سایر موضوعات

وعده های مکرر و جلسات ناموفق شورای قیمت

تاخیر 45 روزه شورای قیمت در تعیین و اعلام نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی برای سال زراعی جدید خلاف قانون بوده و موجب بلاتکلیفی و نگرانی کشاورزان شده است.

وعده های مکرر و جلسات ناموفق شورای قیمتبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، شورای اسلامی شهر سه سال پیش به طرح یک فوریت اصلاح تبصره یک و دو ماده واحده قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی رای مثبت داد. برای قیمت گذاری و سیاست گذاری کالاهای کشاورزی، برای تعیین قیمت کالاهای کشاورزی و حمایت از کشاورزان تعیین شده است.

این شورا دارای یازده عضو، دو نماینده بدون رای از کمیسیون کشاورزی مجلس، سه عضو کابینه به ریاست وزیر جهاد و 6 عضو غیردولتی متشکل از رئیس سازمان نظام مهندسی از رئیس سازمان نظام مهندسی است. سازماندهی سیستم سازمان نظام صنفی کشاورزی، رئیس بنیاد گندم، رئیس اتحادیه تعاون روستایی و دو نفر از کارشناسان منتخب با حکم وزیر در این شورا عضویت دارند و در مورد 32 محصول اساسی کشاورزی و باغی که اکثر آنها مهم گندم است

بر اساس تبصره ۲ ماده ۲ قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی، دولت موظف است قیمت محصولات را حداقل ۳ ماه قبل از شروع تبلیغات کشاورزی و در نهایت تا پایان تیرماه تعیین کند. ، پس از تعیین قیمت های مصوب، طبق قانون به کشاورزان اطلاع رسانی و اطلاع رسانی شود. اواخر تیرماه آخرین فرصت برای اعلام قیمت خرید تضمینی کالاهای کشاورزی از جمله گندم است.

اما اعلام قیمت خرید تضمینی گاه با تاخیر و یا همراه با تغییرات همراه است، هرچند این تاخیر چندین بار ادامه داشته است، اما در برخی سال ها که به موقع و با قیمت مناسب اعلام شده است، با توجه به تمایل کشاورزان به کشت، کشاورزان به عنوان تولیدکننده باید قبل از شروع به کشت وظیفه خود را بدانند که بدانند چه محصولی، چه مقدار، کجا و به چه قیمتی بکارند.

اما جلسات روز دوشنبه هیات مدیره تا کنون نتیجه ای نداشته است، اعضای هیات مدیره اظهارات متفاوتی در خصوص تاخیر در اعلام قیمت خرید محصولات دارند.

مسئولان جهاد کشاورزی می گویند در حال صرف زمان هستیم تا متغیرهای بین المللی و سیاسی و همچنین میزان خریدی که در سال جاری داریم و تامین نهاده ها و میانگین عملکرد کشور در بخش ها و مناطق مختلف به دست آید تا بتوانیم همراهی کنیم. کشاورز و قیمت واقعی گندم تا آخرین لحظه قابل مشاهده است، این متغیرها روی محصول و قیمت آن تعیین کننده خواهد بود تا کشاورز بتواند سطح زیر کشت خود را حفظ کند.

این مسئولان همچنین مدعی هستند که برداشت گندم، جو و برنج هنوز کامل نشده است و به همین دلیل نمی‌توانیم قیمتی متناسب با گندم اعلام کنیم.

این در حالی است که نهادهای ذیربط و بخش خصوصی این دلایل را توجیهی برای تاخیر در اعلام قیمت‌ها می‌دانند که مبنای کارشناسی ندارد و خلاف قانون است و دولت و شورای قیمت به وظایف خود عمل نکرده‌اند.

در ابتدای این هفته، بالاخره جلسه شورا برگزار شد، هرچند با تاخیر برگزار شد، اما بدون نتیجه به پایان رسید، در حالی که چشم بسیاری از کشاورزان به این جلسه شورای قیمتی دوخته شده بود، اعضای این جلسه نتوانستند بر سر این موضوع به توافق برسند. تعیین قیمت و جلسه به روز دیگری موکول شد.

وعده های مکرر برای تشکیل جلسه شورای قیمت و تعیین قیمت و اعلام آن از سوی مراجع ذیربط حدود 45 روز از موعد قانونی عقب مانده و کشاورزان همچنان بلاتکلیف هستند و همین امر باعث شده تا برخی از زمین های کشاورزی زیر کشت نرود و کشاورزان شکایت کنند و قیمت را جویا شوند. شورا قیمت را به موقع به آنها اعلام کند.

بر اساس آمار وزارتخانه های جهاد کشاورزی نیمی از کشاورزان در آستانه فصل جدید کشاورزی هنوز نمی دانند گندم بکارند یا سایر محصولات این در حالی است که به گفته رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس، اعلام به موقع تضمینی قیمت خرید محصولات کشاورزی تا 25 درصد در راندمان تولید موثر است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا