و کمیته بودجه متاسفانه به موقع اجرا نشد. مقرر شد با وزارت نفت در مورد ساختار پیش بینی شده توسط کمیسیون به توافق برسند و در مورد چارچوبی برای گزارش دهی شرکت های تابعه وزارت نفت به توافق برسند.

وی افزود: این مقدمه بسیار خوبی برای اجرای یکی از سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب در برنامه هفتم توسعه است که در بند سوم بودجه اصلاحات ساختاری از طریق تنظیم و شفاف سازی منابع به آن اشاره شده است. . و هزینه های شرکت های تابعه وزارت نفت.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس افزود: بخش زیادی از منابع و درآمدهای دولت از نفت، گاز و پتروشیمی تامین می شود. درآمدهای اصلی که بخشی از منابع بودجه است. شفافیت باید به منشا این درآمدها و میزان تولید، صادرات و فروش داخلی مربوط باشد. شرکت های تابعه وزارت نفت در دوره های مختلف چه درآمدهایی داشته اند، چه بخشی در بودجه کشور بوده و چه بخشی صرف پروژه های خود شرکت نفت شده است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: باید در منابع و مصارف برابری وجود داشته باشد و این موضوع به عنوان ناظر به کمیسیون انرژی اعلام شود. متأسفانه در سال های اخیر این گونه نبود و وزارت نفت در ارتباط با شرکت ملی نفت تصمیم گیری می کرد. کار با مصوبه هیات مدیره شرکت ملی نفت انجام می شود و بسیاری از گزارش ها دقیق و مفصل در دست نمایندگان نبود.

وی افزود: اخیرا درآمدهای زیادی پیدا شده است. در سال 1400 113 هزار میلیارد تومان و پارسال بیش از 130 هزار میلیارد تومان از محل ال پی جی درآمد داشته و پیش بینی می شود در سال 1402 به 200 هزار میلیارد تومان برسد که این درآمدها جدید بوده و قبلاً در منابع و مصارف بودجه لحاظ نشده است. قوه مقننه یازدهم پیگیر شد تا موارد و نحوه مصرف این منابع را روشن کند. بخشی از این منابع باید سرمایه گذاری شود و بخشی در پروژه های عمرانی هزینه شود.

وی در پایان گفت: مقرر شد کمیته ای تشکیل شود و مدیران عامل شرکت های زیرمجموعه وزارت نفت با نمایندگان کمیسیون انرژی جلسه ای داشته و در مورد چارچوب گزارش دهی در مجلس به توافق برسند. از سوی دیگر وزارت نفت گلایه کرده است که در آخرین لحظات تصویب بودجه تصمیم دیگری برای برخی منابع ما گرفته می شود. تصمیم داریم از طریق سامانه نظارتی دیوان محاسبات بر این موضوعات نظارت کنیم.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا