وی گفت: به گندمکاران امسال به ازای هر کیلوگرم گندم 12 هزار تومان علاوه بر 1500 تومان یارانه کشت پرداخت می شود.
هاشمی گفت: تا به امروز توزیع بارندگی ها خوب نبوده اما پیش بینی های خوبی برای بارندگی وجود دارد. علاوه بر این، با ارائه تغذیه و کودهای مناسب می توانیم عملکرد خوبی داشته باشیم و به خودکفایی برسیم.
رئیس بنیاد ملی گندم کاران ادامه داد: با کشت قراردادی و در اختیار قرار گرفتن این نهاده ها به صورت اعتباری در اختیار ذی نفعان این مشکل حل می شود.
وی گفت: امسال 500 هزار هکتار به سطح زیر کشت گندم دیم اضافه شده و از 4 میلیون به 4.5 میلیون هکتار افزایش یافته است و 2 میلیون تن گندم به صورت تر است.
وی افزود: بیش از 60 درصد کشت گندم در استان های مرکزی، جنوب غربی و غربی و بیش از 30 درصد کشت گندم در استان های جنوبی مانند خوزستان و سیستان و بلوچستان انجام شده است.
دو برابر قیمت کود
absnews
رئیس بنیاد ملی کشاورزان ادامه داد: با توجه به اینکه امسال قیمت گندم خوب است، کشاورزان از کشت گندم استقبال کرده اند.
وی گفت: هر کیسه 50 کیلوگرمی فسفات و پتاس هم اکنون به 600 هزار تومان رسیده که پارسال به قیمت 250 هزار تومان فروخته می شد.
هاشمی گفت: افزایش تولید در بخش گندم آبی به دلیل محدودیت هایی است که در تامین منابع آبی، افزایش تولید در واحد سطح و ارتقای بهره وری داریم.
استقبال کشاورزان از کشت گندم
وی افزود: از آنجایی که کودهای اوره در داخل تولید می شوند، مشکلی از نظر عرضه و قیمت آن نداریم، اما در خصوص فسفات و پتاس به دلیل وارداتی بودن، عرضه ارز و قیمت های بین المللی، قیمت این محصولات افزایش یافته است. در بازار زیاد است و خرید این محصولات برای کشاورزان سخت شده است.
ور در خصوص عرضه و قیمت کودهای شیمیایی در طرح کشاورزی جاری گفت: کودهای فسفاته و پتاسیمی با کمبود و گرانی مواجه است اما امیدواریم در قالب قراردادهای کشت به صورت اعتباری به کشاورزان عرضه شود. تا کشاورزان بتوانند مزارع خود را تغذیه کنند.
عطاالله هاشمی رئیس بنیاد ملی گندم کاران در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، با بیان اینکه بیشترین کشت گندم در سردترین استان های کشور مانند اردبیل، کردستان و کرمانشاه انجام شده است، گفت: به روش های دیم و آبی و تا پایان سال جاری به پایان می رسد.