اجتماعی

وضعیت ناوگان اتوبوسرانی تهران از «اورژانس» هم بدتر است/ اکثر اتوبوس های در حال تردد استاندارد یورو ۴ ندارند.رکنا


وضعیت ناوگان اتوبوسرانی تهران از این هم بدتر است

به گزارش خبرنگار ایلنا، در حالی که چندی پیش مهدی علیزاده، مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی از دریافت مجوز دولتی برای واردات 1000 دستگاه اتوبوس فرسوده توسط شهرداری تهران خبر داده بود، 20 خردادماه امسال داریوش گلعلی زاده، رئیس سازمان هوا و اقلیم ملی این سازمان اعلام کرد. حفاظت محیط زیست مرکز تغییر در یک برنامه تلویزیونی گفت: «650 دستگاه از این اتوبوس ها یورو 6 و سه سال عمر دارند، اما 350 اتوبوس استاندارد یورو 4 دارند و بین 10 تا 15 سال عمر دارند».

این در حالی است که با توجه به نگرانی از احتمال تشدید آلودگی هوای تهران در صورت واردات اتوبوس های فرسوده بالای 10 سال، هفته گذشته از سردار سید کمال هادیان فر، رئیس پلیس راهور فراجا در این زمینه جویا شدیم و وی نیز در پاسخ به رکنا به نقل از رکنا. ایلنا گفت: در بحث واردات اتوبوس های فرسوده باید دستورالعمل های تعیین شده از سوی دولت رعایت شود و این اتوبوس ها باید تاییدیه سازمان ملی استاندارد، سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت حراست و گمرک را دریافت کنند. جمهوری اسلامی و در صورت اخذ مجوز، منعی برای پلاک گذاری اتوبوس های فرسوده نداریم.

واردات اتوبوس های فرسوده به بخش خصوصی واگذار می شود

این سخنان رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور هنوز نتوانسته نگرانی ها مبنی بر افزایش آلودگی هوای تهران در صورت ورود 350 اتوبوس دست دوم قدیمی به ناوگان اتوبوسرانی پایتخت برطرف کند، به ویژه اینکه به گفته مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست، یورو 4 است. استانداردی قدیمی که بیش از 10 سال است که در اروپا منقضی شده است و در حال حاضر کشورهای اروپایی اتوبوس هایی با استاندارد یورو 6 تولید می کنند، بنابراین بهتر است اتوبوس هایی نزدیک به استانداردهای فعلی و حداقل آلایندگی به تهران وارد شود.

این نگرانی ها را با سیدمحمد آقامیری، نایب رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران در میان گذاشتیم و وی نیز در پاسخ به خبرنگار رکنا به نقل از ایلنا، گفت: موضوع واردات اتوبوس های فرسوده قطعی نشده است. البته شهرداری تهران مستقیماً این اتوبوس‌ها را وارد نمی‌کند، اما این کار به بخش خصوصی واگذار می‌شود، یعنی قرار است شرکت‌های خصوصی از دولت مجوز بگیرند و براساس دستورالعمل‌های صادر شده، دست دوم را وارد کنند. اتوبوس ها را بیاورند و به ناوگان اتوبوسرانی تهران و شهرداری بیاورند تا قرارداد نقشه برداری امضا کنند.

وی افزود: سازمان محیط زیست نباید در واردات اتوبوس های دست دوم سخت گیری کند چرا که اکثر اتوبوس های در حال تردد در شهر تهران بیش از 10 سال است که فعالیت می کنند و اکثر آنها یورو 4 ندارند. استاندارد.” بنابراین در شرایطی که ناوگان اتوبوسرانی تهران به شدت کمبود دارد، محدودیت های سازمان محیط زیست مبنی بر اینکه اتوبوس های وارداتی باید استاندارد یورو 6 داشته باشند، توجیهی ندارد. به خصوص که در حال حاضر اتوبوس استاندارد یورو 6 در کشور ما وجود ندارد.

میانگین زمان انتظار برای رسیدن اتوبوس به ایستگاه 45 دقیقه است

آقامیری گفت: مسئولان سازمان محیط زیست ابتدا باید وضعیت ترافیک تهران را ببینند و سپس در مورد واردات اتوبوس های دست دوم اظهار نظر کنند، حمل و نقل عمومی مجبور به استفاده از خودروهای شخصی است. برآوردها نشان می دهد که تقریبا 70 درصد شهروندان تهرانی با وسایل نقلیه شخصی تردد می کنند، اما در صورت اضافه شدن 1000 اتوبوس به ناوگان اتوبوسرانی پایتخت، این اتوبوس ها می توانند روزانه بین 500 هزار تا یک میلیون مسافر را جابه جا کنند که قطعاً آمار حمل و نقل را کاهش می دهد. یک نفر در تهران خواهد بود.

نایب رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: در حال حاضر میانگین زمان انتظار اتوبوس برای رسیدن اتوبوس به ایستگاه راه آهن تهران حدود 45 دقیقه است و حتی در برخی نقاط شهر این زمان به بیشتر می رسد. بیش از یک ساعت این در حالی است که طبق استانداردهای تعیین شده، شهروندان نباید بیش از 5 تا 10 دقیقه برای رسیدن اتوبوس منتظر بمانند. برای رسیدن به این استاندارد باید تلاش کنیم تا حد امکان تعداد اتوبوس های ناوگان اتوبوسرانی پایتخت افزایش یابد اما آیا با حساسیت های بیش از حد سازمان محیط زیست این امکان وجود دارد؟!

وی ادامه داد: مسئولان سازمان محیط زیست باید نگاه کلی به آلودگی هوای تهران داشته باشند و سپس در مورد کیفیت اتوبوس هایی که وارد شهر می شوند نظر بدهند. استاندارد یورو 4 چه آلودگی ایجاد می کند که فقط اتوبوس های یورو 6 را می خواهیم وارد کنیم؟ اگر اجازه اتوبوس‌های یورو 4 را ندهیم، باید اکثر اتوبوس‌های در حال حرکت در شهر را متوقف کنیم، اما آیا این امکان وجود دارد؟ این در حالی است که افزایش تعداد اتوبوس ها در ناوگان اتوبوسرانی پایتخت باعث کاهش چشمگیر تردد شهروندان با خودروهای شخصی می شود و خود این معضل به کاهش آلودگی هوای تهران کمک زیادی می کند.

وضعیت ناوگان اتوبوسرانی تهران بدتر از اضطرار

آقامیری با تاکید بر اینکه مسئولان سازمان محیط زیست و سایر مسئولان دولتی باید نگاه همه جانبه ای به معضلات آلودگی هوا و ترافیک تهران داشته باشند، گفت: پیش از این به مسئولان دولتی پیشنهاد داده بودم که کمبود ناوگان حمل و نقل عمومی و ترافیک تهران را درک کنند. از درب منزل تا محل کارشان فقط با مترو و اتوبوس رفت و آمد می کنند، بعد وقتی به این نتیجه می رسند که در وضعیت بدی هستیم، بعد از مجوزها و اعتبارات مربوط به حمل و نقل عمومی در پایتخت صحبت می کنند. تصمیم بگیر

این عضو شورای شهر با تاکید بر اینکه وضعیت فعلی ناوگان اتوبوسرانی تهران بدتر از وضعیت اضطراری است، خاطرنشان کرد: بر اساس استانداردهای تعیین شده، تهران به 10 هزار اتوبوس فعال نیاز دارد تا شهروندان حداکثر 5 تا 10 دقیقه در ایستگاه اتوبوس بمانند. اما اکنون تعداد اتوبوس های فعال پایتخت به کمتر از 2500 دستگاه رسیده است که این مشکل باعث شده است که تقریبا 70 درصد تردد روزانه شهروندان با استفاده از حمل و نقل مشترک انجام شود در حالی که برای رسیدن به استاندارد باید این رقم به 25 درصد کاهش یابد. شرایط

وی در ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به کمبود شدید اتوبوس در تهران، مدیریت شهرداری پایتخت با جدیت در تلاش است تا هر چه سریعتر این کمبود را جبران کند. در این راستا با همه اتوبوس‌سازان کشور صحبت کرده‌ایم که هرچقدر اتوبوس شهری تولید کنید، آن‌ها را می‌خریم و حاضریم علیرغم اینکه این شرکت‌ها تولید خود را متوقف کرده بودند، ودیعه لازم را به شما بدهیم. خط سال‌ها پیش، اما به آنها گفتیم که حتی برای راه‌اندازی مجدد این خط تولید به شما کمک می‌کنیم.

برای خرید اتوبوس خارجی مشکلی با تحریم نداریم

آقامیری در پاسخ به این سوال که آیا تحریم ها مانع از واردات اتوبوس های جدید از کشورهای خارجی شده و آیا این مشکل باعث شده شهرداری تهران اتوبوس های دست دوم وارد کند یا خیر، توضیح داد: اصلا اینطور نیست و ما هستیم. خرید اتوبوس از کشورهای خارجی ما با تحریم مشکلی نداریم اما چون قیمت اتوبوس های نو بسیار بالاست و هزینه خرید اعم از ارز و گمرک بسیار بالاست تا بتوانیم در هزینه ها صرفه جویی کنیم و بتوانیم با مبلغ مشخصی اتوبوس بیشتری بخریم. و در اسرع وقت برای رفع کمبود ناوگان اتوبوسرانی تهران به سراغ خرید اتوبوس های فرسوده رفتیم.

وی در پایان گفت: قطعا خرید اتوبوس از شرکت های داخلی سود بیشتری دارد، اما با توجه به اینکه ظرفیت تولید اتوبوس در داخل کشور در حال حاضر نمی تواند کمبود شدید ناوگان اتوبوسرانی تهران را جبران کند، به طور موقت به دنبال واردات دوم است. اتوبوس‌های دستی ما اتوبوس‌های بازسازی‌شده هستیم، یعنی اتوبوس‌هایی که کاملاً بازسازی شده‌اند و از نظر ظاهری و فنی شبیه اتوبوس‌های جدید هستند.


خبر از رکنا



اخبار خبرگزاری رکنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *