وزیر اقتصاد و دارایی گفت: از ابتدای سال 1400 تا پایان سال 1402 بیش از 95 دسته از دارایی های مازاد توسط بانک های دولتی واگذار شد و به طور متوسط 38 دسته دارایی مازاد برگردانده شد. هر سال.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید احسان خاندوزی در سی و یکمین همایش سالانه سیاست های پولی و ارزی اظهار کرد: در سال 1393 قانون با هدف رفع موانع تولید رقابت پذیر تصویب شد و از آن زمان تاکنون در مجموع به تصویب رسید. 54 دارایی مازاد توسط بانک های تحت مدیریت این وزارتخانه فروخته شده است. اقتصاد فروخته شده است. از ابتدای مهر 1400 تا پایان سال 1402 بیش از 95 دارایی مازاد توسط بانک های دولتی واگذار شد و به طور متوسط سالانه 38 دارایی مازاد واگذار شد.
وی تصریح کرد: از سال 1393 تا پایان سال 1393 حدود 54 هزار میلیارد تومان سهام توسط شرکت های تابعه این بانک ها فروخته شد که بیش از نیمی از واگذاری ها مربوط به سال گذشته است. نکته بعدی مربوط به شاخص های کفایت سرمایه وزارت اقتصاد و دارایی است. علیرغم محدودیت ها، از ابتدای دولت تا به امروز 275 اقدام برای افزایش سرمایه بانک های تحت مدیریت دولت صورت گرفته که نسبت به افزایش سرمایه بانک ها در سال 1398، 121 درصد افزایش داشته است که از این رقم تنها 15 درصد است. نتیجه تجدید ارزیابی و بقیه نتیجه افزایش سرمایه با کیفیت بود.
افزایش 130 همتی سرمایه بانک های تحت مدیریت دولت در سال 1402
وزیر اقتصاد گفت: 130 درصد افزایش سرمایه بانک های دولتی در سال 1402 انجام شده که تنها 7 درصد آن مربوط به تجدید ارزیابی بوده و بقیه افزایش سرمایه از نوع کیفی بوده است. این آمار کاملاً قابل مقایسه با دوره های قبل است. معاونت اقتصادی دولت بر تقویت کفایت سرمایه و بهبود وضعیت بانک های تحت مدیریت خود تمرکز کرده است.
خاندوزی ادامه داد: سال گذشته با همکاری خوب بانک مرکزی و وزارت اقتصاد ساماندهی موسسات اعتباری مشکل دار به خوبی پیش رفت. موسسه اعتباری نور یکی از بهترین تجارب ساماندهی و تسویه حساب بوده است و امیدواریم امسال بتوانیم اخبار خوبی را در این زمینه به اطلاع مردم برسانیم.
وی گفت: سال گذشته با همکاری خوب بانک مرکزی و وزارت اقتصاد ساماندهی موسسات اعتباری مشکل دار به خوبی پیش رفت. موسسه اعتباری نور یکی از بهترین تجارب ساماندهی و انحلال بوده است و امیدواریم امسال بتوانیم خبرهای خوش این حوزه را به مردم بگوییم. در خصوص تفویض حق رای بانک ها در خصوص سهام مازاد که مدیریت آن به وزارت اقتصاد و دارایی محول شده است، در سال گذشته در 36 جلسه بانکی صرفاً برای واگذاری سهام مازاد بر سهام شرکت کردیم ، و سعی کرده ایم مصوبات لازم برای نصب را رعایت کرده و در کار خللی ایجاد نکنیم. ادغام بانک ها و مؤسسات مرتبط با نیروهای مسلح نیز با برگزاری سه مجمع طی سال گذشته حل شد.
جهت گیری نظام مالی کشور به سمت بانک ها است
خاندوزی گفت: افزایش سهم موسسات خرد در شبکه بانکی با تلاش های خوب بانک مرکزی طی دو سال گذشته محقق شد و افزایش نسبت، شمول و l دسترسی به اعتبارات خرد حاصل شد. . در مورد تولیدکنندگان نیز تامین مالی با ابزارهایی مانند سفته و سفته الکترونیکی، توسعه اوراق اقساطی و ابزارهای حسابداری تعهدی و تاکیدی انجام شد و این محصول همکاری خوب بانک مرکزی و وزارتخانه بود. . اقتصاد
وزیر اقتصاد گفت: نظام مالی کشور به دلیل سهم قابل توجه بازار پول از کل تامین مالی کشور به سمت بانک ها گرایش دارد. کشور ما جزو سیستم های بانک محور محسوب می شود و بانک ها سهم عمده ای در تامین مالی کشور دارند. سهم بانک ها در تامین منابع مالی جدید به بخش خصوصی 75 درصد و سهم بازار سهام و بازار سرمایه در تامین مالی جدید به بخش خصوصی حدود 25 درصد است. اگرچه این شاخص نسبت به سال های گذشته بهبود یافته است، اما همچنان ناکافی است و پیش بینی می شود سهم بازار سرمایه کشور و سایر شیوه های تامین مالی افزایش یابد.
وی تصریح کرد: در نظام های بانک محور، رشد پایدار بخش واقعی اقتصاد به بانک ها مرتبط است و عملکرد بانک ها در وضعیت اقتصاد کشور موثر است. همانطور که در سال 1402 توانستیم نرخ تورم و نرخ رشد نقدی را کاهش دهیم و آمارهای معناداری به دست آوریم، امیدواریم در سال 1403 نیز بتوانیم به هر دو هدف کلان اقتصادی (رشد اقتصادی و کاهش تورم) دست یابیم. همچنین قانون جدید بانک مرکزی حوزه مدیریت اعتبارات توسط مقام پولی کشور را محقق می کند و امیدواریم با اجرای این قانون شاهد بهبود نظام پولی و بانکی و اقتصاد کشور باشیم.