وعده های معاون علمی؛ از ایجاد 10 تک شاخ دانش تا به کارگیری 3000 نخبه در سازمان های دولتی
حل مشکل مستاجر کارخانه نوآوری آزادی، ایجاد 10 شرکت بزرگ دانش بنیان، استخدام 3000 نخبه در دستگاه های دولتی و رفع موانع صدور مجوز برای شرکت های دانش بنیان از جمله مهم ترین وعده های کمیته علمی است. معاون توسعه جموری در این منطقه.
به گزارش ای بی اس نیوز، تا اسفند 1402 تعداد شرکت های دانش بنیان کشور به 9730 شرکت رسید که 90 درصد آنها در رده استارت آپ ها قرار دارند. یعنی شرکت های کمتر از 5 سال کمتر از 5 میلیارد تومان گردش مالی و زیر 10 نفر دارند و این شرکت ها نیاز به حمایت بیشتری دارند.
معاون علمی ریاست جمهوری طی یک سال گذشته وعده تقویت و توسعه اکوسیستم جدید کشور را داده است که به شرح زیر است:
حل مشکل اجاره کارخانه نوآوری
وضعیت کارخانه نوآوری آزادی روی خط مستقیم خبرگزاری ها قرار دارد. کارخانه نوآوری آزادی با سرمایه گذاری یک میلیاردی و با مشارکت پارک فناوری پردیس در ساختمانی اجاره ای نصب شد که دستور آزادسازی آن به درخواست مالک این ملک صادر شده و باید آزاد شود.
روح الله دهقانی فیروزآبادی; معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیسجمهور در خصوص پیگیریهای معاونت علمی رئیسجمهور در زمینه تخلیه کارخانه نوآوری و وضعیت ناپایدار این کارخانه، گفت: انشالله این کار را انجام خواهیم داد. ادامه دهید تا مشکلات او حل شود و کارهای خوبی انجام شود.
وی با بیان اینکه این اقدامات برای بهبود وضعیت کارخانه نوآوری آزادی یک سال است که اجرا شده است، گفت: مشکلات آن برطرف می شود و اطلاع رسانی می کنیم.
10 تک شاخ مبتنی بر دانش را طی 3 سال آینده ایجاد کنید
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور برای چندمین بار وعده رسیدن به 10 تک شاخ در سه سال آینده را تکرار کرد. دهقانی فیروزآبادی با تاکید بر اینکه برای رسیدن به این هدف سه برنامه را در دستور کار خود قرار داده اند که مجموعه ها را به فعالیت کنسرسیومی تشویق می کند و معتقد است این نقطه شروع تک شاخ شدن است.
وی دستور کار معاونت علمی را برای ایجاد 10 ابر شرکت یا یونیکورن طی سه سال آینده مطرح کرد و گفت: برای ایجاد یک ابرشرکت به سه پلتفرم نیاز داریم که شامل «حامیان بزرگ تحت عنوان پروژههای پیشران» است. ، “پروژه های لوازم خانگی و صنایع بزرگ” و “پشتیبانی خط صادرات ویژه”. این سه برنامه به عنوان بهترین ابزاری که ما ارائه می دهیم برجسته هستند. این ابزارها به طور خودکار گروه ها را تشویق می کنند تا گرد هم آیند و با هم کار کنند. کنسرسیوم، نقطه شروع ابرشرکت.
وی تاکید می کند که این شرکت ها باید به غول های فناوری کشور تبدیل شوند تا جانشین دیگر شرکت ها و استارتاپ های دانش بنیان شوند.
دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه سه برنامه مذکور در دستور کار معاونت علمی قرار دارد، اولین برنامه را ایجاد و نظارت بر پروژه های پیشران عنوان کرد و تاکید کرد: ما در معاونت علمی تاکنون تعریف کرده ایم. 26 مگا برنامه”. – پروژه ها و اجرای این پروژه ها عموماً بر اساس کنار هم قرار گرفتن چندین شرکت است. زیرا ابر شرکت از گرد هم آمدن چندین شرکت کوچک متولد شده است.
حمایت از محصولات لوکس
سال گذشته معاون علمی رئیس جمهور وعده حمایت از محصولات پیشرفته را داد. وی در این خصوص با بیان اینکه در حال حاضر فناوری هایی وجود دارد که باید اعمال شود و وارد بازار شود، گفت: در رویکرد جدید معاونت علمی، توجه ویژه ای به تعداد شرکت ها داریم. دست و از سوی دیگر. جریان کالاهای لوکس و مقیاس بزرگ و اقدامات جریان. در این راستا اقدامات متعددی از جمله تصویب و اجرای نظام ارزیابی بنگاه های دانش بنیان انجام داده ایم.
ایجاد یک پارک مشترک با ازبکستان
ایجاد پارک فناوری مشترک با ازبکستان از دیگر وعده های معاونت علمی ریاست جمهوری است و شایان ذکر است که از طرف ازبکستانی صحبت شد و مکان این پارک علمی و فناوری مشخص شد که احتمالاً در شهر سمرقند و جنب دانشگاه این شهر. .
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری تاکید کرد: تعاملات در خصوص مکان دقیق پارک علم و فناوری ایران و ازبکستان و فراخوان جذب کسب و کار ادامه دارد. من دوست دارم کار جذب مشاغل قبل از سال جدید به پایان برسد، اما به دلیل تغییر وزیر علوم ازبکستان و در نتیجه وقفه در کار، کار تا قبل از خرداد 1403 به پایان خواهد رسید.
وعده استخدام نخبگان در دستگاه های دولتی
وعده استخدام 3000 نخبه در دولت تا پایان سال 1402 از دیگر وعده های دهقانی است که از استخدام 3000 نخبه تا پایان سال 1402 در دولت خبر داده بود.
وی همچنین خاطرنشان می کند: 3000 ردیف شغلی ویژه برای دستگاه های اجرایی کشور اخذ و در سامانه دانا بنیاد ملی نخبگان اعلام شد و تقریباً 9800 نفر در این سامانه ثبت نام کردند.
رفع موانع صدور تاییدیه
دستیار علمی رئیس جمهور به برنامه های این نماینده مجلس برای رفع موانع کسب و کارهای دانش بنیان از جمله اخذ تاییدیه های لازم از دستگاه های دولتی اشاره می کند و تاکید می کند که این معاونت در واقع تسهیل گر بین گروه های دانش بنیان و فناور است. و دستگاه های دولتی و وزارتخانه ها و از این طریق سعی در ایجاد هم افزایی و تشکیل جلساتی با حضور نهادهای مختلف برای رفع موانع شرکت های دانش بنیان در اخذ تاییدیه های لازم از نهادهای دولتی دارد.
برنامه ریزی مسابقات بین المللی دیجیتال
دهقانی فیروزآبادی همچنین گفت: در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در حال برنامه ریزی یک سری مسابقات ملی و بین المللی در حوزه دیجیتال و فناوری هستیم.
وی می افزاید: یکی از بزرگترین دغدغه های ما این است که در حوزه فنی و مهندسی، اقبال کودکان کم شده است و باید برنامه های حمایتی به گونه ای برنامه ریزی شود که شاهد پیشرفت و اقبال کودکان در این حوزه ها باشیم.
اثربخشی بیشتر علوم انسانی
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور سال گذشته اولویت جدی این معاونت را توسعه و اثربخشی علوم انسانی در ارتباط با فناوری و پاسخگویی به مهمترین سؤالات این حوزه اعلام کرد.
برنامه پنج ساله کاهش تصادفات جاده ای با مشارکت سازمان های دانش بنیان
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به برنامه ملی کاهش خسارات جاده ای گفت: امیدواریم بتوانیم از توان بنگاه های دانش بنیان در معاونت علمی برای تزریق فناوری و توسعه برای کاهش تصادفات جاده ای استفاده کنیم. یک برنامه پنج ساله
حمایت از استارت آپ های دانش بنیان
دکتر رضا اسدی فرد، معاون توسعه کسب و کار دانش بنیان معاونت علمی اعلام کرد شرکت هایی که برای اولین بار محصول فناورانه تولید می کنند زیر چتر مصوبه معاونت علمی و فناوری قرار می گیرند.
اسدی فرد با اشاره به قابلیت های قانونی اولین تولید در ماده 10 قانون جهش تولید دانش بنیان و اعتبارات مالیاتی در ماده 11 این قانون گفت: تا قبل از سال 1396 دستگاه های دولتی به سختی می توانستند کالاهای فناورانه مورد نیاز خود را بر اساس شرایط تعیین شده جانمایی کنند. قانون مناقصه و برای رفع نیازهای خود مناقصه ای ترتیب دادند و محصولات فناورانه را وارد کردند. از سوی دیگر، اگر شرکت های دانش بنیان در این مناقصات شرکت می کردند، به دلیل اینکه هنوز محصولی تولید نکرده اند، رد می شدند. اما تصمیم معاونت علمی امکان بومی سازی راحت تری را فراهم می کند و روند واردات این محصولات را تغییر می دهد تا محصولات دانش بنیان ایرانی جایگزین محصولات وارداتی شوند.
وی تاکید کرد: در این راستا نیاز دستگاه های اجرایی به جای واردات پرهزینه توسط شرکت های دانش بنیان با توانمندی بالا تامین می شود و شرکت هایی که برای اولین بار محصول فناورانه تولید می کنند زیر چتر تایید قرار می گیرند. از سوی معاونت علمی و فناوری و همچنین حمایت مالی از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی.
حمایت از شتاب دهنده های شریک صنعتی
مهدی الیاسی معاون سیاستگذاری معاونت علمی معاونت علمی معاونت علمی معاونت علمی معاونت علمی VP با اشاره به برنامه های حمایتی VP Science برای شتاب دهنده ها گفت: هر شتاب دهنده ای که بیشترین تعامل را با صنایع و کسب و کارها داشته باشد و بتواند در توسعه تحقیق و توسعه شرکت ها مشارکت داشته باشد، خواهد بود. پشتیبانی.
تلاش برای مکان یابی تجهیزات نمک زدایی آب
سیدمحمدمهدی نوربخش، دبیر مرکز توسعه اقتصاد مبتنی بر دانش آب، اقلیم و محیط زیست از برنامه معاونت علمی برای جانمایی تجهیزات صنعتی و نمکزدایی در آب در مقیاس وسیع که در حال حاضر وارداتی هستند، خبر داد. .
وی استفاده از آب دریا را یکی از راهکارهای اساسی کشور برای برون رفت از بحران آب برشمرد و گفت: در این زمینه وزارت نیرو اقداماتی را انجام داده و قبل از ما کشورهای دیگر نیز این کار را انجام داده اند. بنابراین، نرمکنندهها در استفاده از آب دریا نیز برای ما مهم هستند و برای برونرفتن از شرایط بحرانی ضروری هستند.
انتهای پیام