
وزیر نیرو گفت: نقشه جامع آب کشور که شامل برنامه 20 ساله تامین آب در بخش های مختلف است به تصویب شورای عالی آب رسید.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی اکبر محرابیان، وزارت نیرو امروز (سه شنبه) در همایش سراسری مسئولان ارشد وزارت نیرو و مدیران آب و برق سراسر کشور با تبریک دهه کرامت، اظهار کرد: در حال حاضر در سال 1385، در سال 1380 در اختیار مسئولان قرار گرفت. : با تشکر از زحمات و تلاش همه مدیران و کارکنان بخش آب و برق. این کشور با تعیین اهداف و راهبردها در پیشبرد و اجرای پروژه ها خدمت خوبی داشته است.
وی آب و برق را دو رکن حیاتی و اساسی توسعه و پیشرفت کشور دانست و افزود: این عناصر نقش بی بدیلی در اشتغال، امنیت و رضایت عمومی کشور دارند.
وزیر نیرو یادآور شد: در شرایط فعلی مدیریت این دو عنصر سخت و دشوار به نظر می رسید و نیازمند برنامه ریزی عملیاتی بود. اما آنچه مهم است این است که امروز در وزارت نیرو استراتژی مشخصی داریم که در سه بازه زمانی بلندمدت، میان مدت و کوتاه مدت در همه بخش ها تعریف و برنامه ریزی شده است تا به این موضوع توجه شود.
محرابیان گفت: در حوزه آب نیز نقشه جامع آب کشور که شامل برنامه 20 ساله تامین آب در بخش های مختلف است به تصویب شورای عالی آب رسید و سند راهبردی مدیریت آب محسوب می شود.
وی تصریح کرد: در حوزه برق نیز سند جامع 20 ساله مورد تایید کارشناسان قرار گرفت و مورد بازدید رهبر معظم انقلاب قرار گرفت.
مرحله طولانی برنامه هفتم توسعه بخش آب و برق
وزیر نیرو با بیان اینکه ما مالک برنامه میان مدت هفتم هستیم، گفت: قاطعانه از مفاد و اهداف برنامه هفتم توسعه دفاع می کنم. هیچ برنامه ای چنین مرحله طولانی را برای توسعه بخش آب و برق کشور ترسیم نکرده است.
محرابیان در این خصوص گفت: در برنامه هفتم توسعه مفاد بسیار ارزنده ای تهیه شده است و با ابلاغ دولت و شورای اسلامی آیین نامه مربوطه تهیه و تصویب می شود.
وی با اشاره به جزئیات دقیق برنامه ها و اقدامات عملیاتی در سه سطح سالانه، ماهانه و روزانه در سه سال گذشته در وزارت نیرو افزود: بر این اساس تقریباً به طور کامل می دانیم که کدام برنامه ها را اجرا و بهره برداری کنیم. دانستن بسیار ارزشمند است
به گفته وزیر نیرو، همزمان با حضور مسئولان وزارت نیرو برای تامین آب و برق در شرایط سخت ناشی از حوادث، از راهبرد توسعه بلندمدت نیز آگاه هستند.
وی با تاکید بر اهمیت تدوین دقیق برنامه ها به صورت منسجم، همگرا و هم افزا در حوزه آب و برق، گفت: امروز شاهد ایجاد همگرایی و هم افزایی در بخش ها و دستگاه های مختلف وزارت نیرو هستیم که بسیار ارزشمند.
محرابیان گفت: نکته مهم این است که اقدامات روزمره به هیچ وجه نباید مدیران حوزه آب و برق را از اهداف بلندمدت خود منحرف کند و همین موضوع در جهت عکس نیز برجسته می شود. همبستگی این دو، وزارت نیرو را به سازمانی موثر در توسعه و رشد کشور تبدیل کرده است.
وی در ادامه نامگذاری سال جاری از سوی رهبر معظم انقلاب به نام سال «جهش تولید با مشارکت مردمی» را برشمرد و گفت: در شعار سال جاری بر «جهش» تاکید شده است. رشد تولید امری طبیعی است که در طول زمان اتفاق می افتد، اما افزایش تولید مشکل دیگری است که با برنامه ریزی ها و اقدامات جهادی امکان پذیر شده است.
صنعت برق رتبه دوم رشد صنعتی کشور را در سال 1402 به خود اختصاص داد
وزیر نیرو با بیان اینکه در سال گذشته دومین رشد صنعتی کشور مربوط به بخش برق بود، افزود: بسیاری از شرکت های حوزه آب و برق کشور در قلب تولید کشور قرار دارند و موتورهای تولید کشور محسوب می شوند. رشد سایر بخش های صنعت کشور
وی یادآور شد: در حوزه آب نیز همین شرایط وجود دارد. نیازهای صنعت آب به گروه های مختلفی از کالاها و خدمات تقسیم می شوند. اولین گام در رشد تولید، ایجاد جهش در تولید در صنعت تولید آب و برق با مشارکت مردم و فراهم کردن بستر و بستر لازم برای جهش تولید از طریق خدمات در این صنعت، دومین موضوعی است که نقش مهمی را ایفا می کند. نقش کلیدی.
اضافه کردن ظرفیت یک میلیارد متر مکعب آب غیر متعارف برای رشد تولید صنعتی
محرابیان افزود: امروز به برکت قوانین، مقررات و توانمندی های کشور محدودیت های رشد صنایع برداشته شده و توسعه صنعت کشور با استفاده از ظرفیت های غیرآبی ارتقا یافته است.
وزیر نیرو در این زمینه توضیح داد: مجموع تخصیص آب به صنعت کشور تا سال گذشته 2.7 میلیارد مترمکعب بود که با اعمال بند قانونی یک میلیارد مترمکعبی تا امروز تا این ظرفیت افزایش یافت و تا امروز افزایش یافته است. می توان این ظرفیت را چندین برابر افزایش داد.
وی با بیان اینکه با وضع قوانین و مقررات گام های اساسی در حوزه برق برداشته شده است، گفت: در این راستا از ظرفیت های سرمایه گذاری صنعت برق برای توسعه نیروگاه ها و بخش صنعتی استفاده کرده ایم.
محرابیان با تاکید بر کاهش مصرف آب و برق در بخشهای غیرمولد و اضافه شدن آن به بخش تولیدی کشور بر اساس افزایش تولید، افزود: این کاهش تاثیری بر تولید و رفاه کشور ندارد، اما تمرکز ما بر این است. در مورد کاهش مصرف که هیچ رفاهی ایجاد نمی کند. و با مدیریت این بخش می توان گام بسیار موثری در جهش در تولید کشور برداشت.
پروژه های اوج تابستانی باید به موقع افتتاح شوند
وی پروژه های اولویت دار وزارت نیرو در حوزه آب، برق و آبرسانی را تبلیغ کرد و گفت: پیشرفت کلی این پروژه ها قابل دفاع است. نکته قابل ذکر این است که پروژه های حوزه آب و برق و آب و فاضلاب به ویژه پروژه های پیش بینی شده برای پیک تابستانی طبق برنامه زمان بندی شده و در موعد مقرر پیش می رود.
وزیر نیرو با بیان اینکه از هفته آینده افزایش شدید دما پیش بینی می شود، افزود: بر این اساس باید پروژه های پیش بینی شده برای دوره پیک مصرف اجرایی و به بهره برداری برسد.
محرابیان در این خصوص یادآور شد: بدون شک هر یک از طرح های اجرا شده در حوزه آب و برق باعث خوشحالی جامعه بزرگ و ارتقای سطح رضایت می شود که از جمله این پروژه ها می توان به احداث سد، شبکه های آبیاری و زهکشی، شبکه های آبیاری پرداخت. ، خطوط انتقال، پالایشگاه ها، نیروگاه ها، خطوط توزیع هوایی و غیره اشاره کرد که باید در برنامه ها گنجانده شود.
برنامه آبرسانی سیستان و بلوچستان در سه سطح تعریف شده است
وزیر نیرو گفت: بیش از یک میلیون نفر در استان سیستان و بلوچستان فکر می کردند به دلیل کمبود آب در این منطقه بی آب شده اند اما وزارت نیرو در دولت سیزدهم خواستار تامین آب این منطقه شد. اهالی این نقطه از کشور در سه سطح برنامه و برنامه های خود را مشخص کرد و با انجام اقدامات جهادی و مدبرانه برگ زرین دیگری را با آبرسانی به هموطنان ورق زد.
وی گفت: چه در منطقه سیستان و بلوچستان باران ببارد و چه نبارد، چه آب از هیرمند سرازیر شود و چه نباشد، جان، معیشت و آب آشامیدنی مردم سیستان و بلوچستان حفظ می شود. امروز در آستانه افتتاح پروژه های آبرسانی در این منطقه هستیم که پیشرفت های صورت گرفته در این زمینه مردم این منطقه را بسیار خوشحال و امیدوار کرده است.
محرابیان همچنین تاثیر پروژه های وزارت نیرو را در پیشگیری از حوادث فاجعه بار برشمرد و خاطرنشان کرد: در جریان سیل اخیر در بلوچستان اگر سد “خیر” ساخته نمی شد، فاجعه ای رخ می داد همزمان. هدایت سیل در ایران با مدیریت صحیح و اجرای این پروژه خدمات بسیار خوبی ارائه شد.