وی گفت: “ما نگران شرکت های بزرگ گردشگری هستیم که سالهاست با ایران همکاری می کنند و هیچ پاسخ قطعی برای آنها نداریم.” ما نمی دانیم ویزای توریستی کی صادر می شود. اگر تصمیم به جایگزینی بازارهای دیگر بگیرند ، بازگشت آنها به لیست مقصد برای آنها دشوار خواهد بود. در هر صورت ، مشکل ایران فقط تاج نیست. دیگری قرار بود به ایران برود. مسائل زیادی وجود دارد و بهانه های زیادی برای حذف مقصد ایران وجود دارد.
پورفرج در مورد وضعیت درخواست های سفر به ایران ، با توجه به موقعیت کشورمان در واکسیناسیون و تعداد بیماران کرونری نسبت به آمار جهانی ، گفت: گردشگران مانند گذشته به ایران سفر می کنند ، اما کسانی هستند که مایل به سفر هستند ؛ افرادی که قبل از کرونا بلیط سفر و هواپیما به ایران خریداری کرده بودند و نمی توانستند به ایران بیایند و پول آنها ثابت است و اکنون که واکسینه شده اند و در امنیت هستند می خواهند تکالیف و پروژه های خود را بدانند. تقاضای جدیدی نیز وجود دارد ، مخصوصاً برای کسانی که با ماشین از راه می روند و قصد عبور از ایران یا جاده ابریشم را دارند.
انتهای پیام
وی با اشاره به ضرر مالی گردشگری و خروج جبران ناپذیر کارشناسان صنعت ، گفت: گردشگری آخرین نفس خود را می کشد و بسیاری نفس خود را از دست داده اند. من به طور مفصل در مورد ویزا با وزارت امور خارجه صحبت کرده ام ، اما آنها همچنین می گویند که آنها از اختیارات کامل برخوردار نیستند و ستاد ملی کرونا باید دستور مربوطه را صادر کند.
وی افزود: از سوی دیگر ، کشورهای دیگر در منطقه بسیار فعال شده اند ، به عنوان مثال ، اسرائیل گزارش های منظم سفر را با مشارکت امارات متحده عربی تهیه کرده و در منطقه فعالتر شده است. عربستان سعودی به عنوان یک بازار گردشگری در حال ظهور ، سازمان های بزرگی تاسیس کرده است و هزینه زیادی را صرف معرفی کشورش به عنوان یک مقصد جدید گردشگری می کند. قطر و دیگر کشورهای اروپایی نیز برای جبران رکود طولانی مدت کرونا در آینده نزدیک گام هایی را برداشته اند و در حال پیاده سازی اند و ما در ایران هنوز نمی دانیم که می خواهیم چه کار کنیم ، مرزها را به روی گردشگران خارجی بسته ایم. و ما حتی نمی دانیم چه زمانی می توانیم گردشگر داشته باشیم. بپذیریم. فقط به این دلیل که ستاد ملی کرونا با بخش گردشگری مشورت نمی کند و حتی به طور مستقل سیاست گذاری نمی کند. اکنون زمان خرد ، تأمل و استفاده از خرد و دانش اقتصادی است.
وی افزود: وقتی به همان تعداد درخواست منفی پاسخ می دهیم ، پس از مدتی و در حالی که این شرایط پابرجاست ، طبیعی است که آنها به کشورهای دیگر بروند و مسیر خود را تغییر دهند و حتی یک کشور دیگر را برای سفرهای جاده ای جایگزین کنند. ما همه این تجربیات را در گذشته داشته ایم و می دانیم که هزینه و انرژی زیادی برای بازگشت ایران به لیست مقصدهای سفر وجود دارد.
طی یک سال گذشته ، وعده های زیادی برای از سرگیری صدور ویزای توریستی ایران داده شده است. اخیراً عزت الله ضرغامی ، وزیر میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی در این باره با رئیس جمهور صحبت کرده است ، اما هنوز چراغ سبز نشده است. و صدور روادیدهای توریستی ایران پس از 19 ماه تعلیق ، وضعیت هنوز نامعلوم است. ابراهیم پورفرج ، رئیس هیئت مدیره انجمن تورگردانان ایران به ای بی اس نیوز گفت: بسیاری از کشورها بیش از 50 درصد و حتی 70 درصد واکسینه شده اند و گردشگران آنها سفر خود را آغاز کرده اند. ذائقه گردشگران تحت تأثیر کرونا تغییر کرده است و در منطقه ما تقاضا برای سفرهای جاده ای ، به ویژه در امتداد جاده ابریشم وجود دارد. با این حال ، در این شرایط ، کشور ما که در جاده ابریشم قرار دارد و بخش مهمی از این جاده را تشکیل می دهد ، مرز را برای گردشگران خارجی بسته است.
وی می افزاید: “بسیاری از کشورها ممنوعیت سفرهای بین المللی را لغو کرده و حتی مقررات قرنطینه را با کارت های واکسیناسیون ، PCT و قوانین خاص و گاه سختگیرانه برای گردشگران خارجی برداشته اند. “
رئیس هیئت مدیره انجمن گردشگران ایران با اشاره به ممنوعیتی که تنها شامل صدور ویزای توریستی و زیارتی می شود ، در حالی که ویزای پزشکی ، تجاری و تحصیلی صادر می شود و ورود و خروج شهروندان ایرانی محدود نیست ، گفت: ما به آنها اجازه ورود به کشورمان را نمی دهیم و نگران هستیم که به ویروس مبتلا شوند ، اما آیا به بیماران ویزا می دهیم تا وارد کشور ما شوند و به بیمارستان بروند؟ این بحث بیش از یک سال است ادامه دارد ، اما کسی نیست که به آن پاسخ دهد. آنها حتی مهلت پاسخگویی به همتای خارجی یا گردشگر را به ما نمی دهند.
رئیس انجمن تور اپراتورهای گردشگری ایران هشدار داده است که علاوه بر عربستان سعودی ، اسرائیل در بازار گردشگری منطقه فعالتر شده است و ادامه تعلیق ویزای توریستی فقط کار را برای ایران دشوارتر می کند.
پورفرج با اشاره به وعده ها و مهلت های فراوان برای از سرگیری صدور روادید ، گفت: “آنها باید حداقل زمان مشخصی را برای از سرگیری صدور ویزا و برنامه ورود گردشگران خارجی به ایران اعلام کنند و متعهد به اجرای آن شوند. ما گردشگر را می شناسیم و واکنش آژانس خارجی باید چگونه باشد و وظیفه مقصد ایران در بازار جهانی را روشن کند.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز