سالم الخبر: رئیس سندیکای داروسازان تهران گفت: دبیران بخش خصوصی خجالت نمی کشند که اعلام کنند تاجر الکترونیک هستند. برای ورود به این حوزه، دیدگاه آنها کاملاً تجاری و صرفاً سود محور است. حالا اگر سیاست های عالی نظام از این موضوع حمایت کند نشان می دهد که ما برای جان مردم خود ارزشی قائل نیستیم.
آرش محبوبی در گفت و گو با خبرنگار سالم الخبر افزود: بر اساس ابلاغ سیاست های مقام معظم رهبری؛ تمامی تصمیمات و سیاست ها در حوزه پزشکی و بهداشت و درمان بر عهده وزیر بهداشت و درمان است و در این مورد خاص، وزیر محترم ارتباطات در حوزه وزارت بهداشت تخلف و دخالت کرده است.
برای اجرای فروش آنلاین دارو از طریق پلتفرمها در کشور، فرآیند باید به گونهای انجام شود که زیرساختهای قانونی مناسب و موضوعات لازم برای اجرای آن توسط وزارت بهداشت شناسایی و اجرا شود. فقط در بخش سخت افزار، تامین نرم افزار و مواردی از این دست، وزارت ارتباطات باید اقدامات لازم را انجام دهد.
نکته اینجاست که برخی از دوستانی که در زمینه تجارت الکترونیک سرمایه گذاری کرده اند و دیدگاه کاملا تجاری در بحث دارو و درمان دارند در حالی که هیچ ربطی به حوزه پزشکی و سلامت ندارند و علاقه چندانی به دانستن ندارند. ، شروع به فروش آنلاین کنید.
آنها از دارو استفاده کرده اند و در سال های گذشته به یکی از چالش های حوزه بهداشت و درمان تبدیل شده اند زیرا عرضه کننده داروهای ممنوعه و غیرمجاز بوده اند و در این زمینه با حمایت هایی که از سایر نهادها و وزارتخانه های بهداشتی و درمانی دریافت کرده اند با استفاده از روابط و ارتباطات ارتباطات، با تحریکات نامناسب به جامعه در این زمینه فعال بوده اند.
در همین راستا عملکرد ضعیف وزارت بهداشت در این زمینه نیز منجر به گسترش دامنه فعالیت این پلتفرم ها بدون قانون تنظیم کننده و به روز و به چالش کشیدن نظام سلامت شد.
مسئولان وزارت ارتباطات به جای اینکه در زمینه هایی که وزارت بهداشت برای رفع نیازهای مردم به کمک نیاز دارد اقدام کنند، بر اجرای بی رویه فروش دارو فشار آورده اند که نه تنها بار از دوش مردم برداشته می شود، بلکه بار مردم را افزایش می دهد. شانه ها اگر این روند بدون نظارت وزارت بهداشت ادامه پیدا کند، قطعا سلامت مردم آسیب می بیند و به همه آسیب می رساند.
منشی های بخش خصوصی از اعلام اینکه معامله گران الکترونیکی هستند دریغ نمی کنند. برای ورود به این حوزه، دیدگاه آنها کاملاً تجاری و صرفاً سود محور است. حال اگر سیاست های عالی نظام از این موضوع حمایت می کند نشان می دهد که ما برای جان و سلامت مردم خود ارزشی قائل نیستیم.
ما برای سیستم عمومی خود ارزشی قائل نیستیم، برای دستاوردهای خود در طول سالیان متمادی ارزشی قائل نیستیم و نتوانسته ایم دسترسی خوبی را برای مردم فراهم کنیم تا دارو را با قیمت مناسب و در سلامت کامل دریافت کنند.
در تمام دنیا اگر فردی وارد این وادی شود ابتدا قوانین آن تدوین می شود و قوانین و مقررات پیشگیری از تخلفات و برخورد با متخلفان بر این اساس تدوین می شود که سلامت مردم در اولویت است. با توجه به اینکه فلان شرکت هزاران میلیاردی در این زمینه سرمایه گذاری کرده است باید اجازه دهیم در این زمینه فعالیت کند تا بعداً قوانین و مقررات آن تدوین شود، این نگاه تجاری در حوزه بهداشت و درمان بسیار خطرناک است و متاسفانه این یک چالش بزرگ با لابی هایی است که در مجلس یا نهادهای مختلف دارند، ما هشدار می دهیم که این روند قطعا به سلامت جامعه آسیب می زند.
پیامی که از سوی نهاد ریاست جمهوری رسید، نکات بسیار مثبتی دارد که در صورت رعایت آن، اکثر دغدغه های سلامت جامعه برطرف می شود، سلامت مردم تامین می شود، از بسیاری از بحث های تجاری و بازاریابی جلوگیری می شود و نیاز به برون یابی و رانت های بالا ایجاد می شود. دقیقاً به همین دلیل است که ما این شرکت ها را در فضای تجارت الکترونیک می بینیم
آنها سرمایه گذاری کردند و یک حمله موازی را آغاز کردند. اجرای این نکات و حفظ سلامت، معیشت و حداقل های قانونی مردم بر اساس قانون می تواند این روند را به درستی پیش ببرد.
اما وزارت بهداشت مسئول این کار است و این اقدام به دلیل خطراتی که برای مردم دارد، کاری نیست که بتوان عجله کرد. این تصمیمات باید با دقت و با حضور اعضا و نمایندگان نظام سلامت و انجمن ها که در جلسات متعدد به بحث دارو و درمان می پردازند و به این موضوع به عنوان یک موضوع تجاری نگاه نمی کنند، اتخاذ شود.
وزیر بهداشت در جایگاهی قرار دارد که باید مسئولان در سطح خود پاسخگو باشد و جایگاه حقوقی دوستانش را به آنها یادآوری کند، بالاخره در حوزه تصمیم گیری، مسئولیت اصلی تصمیم گیری است. وی ادامه داد: وزارت بهداشت و دوستان باید در این زمینه کمک کنند، نمی دانم دوستان تحت فشار هستند، چه مرجعی برای تصمیم گیری در حوزه بسیار حساسی مانند سلامت مردم وجود دارد.
خطرناک بازی می کنند. برای ارائه چنین نامه ای به وزیر بهداشت باید فشار زیادی بر آنها وارد شود. در این زمان از وزیر بهداشت انتظار داریم که پاسخ بسیار قاطعانه ای بدهد و از حوزه کاری خود دفاع کند و از دوستان بخواهد که آنچه را که به نفع سلامت مردم است اجرا کنند.
تصمیمات در مورد توسعه کنترل برای فروش دارو از طریق پلتفرم ها به درستی اتخاذ نشده است
هیچ دعوتی از انجمن های داروسازان وجود نداشت.
در طول دهههای 1960 و 1970، ما هیچ تجربهای در زمینه فناوری اطلاعات در مراقبتهای بهداشتی نداشتیم و این حوزهای است که با یک شکاف قانونی جدی مواجه هستیم. شکی نیست که باید زیرساختی با این اهمیت در مجلس فراهم شود. کمیته اصل 90 به جای فشار زیاد برای اجرای فروش آنلاین از طریق پلتفرم ها باید به تصویب قوانین و مقررات در این زمینه ادامه می داد تا راهگشا باشد. اگر کسی این قوانین را زیر پا بگذارد، می توان از هرگونه آسیب به مردم جلوگیری کرد. ما در این زمینه به شدت دچار کمبود هستیم. ما مقررات و قوانین پیشگیرانه نداریم و در صورت تخلف، آنچه باید انجام شود مشخص است: ابتدا باید اصلاح و سپس اجرا شود و با این فوریت باید منتظر آسیب و خطر بزرگ باشیم.
آنچه در حال حاضر منطقیتر است دعوت از کارشناسان حوزههای دارویی و حقوقی برای تدوین قوانین و مقرراتی است که اولاً جنبه رقابتی را حفظ کند و ثانیاً اصول بازدارندگی قانونی را در نظر بگیرد.
کمیسیون بهداشت و درمان مجلس قطعا می تواند در حوزه قوانین و مقررات اقدامات لازم را انجام دهد و پیش بینی های لازم را انجام دهد. شما مطمئناً نمی توانید با فناوری مبارزه کنید و باید راه درست را برای این کار توسعه دهید.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/16549/%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%B1-%D8%A8%D9%87%D8%AF%D8%A7%D8%B4%D8%AA-%D9%85%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C-%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%D8%AA-%D9%85%D8%B1%D8%AF%D9%85-%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%AF-%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%BA-%D9%87%D8%B1%DA%AF%D9%88%D9%86%D9%87-%D9%81%D8%B4%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%B5%DB%8C%D8%A7%D9%86%D8%AA-%DA%A9%D9%86%D8%AF
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز