سالم الخبر: جایگاه، رشد و توسعه صنعت مواد اولیه دارویی در کشور باید بسیار بالاتر از شرایط فعلی باشد. در عین حال، بخشی از این موضوع در خود صنعت و بخشی از سیاستهای مدیریت زنجیره تامین سرچشمه میگیرد و قطعاً از سیاستگذار انتظار میرود که نگاهی کلی به زنجیره داشته باشد و نه فقط بخشی از آن.
این مطلب را دکتر محمد رضا عبدالله مدیرعامل شرکت آفان بهمن شیمی در گفتگو با خبرنگار سالم خبر بیان کرد و افزود: شرکت آفان بهمن شیمی یکی از شرکت های نسل جدید صنعت API است که به تازگی از سه سال پیش وارد این بازار شده است. با پروژه های بسیار برجسته در صنعت مواد اولیه، در حال بهره برداری است و امیدواریم در ماه های آینده به بهره برداری برسد.
وی تصریح کرد: یکی از اقداماتی که در ابتدای تاسیس شرکت انجام دادیم، فعال سازی بخش تحقیق و توسعه بود که شاید کمتر شرکتی از ابتدای فعالیت خود از این بخش استفاده می کرد، زیرا اکثر شرکت های آن زمان از نظر فعالیت، آنها نیز واحد تحقیق و توسعه خود را فعال کنند، اما ما از ابتدای تاسیس شرکت شیمی آفان بهمن فعالیت خود را با تحقیق و توسعه آغاز کردیم، این واحد سه سال است که بسیار فعال بوده و پروژه های ما به زودی در عرض سه سال به اتمام می رسد. تا چهار ماه آینده عملیاتی و تولید شود.
عبدالله همچنین ادامه داد: این آغاز به طور طبیعی نشان می دهد که ما به حوزه تحقیق و توسعه در این صنعت نگاه جدی داریم. در نتیجه این نظر، امروزه بیش از 11 مولکول جدید ساخته شده است که تعدادی از آنها برای اولین بار در کشور توسط تیم متخصص و مجرب این شرکت معرفی می شوند.
به زودی بخشی از آن وارد بازار مواد اولیه کشور می شود.
وی با تاکید بر اینکه تلاش می کنیم تولید مولکول هایی که از سازمان غذا و دارو مجوز گرفته اند را تسریع کنیم، افزود: تمرکز اولیه ما تولید مواد اولیه داروهای باکیفیت در گروه دیابت و درمان قلب و عروق است. ، ام اس ضد سرطان است، اما مولکول های جدید ما عمدتا در زمینه داروهای ضد سرطان خواهد بود.
عبدالله همچنین خاطرنشان کرد: 7 مولکول تولید شده توسط ایوان بهمن شیمی بر مبنای علمی است. یکی از ویژگی هایی که بسیار مورد توجه قرار گرفته و فعالیت ما را کمی متفاوت از سایر شرکت ها کرده است این است که ما جزو معدود شرکت های کشور هستیم که مراحل ساخت مواد اولیه دارویی را از مراحل اولیه سنتز انجام می دهیم. این در حالی است که بیش از 80 تا 85 درصد مواد اولیه تولیدی در کشور تنها یک مرحله ساخت (مرحله نهایی) را شامل می شود.
عبدالله در پاسخ به سوالی مبنی بر چالش های پیش روی صنایع مواد اولیه دارویی گفت: با توجه به چالش های پیش روی تولیدکنندگان مواد اولیه دارویی می توان به نوعی فشار یا انسداد قیمتی بر صنعت دارو اشاره کرد. محصول نهایی که بر سیاست های اقتصادی دولت در رابطه با شرایط تاثیر می گذارد بازگشت به قیمت گذاری اجباری. صنعت مواد اولیه و ذینفعان آن نیز از این موضوع بی بهره نیستند. اگرچه صنعت مواد اولیه دارویی الزامات جدی برای قیمت گذاری ندارد و قیمت گذاری در محدوده توصیه شده است، اما البته زمانی که فشارهای ناشی از قیمت گذاری در زنجیره بالادستی و پایین دستی ما به معنای …
صنعت داروسازی و داروی ساخته شده بر صنعت مواد اولیه نیز تاثیر می گذارد و نتیجه این می شود که همه به دنبال مدیریت هزینه و محصولات با قیمت مناسب تر یا کمتر هستند و در این صورت از عنصر کیفیت غفلت می شود.
وی ادامه داد: با وجود اینکه همه محصولات تولیدی استانداردهای لازم را دارند، با وجود یکسان بودن محصولات، آیا همه تولیدکنندگان استانداردهای GMP را رعایت می کنند؟ آیا همه با همان سطح دانش، ماشین آلات، رویه ها و تیم اختصاصی کار و تولید می کنند؟ اینها قطعا متفاوت هستند و متاسفانه شما هرگز نمی توانید این تفاوت ها را جدا کنید و این تفاوت ها را در قیمت محصولات پوشش دهید. بنابراین این نوع سیاست، صنعت را به سمت حداقل استانداردها، رویهها و شیوههای تولید خوب سوق میدهد، بنابراین سرمایهگذاران را از سرمایهگذاری برای دستیابی به سطوح بالاتر استانداردها، ماشینآلات مدرن و بکارگیری تیمهای متخصص میترساند.
عبدالله همچنین به یکی از مشکلات این صنعت اشاره کرد و افزود: چالش دیگر این صنعت مربوط به مسائل علمی است. با توجه به تولید محصولات دانش بنیان، مسلم است که هر چه تولید بیشتر از مراحل اولیه انجام شود، سطح دانش بهتر می شود. در صنعت مواد اولیه، یکی از اجزای دانش بنیان بودن، مرحله تولید و نصب است. طبیعتاً هر چه مواد اولیه از مراحل اولیه بیشتر تولید شود، سطح دانش بالاتر میرود که اتفاقاً به مواد پتروشیمی نزدیکتر است که در حال حاضر پتانسیل تولید زیادی از آن را در کشور داریم.
قطعا در این صنعت برای ما مزیتی ایجاد خواهد کرد
یک عمل
وی ادامه داد: اما صنعت به ندرت به این سمت حرکت می کند و یکی از دلایل آن این است که حمایت های ارزی عمدتا معطوف به مراحل پایانی تولید مواد اولیه است. اقلام مورد نیاز در مراحل اولیه چرخه تولید، اگرچه شامل نسبت بسیار بالایی از هزینه ها است، اما در ارز دولتی لحاظ نمی شود، مانند حلال ها، معرف ها، لوازم و تجهیزات تولید و آزمایشگاه.
عبداللهی همچنین ابراز امیدواری کرد: قطعا با توجه به این موضوع اگر حمایتی از صنایع مواد اولیه صورت می گیرد باید از ابتدای زنجیره با در نظر گرفتن مراحل تولید و توسعه انجام شود. مطمئناً در این زمینه کسانی که دانش بیشتری دارند تشویق به ارتقا و رشد علمی در این زمینه خواهند شد.
وی همچنین بیان کرد: مقررات و الزامات قانونی در برخورد با معاونت توسعه و تحقیقات صنایع مواد اولیه به صورت روتین با واحد تولیدی برخورد می کند. این بدان معناست که برای کار تحقیقاتی روی یک مولکول نمونه، تمام مراحل اداری باید تکمیل شود. لایسنس، IRC، حتی ارز و … را کنار بگذارید در حالی که در برخی موارد تهیه یک مولکول هزینه های کافی و مشکلات خاص خود را دارد و حتی ارز شامل تهیه این مولکول ها نمی شود.
عبدالله همچنین گفت: برخی ابهامات و تردیدها در این راه جدید و توسعه در صنعت تولید مواد اولیه به این دلیل است که شاید کمتر کار توسعه ای انجام داده ایم و بیشتر تمرکز و سیاست های ما بر روی سبد موجود است و در حال اجراست. همین است
دلیلش هم این است که اگر شرکتی بخواهد کمی متفاوت فعالیت کند، موانع بیشتری برایش اعمال می شود.
وی پیشنهاد کرد: به نظر می رسد نظر سیاست گذار این است که رعایت قوانین و مقررات به دلیل حمایت از صنایع موجود و تولیدات آنها نباید مانعی برای شرکت هایی باشد که می خواهند کمی متفاوت کار کنند و کارهای تحقیقاتی بیشتری انجام دهند این دیدگاه برای مقامات و سیاستمداران کار چندان پیچیده ای نیست. اگرچه از طرفی خود صنعت باید در رویه های تولید مواد اولیه تغییراتی ایجاد کند، زیرا این صنعت در تحقیق و توسعه و سرمایه گذاری کمی عقب است. اگرچه بسیاری از خطوط تولید مواد اولیه کشور دارای GMP بوده و در حال فعالیت هستند، اما جایگاه صنعت مواد اولیه دارویی بسیار بالاتر از وضعیت فعلی آن است، زیرا طبق آمار و گزارش ها، این صنعت کمی از صنعت تولید دارو عقب است.
عبداللهی با بیان اینکه ماده اولیه یکی از عناصر مهم در تولید دارو است که باید روی آن بیشتر کار شود، تصریح کرد: از بیش از 80 تا 85 درصد مواد اولیه دارویی کشور، تنها یک مرحله از تولید آن ها انجام می شود. خانه، و شاید فقط 15. تا 20 درصد از این مواد از مراحل اولیه وارد چرخه تولید می شوند.
وی ادامه داد: بنابراین جایگاه، رشد و توسعه صنعت مواد اولیه دارویی در کشور باید بسیار بالاتر از شرایط فعلی باشد در حالی که بخشی از این خاستگاه به خود صنعت و بخشی دیگر به سیاست های مدیریت زنجیره تامین برمی گردد و قطعا انتظار می رود که سیاست گذار یک چشم انداز جامع از این مجموعه داشته باشد و نه تنها بخشی از آن.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/17514/%D8%AC%D8%A7%DB%8C%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D8%B5%D9%86%D8%A7%DB%8C%D8%B9-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%D9%85%D9%88%D8%A7%D8%AF-%D8%A7%D9%88%D9%84%DB%8C%D9%87-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88%DB%8C%DB%8C-%D8%A8%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B1-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA%D8%B1-%D9%85%D9%88%D9%82%D8%B9%DB%8C%D8%AA-%D9%81%D8%B9%D9%84%DB%8C
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز