امین قاسمی مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان هرمزگان در این خصوص گفت: آب شیرین کن ها در این استان قدمت زیادی دارد و از سال 1384 آب شیرین کن در بندرلنگه راه اندازی شده است.
عیدانی درباره طرح های تصفیه سدهای استان ادامه داد: طرح تصفیه سدهای چلوگره، دممیناب و جگین و همچنین تغذیه مصنوعی به اعتباری بیش از 2 هزار میلیارد و 861 میلیارد ریال نیاز دارد.
به گزارش ای بی اس نیوز، استان هرمزگان نیز یکی از استان های پیشرو در تامین آب دریا با استفاده از دستگاه های آب شیرین کن است.
قاسمی بابیان اینکه از 13 شهری که داریم هشت پروژه آبرسانی جدید برای این شهرها تعریف کرده ایم که وارد مدار اجرا شده و منابع تامین آب این شهرها تغییر می کند تا آب پایدار تامین شود، آب استان هرمزگان گفت: حوضه برای حل مشکلات برنامه ریزی استراتژیک انجام داده است.
به گزارش ای بی اس نیوز، در سفر رئیس جمهور به استان هرمزگان، تمرکز بر تکمیل دو پروژه مهم آبی در این استان بود. پیشرفت این دو پروژه در جدول زیر ارائه شده است.
وی افزود: در حال حاضر آب شیرین کن با ظرفیت 100 هزار مترمکعب در روز برای تامین آب شرب بندرعباس در حال بهره برداری است که در نظر داریم تا 90 درصد این میزان آب شرب را در سال های آینده احداث کنیم. ایجاد ظرفیت های نمک زدایی آب». کلان شهر باید با نمک زدایی از آب دریا خدمت رسانی کند.
جمشید عیدانی مدیر عامل شرکت آب منطقه ای هرمزگان در این خصوص گفت: این هفت سد در آینده با تکمیل مطالعات و تامین اعتبارات لازم ساخته می شود و کمک شایانی به تامین آب این استان خواهد کرد.
این در حالی است که حجم آب های سطحی شیرینی که به خصوص در فصول سیل وارد دریا می شود و از دسترس خارج می شود، همچنان قابل توجه است، به طوری که ساخت 7 سد جدید در دست مطالعه و ساخت 2 سد جدید در حال انجام است.
absnews
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، میانگین بارندگی سالانه در استان هرمزگان حدود 200 میلی متر و حجم بارندگی در این استان به 20 میلیارد مترمکعب در سال می رسد. اما دو سوم این رقم (حدود 13 تا 14 میلیارد مترمکعب) با تبخیر یا ورود به دریا غیرقابل دسترس می شود تا آب های سطحی ناشی از نزولات جوی در این استان ذخیره و برای تامین آب شرب، کشاورزی و صنعت استفاده شود. ، در حال حاضر 4 سد جگین، شمیل و نیان، میناب و سرنی در حال بهره برداری است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان هرمزگان با اشاره به اینکه 85 سایت آب شیرین کن با ظرفیت 570 هزار متر مکعب در کشور وجود دارد، گفت: در این میان 40 سایت با ظرفیت 232 هزار مترمکعب در بندرعباس و 11 سایت وجود دارد. سایت های جدید در ماه های آینده با ظرفیت 43 هزار مترمکعب وارد مدار می شویم و ظرفیت کل بندرعباس به 275 هزار مترمکعب افزایش می یابد.
وی افزود: در حال حاضر سالانه 95 میلیون مترمکعب ظرفیت در این استان برای تولید آب از طریق آب شیرین کن وجود دارد که بخشی از منابع آبی مورد نیاز از آب شیرین کن ها و مابقی از منابع سطحی و غیر سطحی تامین می شود.
عیدانی با بیان اینکه شبکه آبیاری میناب با 11 هزار هکتار زمین و پوشش سبز با 4 هزار هکتار زمین فعال است، گفت: پروژه های متعددی در استان از جمله نوسازی لوله آب در دست اجرا است. آبرسانی از میناب به بندرعباس. .
وی ادامه داد: سه سایت با ظرفیت 11 هزار مترمکعب نیز در مرحله انتخاب سرمایه گذار هستند که ورود این سایت ها می تواند بسیاری از چالش های موجود را برطرف کند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای هرمزگان گفت: سدهای استقلال میناب، جگین، شمیل و نیان، سرنی و درکه هم اکنون در این استان بهره برداری می شود.
وی رودخانه های کانون های جمعیتی استان را 5 هزار کیلومتر و رودخانه های کانون های جمعیتی را 2050 کیلومتر اعلام کرد و گفت: 235 کیلومتر از رودخانه های پرخطر مراکز جمعیتی استان شناسایی شده و اعتباری هزار میلیارد ریال است. برای انجام عملیات لایروبی مورد نیاز است.
وی ادامه داد: استان هرمزگان از نظر تامین آب در دو حوزه خلیج فارس و دریای عرب و بندرعباس-صدیج قرار دارد که هم اکنون بیشترین نیاز آبی را تامین می کند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان هرمزگان گفت: تامین آب کلانشهر بندرعباس به گونه ای است که 48 درصد آب مورد نیاز با آب شیرین کن تامین می شود و اگر این ظرفیت وجود نداشت نمی توانستیم تابستان 1400 را بدون چالش پشت سر بگذاریم. .
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای هرمزگان از در دست بررسی بودن 13 طرح تغذیه مصنوعی خبر داد و گفت: یک هزار و 500 میلیون مترمکعب کل آب های سطحی بی رویه استان هرمزگان است و اجرای این طرح ها به اعتباری بالغ بر 4 هزار و 169 میلیارد ریال نیاز دارد.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز