طاهر محبتی با تاکید بر اینکه سلامت مردم حوزه ای نیست که بتوان در آن اصلاحات انجام داد، نسبت به تبعات و خطرات حذف ارز ترجیحی از حوزه تجهیزات و کالاهای پزشکی هشدار داد.
دو دیدگاه در مورد سلامت و سیاست های ارزی
وی با اشاره به بررسی بودجه سال آینده کشور و دغدغه های حوزه سلامت گفت: در کشور دو دیدگاه در حوزه سلامت و سیاست های ارزی مطرح است که نشان می دهد تخصیص ارز 4200 تومانی باید حذف شود.
معاون مدیریت و توسعه منابع وزارت بهداشت افزود: از سوی دیگر در حوزه اجتماعی نیز کارشناسان معتقدند در حوزه سلامت نمی توان به راحتی جلوی تخصیص سکه 4200 تومانی را گرفت و اگر وجود داشته باشد. تغییرات در تخصیص ارز باید به آرامی در طول زمان انجام شود و از انجام آن اطمینان حاصل شود.
عشق من معتقد است که اگر از منظر اقتصادی به مسائل اجتماعی نگاه کنید بی شک نظریه اول را تایید خواهید کرد اما اگر از منظر اجتماعی به مسائل از جمله مشکلات مردم در حوزه سلامت و سلامت نگاه کنید نگران سلامتی مردم هستید، بدون در نظر گرفتن مسائل اقتصادی، در لحظه ای که ادامه دهید، نگاه خواهید کرد
اصلاح اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به حوزه سلامت باید کمترین تبعات اجتماعی را داشته باشد
معاون اداری و توسعه منابع وزارت بهداشت تاکید کرد: حوزه سلامت سر سفره مردم منطقه است.
این بدان معنا نیست که بخواهید در این حوزه عملی اصلاحاتی انجام دهید، بلکه اصلاح در تخصیص ارز 4200 تومانی باید به گونه ای انجام شود که کمترین نتیجه اجتماعی را به دنبال داشته باشد.
خطرات پول زدایی در بخش تجهیزات پزشکی بیشتر از بخش داروسازی است
به گفته وی، ارز 4200 تومانی تقریباً از حوزه دارویی حذف شده و همچنان در حوزه تجهیزات سرمایه ای و لوازم مصرفی پزشکی ادامه دارد و شایعات و صحبت های زیادی درباره خروج ارز 4200 تومانی از حوزه دارو و داروسازی وجود دارد. مشکلاتی که از آن رنج می برد دلیل این امر اما مسئله مهم این است که ریسک بخش تجهیزات پزشکی و مواد مصرفی پزشکی بیشتر از بخش دارویی است.
محبتی در این باره توضیح داد: در حوزه پزشکی تا دو هفته آنتی بیوتیک پیدا نمی کنید (اگرچه اصلا توصیه نمی شود با کمی خودمراقبتی و در صورتی که بیمار دچار سردرد شود، بیماری قابل درمان است). ، با کمی حوصله می تواند خود را درمان کند، اما در زمینه تجهیزات پزشکی و مواد مصرفی، اگر رگ مصنوعی در جراحی نداشته باشید، بیمار در حین عمل فوت می کند.
معاون اداری و توسعه منابع وزارت بهداشت هشدار داد: در حوزه تجهیزات پزشکی و مواد مصرفی پزشکی، هیچ حق و مجوزی برای به خطر انداختن سلامت مردم نداریم و خطر غیرقابل قبول است.
الزامات و خطرات در صورت حذف ارز ترجیحی از حوزه تجهیزات پزشکی
وی افزود: در عین حال اگر راهی جز حذف 4200 تومان از حوزه تجهیزات پزشکی وجود ندارد، باید دقت شود که اگر قرار است معادل ریالی آن پرداخت شود، عدد واقعی باشد.
موهبتی افزود:
حداقل 185 هزار میلیارد تومان برای لوازم و تجهیزات پزشکی نیاز دارد. وقتی می بینید که عدد واقعی است، مرحله دوم تخصیص 100٪ است.
معاون اداری و توسعه منابع وزارت بهداشت ادامه داد: در 6 ماهه نخست سال 74 هزار میلیارد تومان به درور اضافه شد اما تنها 23 هزار و 500 میلیارد تومان تخصیص یافت و امروز در حال رفع مشکلات هستیم. با فروش اوراق قرضه
وی تصریح کرد: این بدان معنا نیست که سازمان برنامه و بودجه به وظایف خود به درستی عمل نمی کند، بلکه تلاش کافی را انجام می دهد، اما واقعیت این است که مشکلاتی وجود دارد، بنابراین توصیه مکرر ما این است که سکه 4200 تومانی از محل عرضه سکه صادر شود. میدانی، به استثنای داروها و کالاهای مصرفی.
موهبتی تاکید کرد: اگر راه دیگری نباشد ریال باید واقعی در نظر گرفته شود و کل مبلغ به موقع تخصیص یابد در غیر این صورت حوزه سلامت با مشکلات جدی مواجه می شود و نمی توانیم در حوزه زندگی مردم مانند سایر حوزه ها عمل کنیم. ، رشته غذا و دارو با سایر رشته ها متفاوت است.
سلامت مردم را باید با عینک اجتماعی دید نه اقتصادی
معاون اداری و توسعه منابع وزارت بهداشت تائید می کند: به سلامت مردم باید با دید اجتماعی نگاه کرد نه اقتصادی، امروز مسائل بهداشتی یک دغدغه ملی است و مسئولان بهداشت از رئیس جمهور تا وزیر بهداشت برای درمان و آموزش پزشکی، رئیس کمیته بهداشت و اعضای این کمیته نیز همین نگرانی را دارند.
موهپاتی خاطرنشان کرد: اکنون سقف دلار در بودجه سال آینده 11 میلیارد دلار است
بررسی شده است اما چند درصد به بخش بهداشت و درمان و با چه سازوکاری ریال در اختیار این بخش قرار می گیرد هنوز نهایی نشده است زیرا جداول و ردیف ها در قسمت دوم به مجلس نمایندگان ارائه می شود. .
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت گفت: دولت و وزارت بهداشت در حوزه سلامت جامعه حساسیت های لازم را دارند و مردم نیز انتظار دارند حوزه سلامت کمترین مشکل را در دوران مسئولیت وی شاهد باشد. ریاست جمهوری با توجه به اینکه رئیس جمهور جزئی از بدن سالم کشور است.»
وی خاطرنشان کرد: همه تلاش می کنند تا از منظر اقتصادی و اجتماعی راه حل مناسبی برای مسائل بهداشتی به ویژه تجهیزات پزشکی و کالاهای مصرفی بیابند تا سلامت مردم به خطر نیفتد چرا که وقتی دستگاه ام آر آی با قیمت خریداری می شود، اگر سکه 4200 تومان برداشته می شود، سپس قیمت خرید نیز ده برابر می شود و عواقبی در پی خواهد داشت.
درور با وجود قصد اولیه، رضایت مردم را جلب نکرد
به گفته مهابتی، با وجود قصد اولیه، رضایت مردم در بحث دروار حاصل نشد و حتی گاهی باعث افزایش هزینه های مردم می شد. همچنین برخی داروخانه ها به دلیل تأخیر در دریافت و محاسبه مازاد سند ارائه نمی دهند که این امر باعث افزایش پرداخت از جیب مردم می شود، بنابراین در صورت وجود تغییرات ارزی در این زمینه، مابه التفاوت ریالی باید محاسبه و از موجود بودن آن اطمینان حاصل شود. امیدواریم مشکل و خطری وجود نداشته باشد، زیرا حوزه سلامت حوزه بسیار حساسی است.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/17642/%D9%88%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D8%A8%D9%87%D8%AF%D8%A7%D8%B4%D8%AA-%D9%85%D9%88%D8%A7%D9%81%D9%82-%D8%AD%D8%B0%D9%81-%D8%A7%D8%B1%D8%B2-%DB%B4%DB%B2%DB%B0%DB%B0-%D8%AA%D9%88%D9%85%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88-%D8%AA%D8%AC%D9%87%DB%8C%D8%B2%D8%A7%D8%AA-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%DA%A9%DB%8C-%D9%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز