اخبار سیاسی روز

وضعیت بین ایران و طالبان باید مدیریت شود



یک کارشناس مسائل بین الملل گفت: تا زمانی که افغانستان در سطح بین المللی به رسمیت شناخته نشده است، بهتر است از کشورهایی مانند قطر، پاکستان و چین که با طالبان همکاری می کنند، برای تامین منافع خود استفاده کنیم.

علی رستمی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، درباره اختلافات ایران و افغانستان در موضوع آب، اظهار کرد: با توجه به اینکه افغانستان هنوز کشوری است که توسط هیچ کشور و سازمان بین المللی به رسمیت شناخته نشده است، نمی توان انتظار داشت که قوانین و مقررات و قوانین و مقررات و قوانین و مقررات بین المللی به رسمیت شناخته نشده است. توافقات دو کشور به صورت چند جانبه دنبال و متعهد خواهد شد. حکومت افغانستان هنوز از سوی همه مردم افغانستان پذیرفته نشده است و در مجامع بین المللی حضور ندارد، بنابراین نحوه برخورد ما با دولت فعلی باید با سایر کشورهای عضو بین المللی متفاوت باشد. انجمن.

وی ادامه داد: ایران امیدوار بود توافقات آبی و موضوع تشکیل دولت جامع به گونه ای حل شود که همه اقوام در ساخت دولت مشارکت داشته باشند اما این موضوعات همچنان به صورت جدی مورد بحث است. با توجه به شرایط سیاسی موجود، دولت فعلی خود را ملزم به استفاده از قوانین بین المللی نمی داند. از سوی دیگر دولت این کشور با تامین آب کشاورزان و رساندن آن به مناطق مورد نظر تلاش می کند جایگاه خود را حفظ کند.

رستمی گفت: دولت قبلی در افغانستان به تعهدات خود در قبال ایران در بحث آب عمل نکرد و سعی کرد در ازای ارسال آب به ایران انرژی و نفت از ایران دریافت کند. در حالی که طبق قرارداد سال 1351 بعد از سد کجکی نباید مانعی برای مسیر آب وجود داشت، اما سدهای کوچک و بزرگ زیادی در کنار رودخانه هیرمند ساخته شد.

این کارشناس مسائل بین الملل گفت: طالبان نیز همین روش را از دولت قبل به ارث برده اند. آنها بر اساس میل خود و بدون توجه به قراردادهای دو کشور می گویند آب کمیاب است، در حالی که کمبود آب هر چه باشد باید طبق قوانین حقوق بشر ایران جریان داشته باشد.

رستمی گفت: ایران باید در سیاست خود تغییراتی ایجاد کند اما به گونه ای که این موضوع منجر به هرج و مرج در مرزها نشود. اکنون وارد فصل تابستان می شویم که مشکل آب جدی است، بنابراین باید دید می توان کاری کرد یا خیر.

این کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه می توان امیدوار بود هرچه زودتر یک حکومت فراقومی در افغانستان به شکل پیش بینی شده از سوی سازمان ملل تشکیل شود، گفت: در شرایطی که دولت کنونی افغانستان به رسمیت شناخته نشده است. هیچ کشوری یا ایران نمی‌توانست نتیجه‌گیری کند. در چنین شرایطی، مذاکره رسمی با حکومت طالبان ممکن نیست، به علاوه زمانی که این دولت تعهدی نداشته باشد، ممکن است عملاً هرگونه مذاکره بی فایده باشد.

رستمی گفت: ما در حال حاضر در افغانستان با دولتی مواجه هستیم که اگرچه یک حکومت واقعی است اما در سطح بین المللی و سیاسی به رسمیت شناخته نشده است. من معتقدم که تا زمانی که به رسمیت شناختن سیاسی وجود نداشته باشد، بهتر از کشورهایی است که روابط خوبی با طالبان دارند.
آنها می خواهند از قطر، پاکستان و چین برای حفظ منافع ما در افغانستان استفاده کنند.

وی ادامه داد: اگر اوضاع ایران و طالبان مدیریت نشود، منجر به درگیری ها و تنش های بزرگی در مرزهای دو کشور می شود که نشانه های آن را در ماه های اخیر شاهد بودیم. این شرایط و رفتارها و واکنش های خاص می تواند افراد را به شدت عصبانی کند.
انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا