سخنگوی سازمان امور مالی گفت: حذف معافیت سود سپرده شرکت ها از معافیت مالیاتی در قانون بودجه ۱۴۰۱ مجلس تصویب شد و در قانون بودجه ۱۴۰۲ تکرار نشد.
مهدی محدی باکننظر سخنگوی سازمان امور مالیاتی درباره اخذ مالیات از سود سپرده اشخاص حقوقی توضیح داد: قانونگذار در قانون دارایی سال 1401 مقرر کرده است که حکم بند 2 ماده 145 قانون مالیاتهای مستقیم شامل اشخاص حقوقی نمیشود و البته سازمان مالیاتی نیز مشمول این قانون است.
وی یادآور شد: بر اساس بند 2 ماده 145 قانون مالیات های مستقیم، سود سپرده اشخاص حقوقی و حقیقی از پرداخت مالیات معاف بود، اما فلسفه معافیت اشخاص حقوقی از این حکم و الزام اخذ مالیات بر سود سپرده اشخاص حقوقی که در مصوبه مجلس در سال 1401 به تصویب مجلس رسیده بود، باید مانند سود سپرده اشخاص حقوقی در بودجه سال 1401 سایر اشخاص حقوقی از محل مالیات بر درآمد آنها باشد. .
موحدی بیان کرد: در واقع نهادهای بنگاهی می توانند سرمایه خود را صرف تامین مواد اولیه، سرمایه در گردش و … کنند. و از آن استفاده مولد می کنند، اما زمانی که این سرمایه به صورت سپرده در بانک نگهداری می شود و از آن بهره مند می شود، مانند سایر درآمدها مشمول مالیات می شود.
سخنگوی سازمان امور مالی بر اساس اعلام وزارت امور اقتصادی و دارایی خاطرنشان کرد: حکمت این مصوبه در قانون بودجه 1401 این است که از انحراف سرمایه و هدایت آن به سمت تولید جلوگیری شود تا این وجوه به جای واریز در بانک به کمک تولید بیاید.
وی درباره فراهم بودن زیرساخت ها برای اخذ مالیات بر سود سپرده از اشخاص حقوقی بیان کرد: زیرساخت ها کاملا فراهم است و در صورت های مالی شرکت ها مشخص است که سود سپرده های آنها چقدر بوده است که قبلا از پرداخت مالیات معاف بودند اما در اظهارنامه مالیاتی سال 1401 معاف از مالیات نیستند.
موحدی با اشاره به عدم تصویب این حکم در قانون بودجه سال 1402 گفت: این حذف معافیت در صورت های مالی سال 1401 اعمال می شود و قانونگذار ادامه آن را در بودجه سال جاری پیش بینی نکرده است.