دیروز، توییتر به طور ناگهانی حساب های بیش از شش خبرنگار از ایالات متحده آمریکا را به حالت تعلیق درآورد. این تعلیق که بدون اخطار پنجشنبه شب انجام شد، در حالی صورت گرفت که ماسک خبرنگاران را به نقض یکی از قوانین جدید توییتر متهم کرد که یک روز قبل از تعلیق معرفی شده بود و کاربران را از افشای مکان افراد منع می کند.
این گروه از روزنامه نگاران اخیرا اسنادی مبنی بر تعلیق حساب کاربری توییتر منتشر کرده اند که اطلاعاتی درباره حرکت جت شخصی ماسک منتشر کرده بود. حساب کاربری توییتر توسط ماسک پس از به اشتراک گذاشتن اطلاعات عمومی به حالت تعلیق درآمد. در مقالات مطبوعاتی منتشر شده توسط خبرنگاران، هیچ اطلاعی از مکان فعلی یا محل نگهداری هیچ یک از اعضای خانواده “ماسک” وجود نداشت.
حالا همان جمله ای که ماسک بلافاصله پس از مالکیت توییتر در حساب کاربری خود منتشر کرده بود برای او دردسرساز شده است. وی در روزهای اخیر به دلیل تعلیق حساب کاربری چندین منتقد و روزنامهنگار مورد انتقاد قرار گرفت و در نهایت موج اعتراضات باعث شد به دلیل مغایرت با آنچه که در ابتدا ادعا کرده بود، با تنزل جایگاه خود موافقت کند.
اما «ماسک» پس از نتیجه همه پرسی که در توییتر ترتیب داده بود، حساب این روزنامه نگاران را به حالت اولیه بازگرداند. حدود 3.7 میلیون نفر در این همه پرسی دو طرفه شرکت کردند و 57 درصد از کاربران به لغو سریع تعلیق حساب این خبرنگاران رای دادند. پس از رای گیری، ماسک در توییتی اعلام کرد که اکنون حساب های کسانی که پست خود را منتشر کرده اند را تعلیق می کند.
انتهای پیام
چند ماهی است که ایلان ماسک توییتر را خریده است، این شبکه اجتماعی همچنان موضوع بحث و جدل است. جنجالهایی از نوع “ماسک” که از زمانی شروع شد که در توییتر شروع شد و پس از خرید آن بسیار بیشتر شد. اخیراً بود که توییتر تقریباً نیمی از کارمندان خود را برای کاهش هزینه ها و ترویج اخلاق کاری جدید اخراج کرد. ماسک در ماه مه امسال توییتر را به قیمت 44 میلیارد دلار خرید و در ابتدا در توییتی نوشت که “حتی بدترین منتقدان من باید در توییتر بمانند زیرا آزادی بیان همین است.”
روز پنجشنبه، ایلان ماسک حساب توییتر گروهی از روزنامه نگاران فناوری را در رسانه هایی از جمله CNN، واشنگتن پست و نیویورک تایمز به حالت تعلیق درآورد. به گفته ماسک، این گروه از خبرنگاران قوانین جدید توییتر در مورد حفظ اطلاعات مکان را نقض کرده بودند.
به گزارش ای بی اس نیوز، گاردین در خبری اعلام کرد که در پی انتقادات جهانی از تعلیق حساب کاربری چند روزنامه نگار آمریکایی و برگزاری همه پرسی در توییتر، سرانجام «الون ماسک» اعلام کرد که اکانت خبرنگاران را برمی گرداند.
ایلان ماسک حساب های توییتری روزنامه نگاران منتقد خود را به حالت تعلیق درآورده است
دولت آلمان در واکنش به اقدام اخیر «توئیتر» اعلام کرد که آزادی رسانه ها نباید با تصمیمات ناگهانی خاموش یا روشن شود و دولت انگلیس نیز نگران تعلیق حساب های توییتر این روزنامه نگاران بود. سخنگوی رسمی ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا، گفت که شرکت های فناوری باید بین حفاظت از کاربران خود و حفظ آزادی بیان تعادل ایجاد کنند.
نایب رئیس کمیسیون اروپا نیز به نمایندگی از اتحادیه اروپا با انتشار توییتی در واکنش به تعلیق حساب های این خبرنگاران نوشت: «خبر تعلیق خودسرانه خبرنگاران در توییتر نگران کننده است.
بیشتر بخوانید:
تعلیق حسابهای این روزنامهنگاران پس از آن لغو شد که استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل پیشتر اعلام کرده بود که سازمان ملل از تعلیق حسابهای روزنامهنگاران برجسته در خبرگزاریهایی که اطلاعاتی درباره ایلان ماسک و شرکتش منتشر کرده بودند، بسیار ناراضی است.
«دوجاریک» با تاکید بر اینکه صدای اصحاب رسانه نباید در تریبونی که طرفدار آزادی بیان است خاموش شود، گفت: «در زمانی که روزنامهنگاران در سراسر جهان با سانسور، تهدید و مشکلات ناخوشایندتر مواجه هستند، این «اقدم» توییتر) پیامد خطرناکی خواهد داشت.”