وعده وزارت نیرو برای ایجاد تحول در انرژی های تجدیدپذیر
در حال حاضر ظرفیت پروژه های انرژی های تجدیدپذیر بادی و خورشیدی معادل 1100 مگاوات است و طبق وعده معاون وزیر نیرو، سال 1403 سال تحول انرژی های تجدیدپذیر در صنعت برق کشور خواهد بود.
به گزارش ای بی اس نیوز، در حال حاضر ظرفیت نیروگاه های تجدیدپذیر کشور به یک هزار و 100 مگاوات افزایش یافته است که با تولید سالانه 2154 میلیون کیلووات ساعت برق و همچنین مصرف سالانه 685 میلیون متر، کمبود برق به ویژه در ساعات اوج مصرف را کاهش داده است. معادل گاز طبیعی از انتشار یک میلیون و 664 هزار و 578 هزار تن آلاینده های زیست محیطی جلوگیری کرده و 530 هزار و 735 هزار متر مکعب آب در فرآیند تولید برق صرفه جویی می کند.
امروزه به دلیل مشکلات اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی، استفاده از انرژی های تجدیدپذیر به عنوان جایگزین مناسبی برای انرژی های فسیلی توصیه می شود، زیرا کاهش ذخایر سوخت های فسیلی از یک سو و قیمت غیر واقعی این منابع از سوی دیگر نتیجه آن است. منابع مالی کشور به هدر رفت و در زمینه های مختلف به ویژه در صنعت برق استفاده شد.
همچنین با توجه به شرایط اقتصادی کشور، احداث نیروگاه های حرارتی جدید به دلیل طولانی بودن مراحل ساخت و عدم تعادل سوخت در کشور به تنهایی نمی تواند پاسخگوی نیازهای فعلی و رشد بار شبکه سالانه باشد، زیرا برای این منظور احداث نیروگاه های تجدیدپذیر می توانند گزینه مناسبی برای مقابله با این مشکلات و دسترسی به برق پایدار در کوتاه ترین زمان ممکن باشند.
در همین راستا وزارت نیرو دولت سیزدهم طرح هایی را برای احداث نیروگاه های تجدیدپذیر ارائه کرد که از جمله آن طرح ساخت 10 هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر بود. برنامه ای که در آن تولید 4000 مگاوات برق از طریق نیروگاه های بادی خورشیدی، 3000 مگاوات نیروگاه بادی و 3000 مگاوات احداث نیروگاه های خودران پیش بینی شده است. اخیراً ساخت 30 هزار مگاوات نیروگاه های تجدیدپذیر در مدت پنج سال در جلسه شورای عالی انرژی تصویب شد که آینده روشنی را برای احداث نیروگاه های تجدیدپذیر در کشور متصور است.
ظرفیت انرژی های تجدیدپذیر در 10 سال آینده حداقل 30000 مگاوات خواهد بود
همایون حائری – معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی اخیرا در این خصوص اظهار داشت: با حمایت وزیر نیرو و فعالیت های ستبا در حوزه انرژی های تجدیدپذیر طی دو سال گذشته پیشرفت های رضایت بخشی حاصل شده است. فضای مناسبی برای موضوع انرژی های تجدیدپذیر در کشور ایجاد شد تا پنل های خورشیدی و توربین های بادی توسط متخصصان ملی در کشور ساخته شوند.
وی با اشاره به تشدید احداث نیروگاه های تجدیدپذیر به ویژه نیروگاه های خورشیدی در کشور، گفت: بی شک سال 1403 سال تحول انرژی های تجدیدپذیر در صنعت برق کشور خواهد بود. بر اساس مجوز شورای اقتصاد، هم اکنون 3 تا 4 هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی در دست ساخت است و با فراهم شدن زیرساخت ها و برنامه ریزی های مناسب و لازم، این تحول در حوزه برق کشور صورت می گیرد.
معاون وزیر برق و نیرو اعلام کرد: ظرف 10 سال آینده حداقل 30 هزار مگاوات از انرژیهای تجدیدپذیر در بخش برق خواهیم داشت و پروژههای آینده متکی به انرژیهای تجدیدپذیر خواهند بود. پرونده انرژی های تجدیدپذیر در صنعت برق به طور جدی باز شده است و در سال آینده انرژی های تجدیدپذیر بخش قابل توجهی از سبد سوخت نیروگاه ها را به خود اختصاص خواهند داد.
وی با ارزیابی سرمایهگذاری در این زمینه گفت: صندوق توسعه ملی و شرکتهای بزرگ ملی در این زمینه سرمایهگذاریهای خوبی انجام دادهاند که سال به سال سرمایهگذاری در انرژیهای تجدیدپذیر با در نظر گرفتن رشد فناوری افزایش مییابد و حتی ممکن است با توجه به اقتصادی بودن بیشتر باشد. مزایای زیست محیطی
مصوبه دولت سیزدهم این است که مجموع ظرفیت پروژه انرژی های تجدیدپذیر از سال 1372 تا 1400 معادل 858.5 مگاوات بوده و از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون 225 مگاوات به این ظرفیت اضافه شده است.
79 درصد از کل ظرفیت پروژه های انرژی های تجدیدپذیر قبل از دولت سیزدهم و 21 درصد پس از آن دولت اضافه شد. استفاده از ماده 12 قانون رفع موانع تولید، ماده 16 قانون جهش بر اساس دانش و مصوبات شورای اقتصاد و روش خرید تضمینی برق از عوامل موثر در توسعه انرژی های تجدیدپذیر است.
افزایش امنیت انرژی، رفع عدم تعادل بین تولید و مصرف در مدت زمان کوتاهتر، کاهش انتشار گازهای گلخانهای و حفظ محیطزیست با کاهش سوختهایی مانند گازوئیل، افزایش بهرهوری انرژی از جمله موارد مهمی است که صنعت برف را به سمت استفاده بیشتر از انرژیهای تجدیدپذیر سوق میدهد. منابع انرژی. انرژی.
انتهای پیام