سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت ضمن اشاره به شکایت انجمن بازیافت پسماند از این لایحه و تصویب آن، خاطرنشان کرد: انجمن بازیافت پسماند در تمامی جلسات حضور داشت و با نظر مثبت کار ادامه یافت. این انجمن بنابراین این شکایت و بررسی جای تعجب دارد. همچنین تبدیل 1 به 1.5 درصد ودیعه خودروسازان از مبلغ خودروی ساخته شده از پیشنهادات خود انجمن اسقاط بوده است.
روند شماره گذاری و اسقاط خودرو متوقف شد
به گزارش ای بی اس نیوز، چندی پیش با الحاق یک تبصره به ماده 10 قانون مقررات صنعت خودرو، الزام خودروسازان به اسقاط خودروهای فرسوده و شماره گذاری خودروهای مشروط به ارائه گواهی اسقاط برای یک چهارم خودروهای تولیدی جزئیات این لایحه نشان می دهد خودروسازان می توانند به جای اسقاط خودروی فرسوده، 1.5 درصد قیمت خودروی تولیدی را به صندوق سازمان محیط زیست واریز کنند.
در حالی که بسیاری معتقدند با تصویب این لایحه می توان چرخه اسقاط خودروها را به طور کامل متوقف کرد. عدم الزام خودروسازان به اسقاط و از سوی دیگر عدم تمایل مالکان خودروهای فرسوده به اسقاط خودروهای فرسوده و جایگزینی آن با خودروی نو به دلیل ملاحظات مالی، شرایط را دشوارتر کرده و به اسقاط پایان می دهد. از ماشین های دست دوم آن وقت است که تردد خودروهای قدیمی آسیب های اجتماعی و بهداشتی زیادی را در شهرهای بزرگ به همراه خواهد داشت.
این مقام مسئول در وزارت حراست خاطرنشان کرد: آمار مراکز اسقاط خودرو نیز این مشکل را ثابت می کند و نشان می دهد که استقبال و استقبال از اسقاط خودرو روز به روز کمتر می شد، بنابراین دولت و وزارت امنیت پیشنهاد کردند که برای تشویق دوم -مالکیت خودروهای دستی، خودروسازان باید 1.5 درصد از قیمت خودروهای تولیدی خود را به صندوق ملی محیط زیست واریز کنند تا منبعی ایجاد شود و تسهیلاتی به مالکان خودروهای فرسوده برای اسقاط خودروهایشان اختصاص یابد. هدف از این لایحه ساماندهی و شکستن بن بست زباله است و خودروسازان باید این مبلغ را واریز کنند تا تسهیلات به مالکان خودروهای فرسوده پرداخت شود.
قالیباف در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه تجربه گذشته نشان می دهد به دلیل مشکلات سازمان محیط زیست نمی توان از این سازمان پول خارج کرد، تصریح کرد: اینطور نمی شود؛ چرا که سازمان محیط زیست این گونه نیست. در لایحه مذکور هزینه این مبالغ که در صندوق ملی محیط زیست وصول می شود پیش بینی شده است و سازمان محیط زیست موظف است این مبلغ را به طور اختصاصی برای پرداخت تسهیلات به مالکان خودروهای فرسوده هزینه کند.
وی افزود: همچنین مالکان خودروهای فرسوده تشویق و یا حتی مجازات نشدند تا بتوانند یا مجبور به اسقاط خودروهای فرسوده و جایگزینی آن با خودروهای نو شوند. با توجه به اینکه هزینه تعویض خودروی جدید میل به اسقاط را ایجاد نمی کرد و هیچ انگیزه ای وجود نداشت، پلیس و هیچ نهاد دیگری مانع از رانندگی آنها نشد. بنابراین موضوع سقط جنین در بن بست قرار گرفت.
انتهای پیام
سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: به منظور تشویق مالکان خودروهای فرسوده، پیشنهاد شد 1.5 درصد قیمت خودروهای تولیدی به صندوق ملی محیط زیست واریز شود تا منبعی برای آن ایجاد شود. به مالکان خودروهای فرسوده نیز مشروط به همین تسهیلات قرائت و اعلام میدارد که انجمن اسقاط در کلیه جلسات حضور دارد و پیشنهاد میکند مبلغ ودیعه از 1 تا 1.5 درصد قیمت خودرو افزایش یابد.
امید قالیباف، سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در گفت وگویی در خصوص پیشنهاد وزارت صمت و طرح یک فوریت لایحه اسقاط خودروهای فرسوده در قانون ساماندهی صنعت خودرو، گفت: با ای بی اس نیوز، با بیان اینکه شرایط به گونه ای شده است که چرخه شماره گذاری و همچنین دفع قفل شده است، گفت: خودروسازان موظف شدند 25 درصد تولید را در قالب گواهی ضایعات ارائه کنند تا بقیه را شماره گذاری کنند. محصولات و یک چهارم تولید باید با گواهی ضایعات همراه می شد. بر این اساس و در این شرایط خودروسازان با مشکل افزایش مداوم قیمت گواهی اسقاط مواجه شده اند. چون قیمت خودرو در حال افزایش بود.
افزایش درصد سپرده از 1% به 1.5%