سایر موضوعات

کاهش قیمت مواد غذایی با حذف یا کاهش ارزش افزوده/50 درصد درآمد صرف غذا می شود

رئیس هیئت مدیره انجمن تخصصی علوم و صنایع غذایی ایران گفت: اگر دولت بتواند ارزش افزوده مواد غذایی را کاهش یا حذف کند، تاثیر بسزایی در قیمت مواد غذایی خواهد داشت. حذف ارزش افزوده مواد غذایی بارها در مجلس مطرح شده اما هنوز نتیجه ای حاصل نشده است.

محمدحسین عزیزی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، ارزش صادرات صنایع غذایی را حدود 5 میلیارد دلار در سال دانست و گفت: محصولاتی مانند پسته، زعفران و خرما عمدتاً به صورت خام و البته بسته بندی شده و بخشی از آن صادر می شود. پردازش اولیه روی آنها انجام می شود. همچنین محصولاتی مانند لبنیات، شیرینی، شکلات، میوه و صیفی جات و شیلات صادر می کنیم که بسته به سال نوسان دارد.

وی ادامه داد: صادرات ما عمدتا به کشورهای همسایه مانند عراق، روسیه، افغانستان و کشورهای حوزه خلیج فارس است. اما این صادرات به برخی از کشورهای اروپایی، چین و حتی آمریکا و کانادا نیز انجام می شود.

رئیس هیئت مدیره انجمن تخصصی علوم و صنایع غذایی ایران با بیان اینکه قیمت تمام شده تولید محصولات غذایی در صنایع غذایی بسیار بالا رفته است، گفت: بر اساس گزارش های مرکز آمار در سال های گذشته 25 درصد درآمد خانوار صرف غذا می شد اما به نظر می رسد این رقم به 50 درصد رسیده است یعنی 50 درصد از درآمد خانوار صرف غذا می شود.

وی با تاکید بر اینکه ارزان شدن مواد غذایی برای دسترسی به آن در دسترس همگان موضوع مهمی است، گفت: یکی از مواردی که می تواند به ارزان شدن غذا کمک کند، ارزش افزوده است. اگر دولت موفق به کاهش یا حذف آن شود، تاثیر بسزایی بر قیمت مواد غذایی خواهد داشت. کارخانه‌ها سال‌هاست روی این موضوع کار می‌کنند و بارها در مجلس طرح حذف ارزش افزوده محصولات غذایی مطرح شده اما هنوز نتیجه‌ای حاصل نشده است.

این کارشناس صنایع غذایی گفت: غذاهای اصلی نباید ارزش افزوده داشته باشند. در کشورهای دیگر هم همینطور است. به عنوان مثال، برخی از پنیرها و مواد غذایی اصلی مانند نان، مرغ، تخم مرغ و غیره که مورد استفاده عموم مردم قرار می گیرد، ارزان تر و مورد حمایت قرار می گیرند، در حالی که برخی دیگر گران تر هستند و از یارانه بهره مند نشده اند.

عزیزی با بیان اینکه در دنیا صنایع بزرگ در حوزه مواد غذایی موفق ترند، گفت: صنایع کوچک معمولاً به صورت زنجیره ای و برخی از آنها برای صنایع بزرگ کار می کنند. یعنی کوچکترها عامل بزرگترها هستند. به طور کلی می توان گفت کارخانه های بزرگتر موفق ترند، زیرا می توانند مواد اولیه خود را نیز تولید کنند.

در بخشی دیگر از سخنان وی در پاسخ به این سوال که آیا امکان افزایش سرمایه گذاری در حوزه صنایع غذایی وجود دارد؟ وی بیان کرد: از آنجایی که کارخانه های زیادی در این بخش وجود دارد، فرصت های سرمایه گذاری زیادی وجود ندارد، مگر اینکه این سرمایه گذاری برای معرفی فناوری های جدید یا خاص یا تامین مواد اولیه باشد. مثلاً می‌توانیم روی افزودنی‌هایی مانند آنزیم‌ها، رنگ‌ها، اسانس‌ها، طعم‌دهنده‌ها و مواد نگهدارنده سرمایه‌گذاری کنیم و اگر فردی با قدرت وارد این حوزه‌ها شود، موفق می‌شود.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا