سالم خبر: رئیس هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان مکمل های غذایی ایران گفت: بخش زیادی از مکمل های غذایی مصرفی باشگاه های ورزشی از بازار قاچاق تامین می شود در حالی که به نظر می رسد وزارت ورزش احساسی ندارد. در این مورد مسئول است. انتظار می رود مسئولان وزارتخانه با توجه بیشتر به این موضوع پاسخ دهند.
وی بر ضرورت صادرات در حوزه مکمل های غذایی تاکید کرد و همچنین گفت: با توجه به توانمندی های صنعت در داخل کشور، توجه به این قابلیت ها و بهره برداری از آنها به عنوان فرصتی برای صادرات و ارز ضروری است. امیدواریم با تصمیمات دولت و ایجاد روابط بانکی با سایر کشورها این امر میسر شود
صادرات در زمینه مکمل های غذایی توسعه یافته است.
کبری زاده در این خصوص ادامه داد: در کمتر از یک دهه ارزش مکمل های غذایی به بیش از 450 میلیون دلار رسید. این در حالی است که در بودجه سال آینده حدود 140 میلیون دلار برای تامین ارز مکمل های غذایی وابسته به ارز خواهد بود. این موضوع ثابت می کند که با کمتر از یک سوم ارز در حال حاضر نیاز کشور تامین می شود و در عین حال رقابت زیادی در کشور در این زمینه وجود دارد.
وی بیان کرد: بنابراین در صورت توجه به توانمندی های ملی نه تنها نیاز به ارز کاهش می یابد بلکه می تواند منجر به ارزآوری نیز شود. با وجود ظرفیت بالای تولید مکمل های غذایی در کشور، به دلیل عدم ارتباط بانکی با سایر کشورها، در زمینه صادرات مکمل های غذایی در وضعیت قابل قبولی قرار نداریم و لازم است دولت شرایط مربوط به آن را فراهم کند. به آن شبکه بانکی و ارتباط بانکی با سایر کشورها تا محصولات حضور موثر ایرانیان در بازار جهانی موثرتر باشد.
کبریا ایزاده همچنین به کنترل های سختگیرانه وزارت بهداشت در زمینه تولید، توزیع و عرضه مکمل های غذایی اشاره کرد و گفت: در ایران مکمل های غذایی معادل دارو در ایران است.
در فرآیند تامین و تولید مواد اولیه دقت و دقت لحاظ می شود و کنترل در شبکه تامین همانند کنترل دارو است. تنها محل تهیه مکمل داروخانه است. به طور کلی زنجیره تامین مکمل های غذایی از تامین مواد اولیه تا تولید، توزیع و تامین کاملا سالم و ایمن است و افراد می توانند با اطمینان خاطر این محصولات را از داروخانه ها تهیه کنند.
کبریا زاده در بخشی دیگر از سخنان خود نسبت به بازار مکمل های غذایی قاچاق و تبلیغات گسترده ماهواره ای در این منطقه هشدار داد و گفت: بازار مکمل های غذایی قاچاق یکی از مخاطرات سلامتی است که به دلیل بی توجهی و کم کاری در این منطقه ایجاد شده است. منطقه زمینه مبارزه با این موضوع وجود دارد و انتظار می رود نهادهای مسئول به آن توجه کنند.
وی افزود: یکی از مهم ترین بحث های قاچاق مربوط به مکمل های ورزشی است که متاسفانه بازار موازی مکمل های بی خطر تولید داخل را تشکیل داده و سهم زیادی از مصرف باشگاه های ورزشی از بازار قاچاق تامین می شود. محصولاتی که با نام های معتبر کشور فروخته می شوند، اما در کویته، پاکستان، ابوظبی و غیره به صورت زیرزمینی فروخته می شوند.
آنها با نام های تجاری معتبر بسته بندی و به فروش می رسند.
وی با انتقاد از آنچه «بیتوجهی وزارت ورزش در نظارت بر باشگاههای ورزشی و مکملهای ارائهشده در آنها» خواند، گفت: به نظر میرسد در این زمینه احساس مسئولیتی وجود ندارد و از مسئولان وزارت ورزش و نهادهای مسئول انتظار میرود اقدامات لازم برای مبارزه با این محصولات قاچاق و همکاری مناسب در این زمینه بین وزارت بهداشت، سندیکای و وزارت ورزش است.
کاپریا زاده با اشاره به اینکه حدود 12 کارخانه تولید مکمل های ورزشی در کشور وجود دارد، ادامه داد: این مکمل ها تحت نظارت دقیق وزارت بهداشت تولید می شود و سرمایه گذاری قابل توجهی در این زمینه انجام شده است. بازار قاچاق مکمل های ورزشی عاملی است که سلامت جوانان را تهدید می کند و به آنها آسیب می رساند در این راستا به مسئولان وزارت ورزش و لزوم توجه به سلامت مکمل های غذایی عرضه شده در باشگاه های ورزشی هشدار می دهیم.
وی درباره اطلاعیه مکمل های غذایی نیز گفت: زنجیره تامین مکمل های ورزشی در کشور سالم است و تولید داخلی نیز سالم است.
پاسخگوی نیاز کشور است. باید با وضع مقررات شفاف فضای غیرقابل قبول در حوزه تبلیغات مکمل را مدیریت کرد. در حال حاضر همان بایدها و نبایدهایی که در حوزه تبلیغات رسمی دارویی وجود دارد در مورد مکمل های غذایی نیز صدق می کند.
کوبریا ایزاده در بخشی دیگر از صحبت های خود همچنین درباره ارز تخصیصی برای مواد اولیه مکمل های غذایی و تاخیر در این زمینه گفت: مکمل ها هرگز از ارز ترجیحی استفاده نکرده اند و نیمی از ارز را دریافت می کنند. این در حالی است که چندین ماه بدون اینکه سکه به موقع و با تاخیرهای طولانی تخصیص داده شود، گذشت. در چنین حالتی، رفتن به بازار توافقی به ثبات قیمت مکمل های غذایی آسیب وارد می کند و خطر شناور شدن قیمت ها را به دنبال خواهد داشت. عدم تخصیص به موقع ارز نیز زنجیره تامین را مختل می کند.
وی گفت: مکمل های غذایی 10 تا 15 درصد بازار دارویی دنیا را تشکیل می دهند. در ایران حدود 15 درصد از بازار دارویی کشور را تشکیل می دهند. به طور کلی با افزایش توسعه، مصرف مکمل های غذایی افزایش می یابد.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/17862/%D9%88%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D9%88%D8%B1%D8%B2%D8%B4-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D8%A8%D8%B1-%D8%AC%D9%88%D9%84%D8%A7%D9%86-%D9%82%D8%A7%DA%86%D8%A7%D9%82-%D9%85%DA%A9%D9%85%D9%84-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%88%D8%B1%D8%B2%D8%B4%DB%8C-%D8%AA%D9%86%D9%87%D8%A7-%D9%86%D8%B8%D8%A7%D8%B1%D9%87-%DA%AF%D8%B1
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز