این استاد دانشگاه افزود: ارائه تضمین های معتبر و واقعی و همچنین امکان بررسی نحوه انجام تعهدات از سوی طرف های دیگر و به ویژه آمریکا، دو موضوع مهمی است که ایران بر اساس تجربه قبلی برجام به دنبال دستیابی به آن است. اگر در توافق جدید محقق شود، می توان گفت ایران به توافق خوبی رسیده است.
انتهای پیام/
او اضافه کرد: تهدید دوم برای یک توافق خوب، موانع قانونی بالقوه ساختار سیاسی و قانون اساسی ایالات متحده است که ممکن است به اندازه یک رئیس جمهور جدید، مانند دوره ترامپ، برای توافق الزام آور نباشد.
ذبیحی ادامه داد: البته باید برای این مشکل نیز راه حلی اندیشیده شود و راه حل های تضمینی اندیشیده شود، بنابراین هزینه چنین اقدام غیرقانونی برای هر رئیس جمهور آمریکا بسیار سنگین است.
یک کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه ارائه تضمین و راستی آزمایی دو ویژگی اصلی یک توافق خوب است، گفت: طرفین به ویژه اسرائیل سه تهدید اصلی یک توافق خوب هستند.
رضا ذبیحی وی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، در خصوص نشانه های یک توافق خوب، گفت: توافق خوب برای ایران توافقی است که علاوه بر منافع اقتصادی برای ایران، تضمین کند که آمریکا از برجام خارج نمی شود. و امکان تایید شدن.
این استاد دانشگاه ادامه داد: اگر غرب و به ویژه دولت جدید آمریکا این نگرانی واقعی و غیرقابل انکار را درک کرده و تلاش خود را برای رفع آن مضاعف کند، احتمال یک توافق خوب افزایش می یابد، اما ناتوانی غرب در درک این موضوع. مشکل جدی ایجاد می کند این یک معامله خوب و حتی یک تهدید برای کل مذاکره است.
اولین تهدید برای یک توافق خوب، بزرگ نمایی برخی کشورهای غربی یا بی توجهی آنها به خواسته های منطقی ایران است.این پژوهشگر روابط بین الملل در پاسخ به سوال دیگری در این خصوص مبنی بر اینکه موانع احتمالی دستیابی به یک توافق خوب چیست؟ وی همچنین گفت: اولین تهدید برای رسیدن به توافق خوب، زیاده خواهی برخی کشورهای غربی یا بی توجهی آنها به خواسته های منطقی ایران است.
ذبیحی در پایان خاطرنشان کرد: البته ایران همانطور که تاکنون رویکرد خوبی در این زمینه از خود نشان داده است، پس از آن باید تلاش خود را دوچندان کند تا کشورهای منطقه متوجه احیای برجام شود. تهدیدی برای آنهاست.” و اینکه آنها نیز در مزایای چنین توافقی سهیم خواهند بود.
این کارشناس مسائل بین الملل در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه توافق خوب چه دستاوردهایی برای کشور ما خواهد داشت؟ وی گفت: احیای برجام از اهمیت ذاتی برخوردار است و پیامدهای انکارناپذیری برای شرایط اقتصادی و اجتماعی ایران خواهد داشت. به عنوان مثال امکان فروش نفت بدون محدودیت و برقراری روابط مالی ایران و نظام بانکی جهانی در قالب ابزارهایی مانند سوئیفت از جمله نتایجی است که با احیای برجام حاصل می شود. کشور.
ذبیحی افزود: البته آنچه از یک توافق خوب انتظار می رود، همانطور که اشاره شد، علاوه بر منافع اقتصادی ایران، داشتن ضمانت و راستی آزمایی است و بنابراین، اگر چنین عناصری در توافق وجود داشته باشد، احتمالاً توافق حاصل شده است. ثبات داشته باشید بهره بیشتری ببرید و این منجر به ثبات و امنیت اقتصادی بیشتر برای مردم، تولیدکنندگان و فعالان تجاری خواهد شد..
ذبیحی افزود: به عنوان مثال اگر ایران ضمانت عدم خروج آمریکا از برجام را بخواهد، با توجه به اینکه قبل از خروج آمریکا از برجام، ایران به آن عمل کرده است، درخواستی منطقی و بجا است. تمام تعهدات خود را انجام داده و هزینه های اقتصادی و اجتماعی هنگفتی را طی سه سال گذشته پرداخت کرده است.
وی خاطرنشان کرد: البته به نظر می رسد با پیشرفت مذاکرات، احتمال این گونه نفوذها کم شده و طرف های مذاکره با در نظر گرفتن همه جوانب تلاش کرده اند تا مخالفان را به احیای برجام ترغیب کنند. اعلام کرد.
ایران باید تلاش های خود را مضاعف کند تا به کشورهای منطقه بفهماند که احیای برجام تهدیدی برای آنها نیست و آنها نیز در مزایای چنین توافقی سهیم خواهند بود.
کارشناس مسائل بین الملل ادامه داد: سومین تهدید و مانع احتمالی برای دستیابی به یک توافق خوب، فشار بخشهای خاصی از منطقه بهویژه اسرائیل است که میتواند بر طرفهای مذاکره با ایران برای اتخاذ موضع قویتر در مذاکرات اعمال شود.