چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

پاسخ مدیر سد چمشیر به شکایات زیست محیطی

شروع مطالعات فاز 2 بر اساس تحقق مطالعات فاز اول توسط مهندسین مشاور تهران سحاب در سال 1384 انجام شد و اسناد مناقصه در قالب EPCF تهیه گردید. پس از برگزاری مناقصه، شرکت های صابر، مهاب قدس و صفا نیکو سپاهان برنده آن شدند و قرارداد مربوطه در سال 1385 منعقد شد. همچنین بر اساس این اطلاعات، با توجه به اهمیت مسائل زیست محیطی در حوزه آبریز آبریز، دانشگاه صنعتی امیر کبیر و دانشگاه شیراز از دیگر مؤسسات تحقیقاتی کشور بوده است که مطالعات شناختی و محیطی در این زمینه انجام داده است.

مجری طرح چمشیر گفت: وجود سازند گچساران به معنای وجود نمک نیست و این موضوع با توجه به مطالعات گسترده که اطلاعات 69 گمانه بررسی شده و مدل‌سازی ژئوفیزیک سد چمشیر علاوه بر هرگونه رخنمون باید در همه جا مورد بررسی قرار گیرد. در این مخزن گنبدی وجود ندارد نمک سطحی نداریم اما اولین بقای نمک بیش از 300 متر از مخزن سد است.

اگرچه طبق روند بررسی، سد چمشیر در حال حاضر در انتظار اتمام مراحل بررسی پیش از بهره برداری است و فرآیند برداشت آب از این سد از دی ماه 1401 آغاز می شود، اما انتقادات زیادی به عملکرد آن وارد شده است که باید پاسخ داده شود. . مجلات علمی دارد.

محرنیا در توضیح انتقادات وارده به سد چمشیر در خصوص شور شدن آب رودخانه زهرا(س) گفت: موضوعی که دوستان در محل سد مطرح کردند، مشکل حل شدن نمک در مخزن پس از تخلیه مخزن است. با توجه به تداخل 36 درصدی مخزن و سد گچساران، این موضوع قبل از ساخت سد و در زمان طراحی مورد توجه کارفرما و سایر نهادهای پروژه قرار گرفت.

به گزارش ای بی اس نیوز، پروژه سد چمشیر یکی از پروژه های شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران است که با هدف تعدیل کیفیت رودخانه شور زهرا در 25 کیلومتری جنوب شرقی شهر دوگنبدان (گچساران) مرکز شهرستان گچساران. در استان کهگیلویه و بویار احمد قبل از پیوستن به رودخانه خیرآباد، در نزدیکی رودخانه زهرا در محلی به نام تنگه چم شیر در نزدیکی مرز استان بوشهر ساخته شده است.

وی افزود: پس از صدور پروانه ساختمانی، در طول مدت ساخت و ساز و تا این زمان بازدید ناظران سازمان حفاظت محیط زیست در سطوح مختلف به صورت مستمر از پروژه انجام شده و رعایت الزامات زیست محیطی با دقت صورت گرفته است. نظارت شد. .

سد چشمیر یکی از بزرگترین سدهای کشور و بزرگترین سد غلتکی بتنی غرب آسیا در روزهای اخیر چشم فعالان محیط زیست را به خود جلب کرده است. مهمترین بحث فعالان محیط زیست در خصوص این سد، شور شدن آب است. رودخانه زهرا پس از خشک شدن چمشیر و نادیده گرفتن این موضوع در ارزیابی های زیست محیطی سد چمشیر. محمود محرنیا مجری پروژه سد چمشیر در پاسخ به شبهات مطرح شده در خصوص سد چمشیر به ای بی اس نیوز گفت: با بررسی های گسترده ای که اطلاعات 69 گمانه و مدل سازی ژئوفیزیک در چمشیر بررسی شده است، هیچ گونه برآمدگی گنبد نمکی بر روی سد چمشیر نداریم. سطح این مخزن

محرنیا خاطرنشان کرد: کارفرما با وسواس خاصی پیگیر مسائل زیست محیطی سد چمشیر بوده و هدف اصلی از ساخت سد اساساً ارتقای کیفیت آب رودخانه زهرا است.

وی در تشریح جزئیات سد چمشیر گفت: اگر بخواهم مقدمه ای در مورد سد چمشیر بگویم باید گفت که این سد اولین ابزار مدیریت منابع آب است که بر روی رودخانه زهرا با بازدهی 2.3 میلیارد مکعبی ساخته شده است. متر آب در سال و استفاده از آن منابع آب را قبل از ورود به دریا فراهم می کند.

به عبارت دیگر، زمانی که میزان آب رودخانه به ویژه در بازه زمانی خرداد تا مهر هر سال به دلیل کاهش آب رودخانه افزایش می یابد، شوری آب رودخانه زهرا افزایش می یابد و محیط زیست تحت تأثیر قرار می گیرد.

بازرسان سازمان حفاظت محیط زیست به طور مستمر از این پروژه بازدید کردند

اطلاعات دریافتی از جامعه مدیریت منابع آب ایران نشان می دهد که روند مطالعاتی ساخت این سد از سال 67 بدون توجه به موضوع تامین اعتبار روی میز بوده است. در سال های 1367 تا 1368 ساخته شده است. مطالعات فاز اول سد مخزنی چم شیر، دهانه های مربوطه با مشارکت مهندسین مشاور پاراب فارس و مهندسان مشاور تهران سحاب در سال 1373 آغاز و در سال 1381، فاز 1 تصویب شد

دست اندرکاران اجرای این سد می گویند نگاهی به فرهنگ مردم در پایین رودخانه زهرا گواه دیگری بر شوری بودن این رودخانه است که در مزارعی مانند باغ های زیتون تنها امکان کشاورزی در ماه های خاص وجود دارد. سال در فصل زمستان استفاده از منابع آبی است. در سایر ماه های سال به دلیل افزایش شوری آب، امکان استفاده از منابع آبی وجود ندارد.

مدیر پروژه سد چمشیر در پاسخ به انتقادات وارده به سد گفت: اولین چالش سد چمشیر گذراندن تمامی مراحل ارزیابی زیست محیطی و مجوز زیست محیطی از سازمان حفاظت محیط زیست بود.

وی ادامه داد: سازند گچساران از جنوب ترکیه تا شمال ایران امتداد دارد و سدهای زیادی در کشورهای مختلف از جمله سد موصل در عراق و سد کوثر در ایران وجود دارد.

انتهای پیام

نشتی نمک در مخزن سد چمشیر وجود ندارد

پاسخ مجری به اما و اگرهای محیطی

پاسخ مدیر سد چمشیر به شکایات زیست محیطی

تامین مالی این سد توسط کنسرسیوم ایران و چین به مبلغ 203 میلیون یورو در دستور کار قرار گرفته و عملیات ساخت آن از سال 1392 آغاز شده است، توجه به روند تامین مالی پروژه حاکی از آن است که طرح احداث سد چمشیر یکی است. از پروژه های موفق تامین مالی شده توسط چین مورد بررسی قرار گرفته و در زمان مقرر به نتیجه رسیده است. بر اساس گزارش مرکز پژوهش های شورای اسلامی، شش چشمه آب شور در حوضه آبخیز زهرا رود وجود دارد که سالانه بیش از 2.5 میلیون تن نمک را به پایین دست سد منتقل می کنند و در بازه های زمانی سال شاخص شوری برابر است. 7 آزمایش برابر با حد مجاز.

مدیر پروژه چمشیر ادامه داد: رودخانه زهره در 9 ماه از سال به دلیل کاهش دبی آب دچار افت کیفیت می شود و سد چمشیر از این افت کیفیت جلوگیری می کند و شاخص های این منطقه را در رودخانه زهر تنظیم می کند. ذخیره آب در 3 ماه سیل و رهاسازی تدریجی آن.

هدف از احداث سد چمشیر تعدیل کیفیت رودخانه زهرا است

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *